DOBRI DUPIN I ZLI LJUDI

Diskusije o ekologiji, biologiji i zaštiti mora

Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori

Re: DOBRI DUPIN I ZLI LJUDI

PostPostao/la tramontana » 24. 08. 2011. (07:36)

gonič zmajeva je napisao/la:Tramuntana ne mogu usporedit srdelu i dupina. Dupin je u vrhu hranidbenog lanca i po meni vrijedniji od jednog zubaca ili gofa.

Ako je na vrhu hranidbenog lanca, znači da je pojeo i sve one prethodno pojedene (čitaj: usmrćene) od planktona, sardele, plavice, palamide,... pa mu je grijeh tim veći ... ne more se taj škapulat sa jednim spašavanjem brodolomca ;) ... i pitanje je kamo je on njega ustvari nosio (kažeš da su pametniji od tebe - možda bi ga prodo kakvom restoranu :silent: ).
tramontana
Moderator

Tip plovila: MAESTRAL 6,70, kabina, natkabina i TORPEDO 24

PostPostao/la lupis » 24. 08. 2011. (08:29)

tramontana je napisao/la:Ubijaju se i uvijek su se ubijali ...

Samo sam malo na glas razmišljao o tome kako za neku životinju unaprijed tvrdimo da je "dobra" i da njen život treba pod svaku cijenu čuvati, a živote nekih drugih možemo uzimati samo tako.

he-he-he....,moj čovik.... :thumbup:,dobar je koliko je "dobar".....,i kako kome....,brodarima koji voze izletnike brodom je vjerojatno dobar,ribarimaprofijima je malo manje dobar,i tako dalje....

nisam ovo pratio previše jer kad vidim da se članovi raznih nazovimo ih "zelenih" udruga mješaju najbolje odmahnut rukom...

uostalom,većina ovdje neće napisat što stvarno misli...

kad bi tuna kojim slučajem bila nejestiva i kad se nju ne bi moglo utržit,vjerojatno bi smo se svi složili kako je to prekrasna riba koju treba zaštiti,recimo kao i medvjedicu ili dupina...

naravno da je kreten onaj koji gađa dupina harpunom,to je jasno...,i da bi ga trebalo u "hlad" poslat par mjeseci..

PS Sva "sreća" da je upucan najselektivnijim sportskim alatom,a ne ulovljen na parangal,jer bi vjerojatno razne udruge pokrenule inicijativu o potpunoj zabrani parangala kao najvećeg zla!
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la saša šverko » 24. 08. 2011. (08:57)

u velom lošinju postji udruga (plavi svijet)može se usvojiti dupin,dobiješ sliku i ime ,jedino ga ne moreš uzet doma. :thumbup:
saša šverko
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: maestral 710 yanmar hm 35 hp kvar.plas.4.10

PostPostao/la gonič zmajeva » 24. 08. 2011. (10:24)

Rijetko je prošla koja noć u ribe da ga nisan čuo i da me nisu obašli. Love oni ,lovim ja :lol: .
Ako su ušli među tunje ić će ća. Ako ne idu oni idem ja. Veliko je more i puno mi je draže čut dupina nego vidit gramzivoga ribara. Koji ga je u stanju ubit radi svoje pohlepe.
Dupin lovi koliko mu triba za živit. U zajednici je i uči mlade pravilnom ponašanju. Zar nije lipo vidit jednu obitelj dupina sa dobro odgojenim mladima. Razigrani u dokolici trbuha punih ribe.
Možda bi kao profi razmišlja drukčije, ali profi nisam i dupin mi ne smeta. Kao što mi ne smeta u dokumentarcima vidit lava kako pojede zebru.
Oni love jer ne znaju da tamo nema ribe :mrgreen: :mrgreen: by Šešula
gonič zmajeva
Old Senior Member

Tip plovila: Boston 13, mercury 25

PostPostao/la surfer » 24. 08. 2011. (12:34)

Lupis kad sljedeči put napišeš "neki od članova zelenih" onda slobodno napiši moji nick, a i nisam toliko "zelen" koliko misliš, ali sam protiv toga da se bilo koja životinjska vrsta dovede pred rub izumiranja zbog nečijeg bogačenja, bilo to bio zubatac tu kod nas ili neki kit na doslovce drugom kraju svijeta (kad biš počeo kopati okomito na zemlju izašao biš negdje kod novog zelanda), mahnut rukom možeš kad se javi neki zeleni a i kad vidiš konopaše, meni svejedno, ali nismo mi potrebni ribi, nego je ona nama...a dupin je jedini morski sisavac koji zna za sex i kao užitak, tako da je pametniji od tebe :mrgreen:
There is one thing far more important than freedom of speech and that is the freedom to live!! by P.W.
surfer
Old Senior Member

