Ili unajmite ležaljku ili se nosite s plaže

Neobavezni razgovori ... sa isključivo "morskim" temama

Moderatori/ce: riberer, dome, Moderatori

Re: Ili unajmite ležaljku ili se nosite s plaže

PostPostao/la gonič zmajeva » 24. 08. 2011. (20:59)

Lani ili preklani iskrcaje jedna češka obitelj bagaje (čitaj prtljagu) iz auta. Posli dvadeset tura auto- apartman došla je na red i voda. Naturale a ne minerale. Muški član obitelji vidno iscrpljen sa dva paka vode u rukama upita domaćina: Da li je voda iz špine dobra za piće. Domaćin mu ljubazno odgovori da je voda OK. Čeh se ljut ko pas okrene prema boljoj polovici i reče: Jesam li ti reka da je dobra za piće :evil: . Ona mu uz šarmantan osmjeh odbrusi: Šta ima veze. :lol:
Zadnja izmjena: gonič zmajeva; 24. 08. 2011. (21:00); ukupno mijenjano 1 put/a.
Oni love jer ne znaju da tamo nema ribe :mrgreen: :mrgreen: by Šešula
gonič zmajeva
Old Senior Member

Tip plovila: Boston 13, mercury 25

PostPostao/la brule » 24. 08. 2011. (20:59)

kalafat je napisao/la:
gonič zmajeva je napisao/la:

Zahvaljujući Papi Ivanu Pavlu 2 Split je dobija od lučice Zenta do Žnjana jednu lipu šetnicu uz more.

nije zahvaljujuči njemu nego pinezima od moga i tvoga poreza i poreza ove sačice svita koja radi i posetno placa sve namete u ovoj ajmo rec drzavi

u šta bi ti trošio porez ako ne u uređenje životnog prostora,socjalnih zdravstvenih .....bla bla usluga...ili je tebi pomutilo ajmo reć pamet....spominjanje Pape Ivana Pavla.kao da je odnio sa sobon u Vatikan plaže i šetnice. :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:

..šta je više pljuju to je jače volim :wave: :think:
..
brule
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Bandholm 24

PostPostao/la Pape » 24. 08. 2011. (21:04)

Gaso je napisao/la:, pa marendali winerschnitzele kod Vranskog jezra, :

...wintershowšnicel?!... a dobro, prevest ću ekipi;...dakle, pečena kokoš i pome...
Pape
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la Gaso » 24. 08. 2011. (21:06)

Bečki odrezak, što masniji to krasniji, tako je več moj pradjed uvjek kazao, znači prase uz crni domači kruh :lol:
Gaso
Old Senior Member

Tip plovila: Pasara i Betina 700

PostPostao/la lupis » 24. 08. 2011. (21:33)

Gaso je napisao/la:Gonjič, dobro česi su posebna grupa, ja govorim o Slovencima, koji imaju vikendice i onim u kampovima ili marinama, sa tim imam kontakta, pa nitko ne vozi više sve sa sabom, nego ide usput u Konzum ili neki drugi centar.
Ali dosta ima i Hrvata, koji naruče kod porodice da im šalju poštom iz ZG sve živo, da uštede 5% zato pošta kod nas na otoku ne prima pakete teže od 2.5kg, jer je bilo previše toga.
Kad se sjetim kako smo nekada još u Jugi išli na more, pa marendali winerschnitzele kod Vranskog jezra, dok danas ni marende nemamo sa sobom, jer ionako ideš nešto uzput pojest, ali dobro tad je bio manji standard. :lol:

ma daj gašo....,ajd dosta je bilo....

šta ne voze sa sobom?Mogu mislit:.....,sve čemu je rok trajanja kraći od tri miseca,jaja,jogurt,mocarelu,voće,povrće,majonezu,kremaste kolače i ribu.....,ko će vuć Bledske smrznute pastrve kad ovdi ima lipe friške ribe đabe,u neograničenim količinama...

Šta se čudiš cijanama na otoku,pa nemožeš usporedit transport robe do butige u Sisku ili do one na Susku....,jeba te ko da si pao s marsa..

Hotel je za mene objekt s minimalno 4 zvjezdice,i to ne one nategnute,a hotelski gosti individualci koji dolaze svojim autom ili avionom...
Da se mene pita,ne bi na Jadranu postojao hotel ispod 4 zvjezdice...,pa makar bilo duplo manje turista,a na mjestima bespravnih vikendica i sakrivenih kampkućica bez kotača bi napravio mini pansione i vile u kojima nema spavanja ispod 100 eu ...
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la Gaso » 25. 08. 2011. (00:06)

