Raspodjela troškova i ulova

Neobavezni razgovori ... sa isključivo "morskim" temama

Moderatori/ce: riberer, dome, Moderatori

Re: Raspodjela troškova i ulova

PostPostao/la lvky » 29. 08. 2011. (19:59)

s kumpirom će bit dovoljno ;)
"Najveća draž braka je što bračne partnere prisiljava na -preljub" by Oscar Wilde
lvky
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: beneteau antares 760, volvo penta 200ks

PostPostao/la peškafondo » 29. 08. 2011. (20:45)

Ako je to sportski ribolov,onda dijelimo 50-50.Prijatelja mi nije teško uzeti na more,a ja bi tu istu naftu potrošio i sam.
Isto bi obojao brod i promjenio ulje,a brodu je svejedno da li se vozim sam ili nas dva.
Ako je prijatelj čest gost onda barem gorivo po pola,a to će se i on sjetiti ako je pravi prijatelj,a ovo drugo bi te čekalo ovako i onako za napraviti .Ako je to neki ozbiljni ribolov,profesionalni,onda i brod ima dio.
Na more idem sam. Tako imam više prijatelja.
by ab ovo
peškafondo
Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: drvena pasara bez kabine 4.8m

PostPostao/la Pape » 29. 08. 2011. (21:10)

...eto... :thumbup:
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la slot » 29. 08. 2011. (22:44)

kao pravilo je da se vlasnik broda racuna za dvoje, i to je to sta je covik trazija....a druga stvar kako bi mi postupili.... ja postupam spontano,raspodjela i troskovi moraju uvik biti spontano i nikad se nisam opterecivao sto tko koliko,kad imam imam,kad nemam nemam....lako je bajke pricati i sakriti karakter u par ribolova ili u ribolovu s vrimena na vrime ili kad je batoglavac i bugva u djiru....triba se dokazati kad je jaca riba u pitanju i kad se ide u 50-ak ribolova za redom,kad si nekad u skripcu sa lovom itd. tu se nalaze prijatelji...ma moga bi roman napisati ;)
voda je gradu podarila ime
slot
Old Senior Member

Tip plovila: Naval 19 Yamaha 40/60

PostPostao/la Pape » 29. 08. 2011. (22:46)

...stoji i ovo!... :thumbup:
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la teo_ribar » 29. 08. 2011. (23:09)

slot je napisao/la:kao pravilo je da se vlasnik broda racuna za dvoje, i to je to sta je covik trazija....a druga stvar kako bi mi postupili.... ja postupam spontano,raspodjela i troskovi moraju uvik biti spontano i nikad se nisam opterecivao sto tko koliko,kad imam imam,kad nemam nemam....lako je bajke pricati i sakriti karakter u par ribolova ili u ribolovu s vrimena na vrime ili kad je batoglavac i bugva u djiru....triba se dokazati kad je jaca riba u pitanju i kad se ide u 50-ak ribolova za redom,kad si nekad u skripcu sa lovom itd. tu se nalaze prijatelji...ma moga bi roman napisati ;)

ča emils neda za benzu :mrgreen: :lol: : Laughing4:
˝Nema veze kakav je zakon bitno je samo da ga ti i policajac koji te kontrolira tumačite na isti ili sličan način ˝ by: el passo

˝Ma nema problema ako ga zabrane (MR), važno je da kontrole ostanu iste.˝ by: ab ovo

˝Kuster , a da se prestaneš drogirat ?˝ by: Lady M
teo_ribar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Adria 501...Yam 6ks 4T

PostPostao/la Pape » 29. 08. 2011. (23:22)

: Laughing3: :Muhahaha44: :Laughing52:

...ajd u krasni k...c!...