Tip plovila: Bakan 5 cabin + Honda 40

PostPostao/la lupis » 24. 08. 2011. (12:52)

mah,mah....hopa-cupa....1-2-3...

to što nisi baš toliko zelen je vjerojatno posljedica nege falinge ,vjerojatno ti se nemore proces fotosinteze razvijat na normalan način...,ja te zamišljam ko pero od kapuza....,ali ako kažeš da nisi toliko zelen ok....

sex,pametniji,gluplji,diže,nediže,isfrustriran,degenerik......ahahahahaaaa....,još.....još.....
lupis
Korisnik baniran

PostPostao/la saša šverko » 24. 08. 2011. (13:33)

lupis je napisao/la:mah,mah....hopa-cupa....1-2-3...

to što nisi baš toliko zelen je vjerojatno posljedica nege falinge ,vjerojatno ti se nemore proces fotosinteze razvijat na normalan način...,ja te zamišljam ko pero od kapuza....,ali ako kažeš da nisi toliko zelen ok....

sex,pametniji,gluplji,diže,nediže,isfrustriran,degenerik......ahahahahaaaa....,još.....još.....

mo derator će te oderat :Laughing29: :OK 17:
saša šverko
Old Senior Member

PostPostao/la surfer » 24. 08. 2011. (14:40)

Ima tu puno najpametnijih... :silent:
There is one thing far more important than freedom of speech and that is the freedom to live!! by P.W.
surfer
Old Senior Member

Tip plovila: Bakan 5 cabin + Honda 40

PostPostao/la gonič zmajeva » 26. 08. 2011. (18:29)

Situacija od sinoć. Lovim na tunju ,plivarice daleko i nema puno svitla. Prolazi me dupin i vrti se stotinjak metri od mene. Riba se aktivirala i slažem nekoliko lipih fratri. Kad je junak naše priče otiša put zapada lovim ali na silu. Odluka je pala. Idem na jednu poziciju koju će sigurno obać. Usidrija sam se i nije prošlo pet minuti evo i njega. Čujem kako puše i približava mi se. Dok nije proša diga san tri lipa šarga.
Do kraja se naslagalo još fratri ali šarag ni jedan. E da za susjednim otokom su puškari lovili s baterijama.
Iz ove priče se vidi da je dupin kriv jer jede ribu.
gonič zmajeva
Old Senior Member

PostPostao/la tramontana » 26. 08. 2011. (19:04)

Što si htio reći? Kriv za što? Za to što ovi love noću? Ili za tvoj dobar (znam da je po tvojim mjerilima slab ;) ) ulov?
tramontana
Moderator

PostPostao/la gonič zmajeva » 26. 08. 2011. (19:12)

tramontana je napisao/la:Što si htio reći? Kriv za što? Za to što ovi love noću? Ili za tvoj dobar (znam da je po tvojim mjerilima slab ;) ) ulov?

tramontana je napisao/la:Ako je na vrhu hranidbenog lanca, znači da je pojeo i sve one prethodno pojedene (čitaj: usmrćene) od planktona, sardele, plavice, palamide,... pa mu je grijeh tim veći ... ne more se taj škapulat sa jednim spašavanjem brodolomca ;) ... i pitanje je kamo je on njega ustvari nosio (kažeš da su pametniji od tebe - možda bi ga prodo kakvom restoranu :silent: ).

Vidiš da mu je grijeh šta jede ribu. U ostalom ako ne štitimo plankton i nekton zašto bi dupine ;) .
gonič zmajeva
Old Senior Member

PostPostao/la tramontana » 26. 08. 2011. (19:40)

:thumbup:

Svi smo mi griješnici slika

... evo ja sam samo ovo popodne ubio jedno 10 komaraca ... slika
tramontana
Moderator

PostPostao/la ab ovo » 26. 08. 2011. (21:35)

tramontana je napisao/la: ... evo ja sam samo ovo popodne ubio jedno 10 komaraca ...

Pravi komarčeros :clap:
Zadnja izmjena: aladin; 26. 08. 2011. (22:43); ukupno mijenjano 1 put/a.
Razlog: uređen citat
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PostPostao/la lupis » 27. 08. 2011. (12:51)

GZ je spomenuo pušku i bateriju.....,jel to dozvoljeno?
lupis
Korisnik baniran

PostPostao/la saša šverko » 27. 08. 2011. (13:16)

da po danu :thumbup:
saša šverko
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ekologija, biologija i zaštita mora

Trenutno korisnika/ca: / i 19 gostiju.