Lupis, ja mislim da ti živiš u drugom svijetu.
Jedno je Susak, nitko tamo osim kruha i cigara i pive ne kupuje, a drugo je Lošinj kdje ima Konzum pa staviš sve na brod i voziš na Susak.
Nitko ne priča, da bi netko ikad očekivao da ima konzum na Susku, nego ja govorim KRK, LOŠINJ i usporedba ZG ili SISAK, razlika max 5% u cjenama, trebaš razumjeti, da na Susku nema ozbilne trgovine i nitko ne očekuje da bi ikad bila za onih 150 stanovnika preko zime, moja usporedba ide na cjene Konzum KRK i cjene SPAR, MERCARTOR, TUŠ Slovenija i slične su i nitko ikad nije kupovao u trgovinama na Susku, nego svi kupujemo u Rijeci, Krku ili Lošinju uzput kad se putuje i nitko ne vozi hranu iz Slovenije više, jer se ne isplati.
Prije 15 godina nije bilo ovih cjena u ML, nego su bile 40% veče usred sezone, dok su sada iste nego u Rijeci ili KRku ili bilo kdje.

Hotel ****, pa kdje to ima osim rijetkih hotela, ja sam stavio link, največe slovenske agencije za Jadran, da se uvjeriš koji to hotelski turizam u večini ima u Hrvatskoj, kakva je stvarno ponuda Hrvatske u vezi hotela, pa nečeš pronači ništa iznad 400€ ALL INCLUSIVE za 7 dana uz to da je Crna gora ispod 300€ ALL INCLUSIVE sa avtobusnim prijevozom i uz to da je S Jadrnan 30% skuplji od Korčule, Hvara.

Slažem se sa tobom, da treba imati hotele bez nategnutih zvijezdica, pa japanskih liganja u restauranu, pa nafilan kostur jastoga, zubatca iz Maroca isličnih stvari, može se to prodat nekih Česima, što nemaju pojma što je Jadranski liganj, ali težko češ prodat nekima koji to znaju, i slažem se da treba podignut kvalitet a ne imat ovakav odnos ko imaju neki moji prijatelji vlastnici restaurana, kdje imaju u ponudi STELLA, BAVARIA,LAŠKO, HEINIKEN,KARLOVAČKO,OŽUJSKO, a u stvari samo su čaše druge, toči se uvijek žuja, samo je čaša druga. Pa i sam se baviš turizmom, pa znaš kako se radi. Pa nitko ne kaže da ne treba napravit **** hotele, ali jednostavno toga nema puno u ponudi, pa Hrvatska osim par elitnih lokacija nije destinacija za ove bogatune koje bi ti željeo, fali nekih 30 godina investicija, da bi to stvarno bilo moguče, nego večinom je Hrvatka destinacija za nižu i sredniju klasu i za stalne goste, koji dolaze ovdje čitav život, kao što su Slovenci, Taljani, Austrijanci i Njemci. Ne možeš napraviti iz Hrvatske preko noči Dubai.
Gaso
Old Senior Member

Tip plovila: Pasara i Betina 700

PostPostao/la lupis » 25. 08. 2011. (11:17)

očito da živim u drugom svijetu....

ja cijelo vrime i mislim na srednju do višu srednju klasu...,ljude s Golfovima 6 i Bmw-ima 530....
to što fali 30 godina investicija nije točno,fali 20 godina,ajmo reć realno 15....,zna se ko je to sjebao,isti koji misli sad ozakonit bespravne kuće sagrađene u istom razdoblju....,tim kućerinama su sjebali obalu za vjeke vjekova,mjesta zimi izgledaju ko filmske kulise....,to treba sravnit i napravit tu hotele najviših kategorija...,eto vidiš da kužiš polako....

E.T. go home...
Zadnja izmjena: lupis; 25. 08. 2011. (11:28); ukupno mijenjano 2 put/a.
lupis
Old Senior Member

PostPostao/la emils » 25. 08. 2011. (11:19)

Evo ti dokaz da su i domači i furešti istog mentaliteta.
emils
Moderator

Tip plovila: Bez plovila

PostPostao/la teo_ribar » 25. 08. 2011. (11:28)

emils je napisao/la:Evo ti dokaz da su i domači i furešti istog mentaliteta.

bit će da je zagorac dofural svoga tuduma pa su si malo spili :mrgreen:
˝Nema veze kakav je zakon bitno je samo da ga ti i policajac koji te kontrolira tumačite na isti ili sličan način ˝ by: el passo

˝Ma nema problema ako ga zabrane (MR), važno je da kontrole ostanu iste.˝ by: ab ovo

˝Kuster , a da se prestaneš drogirat ?˝ by: Lady M
teo_ribar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Adria 501...Yam 6ks 4T

PostPostao/la emils » 25. 08. 2011. (11:37)

Opet jadni zagorec ispal krif :crazy:
emils
Moderator

Tip plovila: Bez plovila

PostPostao/la teo_ribar » 25. 08. 2011. (11:45)

a znaš da ovdika ma koliko mi šutili o tome :D ..............uvijek furešti ispadnu krivi :mrgreen:
˝Nema veze kakav je zakon bitno je samo da ga ti i policajac koji te kontrolira tumačite na isti ili sličan način ˝ by: el passo