: Laughing3: : Laughing4: : Laughing4:
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la slot » 29. 08. 2011. (23:28)

to si ti rekao,neznam di si to izvuka :lol: ..on vecinom kupi onu drugu sortu benzina,i da samo znas kakvu kavu u termosicu pripremi..ni ricinusovo ulje joj nije crno ispod nokta,nakon nje je i baklava bljutava :lol: ..ko to moze platiti
voda je gradu podarila ime
slot
Old Senior Member

Tip plovila: Naval 19 Yamaha 40/60

PostPostao/la porer » 30. 08. 2011. (07:31)

Mislim da je Valčko u startu ciljao na situaciju gdje ti 'prijatelj' non stop pravi društvo u ribolovu. Vremenom to je kod mene bilo došlo na to da idemo s mojom barkom, mojim benzinom, mojim alatom, mojom ješkom, mojim vinom i mojom marendom a ulov se uvijek dijeli pola pola. Jedno je ako netko pođe samnom u ribu jedan put, pa nema frke ali ako ovakav način postane navika e onda stvar postaje ozbiljna.
Sad već dugo idem u 90% slučajeva sam ili s jako probranom ekipom a ovakvim 'prijateljima' kad me upitaju za ribolov rečem da su neozbiljni kao ribolovci te da zbog njih ne ulovim koliko bi htio pa ako baš žele, nek kupe vina i mesine, idemo đir do Kamenjaka popiti i pojesti ali u ribu skupa nikako...
porer
Old Senior Member

Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la Bakakuava » 30. 08. 2011. (07:46)

To i je bit, ako je moj brod i alat, ješka i marenda - imam dva dijela (jedan meni jedan brodu), a onaj treći koji je došo mašući ima jedan dio - nemre poštenije
Bakakuava
Member

PostPostao/la ab ovo » 30. 08. 2011. (08:47)

Na more idem sam. Tako imam više prijatelja.
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PostPostao/la lupis » 30. 08. 2011. (09:51)

Porer,ne kužim kako ti se netko može ukrcat na barku bez tvoje dozvole....,pa nije to sredstvo javnog prijevoza.....,u čemu je problem reć takvom koji te iskorištava "idem van,ajd vidimo se sutra...(ko te hebe,idem sam )"...

ako uzmem pravog prijatelja pokoji rijetki put,dat ću mu i pivu i mesni i ulov,pa kakav god bio,hebeš dva zubaca ili par kil lignji......,a one ostale "prijatelje" ne ukrcavam ionako...
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la porer » 30. 08. 2011. (10:22)

lupis je napisao/la:Porer,ne kužim kako ti se netko može ukrcat na barku bez tvoje dozvole....,pa nije to sredstvo javnog prijevoza.....,u čemu je problem reć takvom koji te iskorištava "idem van,ajd vidimo se sutra...(ko te hebe,idem sam )"...

Trebalo mi je puno vremena da se naučim to reći, no sad to izgovorim bez ikakvih problema :twisted:
porer
Old Senior Member

Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la aladin » 30. 08. 2011. (10:57)

Cudno mi je ovo da svi "dijele ulov". Sa covjekom sa kojim idem najcesce u ribolov (ako ne idem sam) gorivo dijelimo. Jednom natocim ja, jednom on... ali ne brojimo bas svaku.
Ulov dijelimo po principu "ko je sta ulovio to nosi kuci" (postoje iznimke ponekada tipa "bas mi treba jedan brancin od kile jer imam sutra goste" ali to je rijetko)
aladin
Moderator

Tip plovila: Patrol 690, Yamaha F150

PostPostao/la oneeyed » 30. 08. 2011. (11:42)

aladin je napisao/la:Cudno mi je ovo da svi "dijele ulov". Sa covjekom sa kojim idem najcesce u ribolov (ako ne idem sam) gorivo dijelimo. Jednom natocim ja, jednom on... ali ne brojimo bas svaku.
Ulov dijelimo po principu "ko je sta ulovio to nosi kuci" (postoje iznimke ponekada tipa "bas mi treba jedan brancin od kile jer imam sutra goste" ali to je rijetko)

Parangal, srednje teška i teška panula (općenito situacije di jedan vozi a drugi diže), traženje boje i dezena varalice koja radi i sl...
"Najgore što ti se može dogoditi je da na tebe padne nešto tupo, a teško. To drobi kosti."
oneeyed
Old Senior Member

Tip plovila: Ribar 480

PrethodnaSljedeća

Natrag na Mandrać

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.