˝Ma nema problema ako ga zabrane (MR), važno je da kontrole ostanu iste.˝ by: ab ovo

˝Kuster , a da se prestaneš drogirat ?˝ by: Lady M
teo_ribar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Adria 501...Yam 6ks 4T

PostPostao/la kalafat » 25. 08. 2011. (12:49)

brule je napisao/la:
kalafat je napisao/la:
gonič zmajeva je napisao/la:

Zahvaljujući Papi Ivanu Pavlu 2 Split je dobija od lučice Zenta do Žnjana jednu lipu šetnicu uz more.

nije zahvaljujuči njemu nego pinezima od moga i tvoga poreza i poreza ove sačice svita koja radi i posetno placa sve namete u ovoj ajmo rec drzavi

u šta bi ti trošio porez ako ne u uređenje životnog prostora,socjalnih zdravstvenih .....bla bla usluga...ili je tebi pomutilo ajmo reć pamet....spominjanje Pape Ivana Pavla.kao da je odnio sa sobon u Vatikan plaže i šetnice. :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:

..šta je više pljuju to je jače volim :wave: :think:

dobro dobro vidin koju bi ti temu poteza sad, al o same pomisli na to skoci mi tlak jer ipak san ja po ricima pape gori od kriminalca jer san ateista al nema veze svak ima pravo na svoje misljenje
iz motora gredu okrugli dimovi (torpedo dizel) - by Uroš
kalafat
Senior Member

Tip plovila: primorka630+60cm/ vidović 300

PostPostao/la lupis » 25. 08. 2011. (13:16)

gašo sad mi pada napamet još jedan bitan momenat kad pričamo o ciframa iz Kosuma ili Ušpara,i sličnih butiga....,ako me sjećanje dobro služi ove zime u prvom tjednu nakon nove godine u jednom malom mjestašcu u Tirolu nismo mogli u nedilju nać butigu di bi kupili hrenovke,jer nije radilo ništa osim Hervy's-a,a ni radnim danom nismo imali gdje kupit limenku pive ni pecivo, iza 19 nula nula....,sjećam se da smo morali otić u neki Steak-house i morali pojest neke komade mesa da ne umremo od gladi na temperaturi od -15.....,toliko nam se zamirilo to kvaziturističko mjesto da ćemo i druge godine se ponovo vratit....

a naše butige delaju non stop i petkom i svetkom i to nitko ne cijeni... :mrgreen: ,di smo mi došli u debati o turizmu da nam ti nabrajaš cijene iz butige i to onih koje rade do 24 sata i na Velu Gospu i na nedjelju...... :clap: :thumbup:

toliko smo u qujcu da se bojimo da nam neće doć ti "turisti" što se hrane po butigama,umjesto da jedu i piju u restoranima iza 8-9 navečer(s obzirom da je dan nešto duži)...,nažalost na svakom koraku rashladne vitirne s pićima "za uzet",i pekare koje rade do 24 sata...,besplatno kupanje do mraka,onda lipo pomalo do pekare koja radi do 24,00 ....,i to je turizam?
lupis
Old Senior Member

PostPostao/la riberer » 25. 08. 2011. (13:56)

khmm ...

Ljudi bi trošili da imaju, ali nemaju ... pa se snalaze, to je bit svega. I mi smo nekada vukli brda hrane na skijanje i onda?
Oni koji su imali nisu ... vukli.
Tako je i danas ... otvoriti skupi hotel ne znači da će imućni odmah pohrliti u njega. Moraju najprije postati imućni ... do onda su u butigama ;)

Druga je stvar što su nas znali poimenice na nekim Schnapskurve postajama i nakon što su protekle duge godine ...

... vidi se da smo im bili simpatični ... :mrgreen:
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la lupis » 25. 08. 2011. (14:05)

imaju,imaju....bez brige...,to je najveća tragedija da nam se podmeće fraza kako je kriza u evropi.....,možda i je ali ajd ti meni objasni zašto ja na autoputu salzburg- Insbruk dok stojim u koloni uru vrimena oko koje nitko ne diže frku, ne vidim auto stariji od par godina.....,a sve redom turisti iz njemačke i sjevernijih zemalja...,a vidi ovdi kod nas....,neki dan talijan s Unićem ej to ni naši tinejđeri više ne voze...,ili "nijemac" s Golfom četvorokom.....,ajd kad si tu nabaci par cijena iz butige za usporedbu....,špageti,ulje,nutela,mlijekao,o5 limenka pive najjeftinije,šamponi,toaletpapir,kava,sokovi u terapaku,keksi,čokolada,hrenovke...????
lupis
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Mandrać

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.