VEN - 590 -izrada novih modela

Forum namjenjen isključivo proizvođačima brodica, te opreme za brodice.

Moderator/ica: riberer

Pravila foruma
U ovom forumu nove teme mogu otvarati SAMO PROIZVOĐAČI BRODICA (i /ili opreme za brodice), dakle poduzeća registrirana za njihovu proizvodanju.
> DA BI SE OTVORILA NOVA TEMA, POTREBNO JE ISHODOVATI SUGLASNOST ADMINISTRATORA FORUMA O UVJETIMA NJEZINOG OTVARANJA<

Re: VEN - 590 -izrada novih modela

PostPostao/la emils » 22. 08. 2011. (13:13)

Jabuke i kruške.
emils
Moderator

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Bez plovila

PostPostao/la gonič zmajeva » 22. 08. 2011. (14:08)

Nisu niti kruške i jabuke. Jasno da ne mogu uspoređivat Vena i Targu . Uspoređujem natkabinu. Zašto Skandinavci znaju napravit ovako lipu kabinu ,a mi ne znamo. Valjda možemo šta i kopirat i da na kraju bude lipo i u šestu.
Oni love jer ne znaju da tamo nema ribe :mrgreen: :mrgreen: by Šešula
gonič zmajeva
Old Senior Member

Tip plovila: Boston 13, mercury 25

PostPostao/la peroLA » 22. 08. 2011. (14:15)

Možda me slike varaju, ali mi je počelo čudno izgledat, jer na staroj Dalmatinki s dobrom natkabinom, bočno zamišljeno bilo je prekriveno pola kabine i još malo sa strane i time se postiglo za suprotno od kormilarnice postavit vanjsku kuhinju a na prekriven dio kabine s jedne strane stavit elektroniku s druge još nešto drugo itd...ova slika sada pokazuje da novi model ima natkabinu te da je kormilarnica pomaknuta, napred, tj u bivši dio kabine, i po tome mi opet izgleda nekako čudno jer su onda ležišta po meni više skučena napred, prostora za kuhinju je malo, a onda je sve produženo iza, izgleda mi po dužini da je veliko kao na npr. Adrii/Venu 500, ok da je više mjesta ali djeluje mi preveliko, i to onda opet s nekim tendama treba zatvarat da bi se dobilo malo hlada, a neznam dali se sa strane natkabine mogu širiti za iza kao na starom modelu, čak mi se čini da je trebala biti promjena da sve bude kao na starom modelu samo se izređe ona višek pokriven kabine, ili još bolje ovako kako je zamišljeno ali da je natkabina još malo prema iza otprilika do dužine do kuda je bila stara... možda da vidim uživo bi se uvjerio u suprotno...
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

PostPostao/la krešo » 22. 08. 2011. (14:24)

gonič zmajeva je napisao/la:Nisu niti kruške i jabuke. Jasno da ne mogu uspoređivat Vena i Targu . Uspoređujem natkabinu. Zašto Skandinavci znaju napravit ovako lipu kabinu ,a mi ne znamo. Valjda možemo šta i kopirat i da na kraju bude lipo i u šestu.

Stvar je ukusa, no ne bih rekao da naši majstori ne znaju napraviti lijepe brodove. Problem je zgurati stajaću visinu i lijep dizajn i samoprazneći kokpit, sve u 5,90. Kabina Targe na trupu Dalmatinke bila bi još jedan korak u multifunkcionalnosti na 5,90 - unutra bi stala samo wc školjka, no i ona može dobro poslužiti kao sjedalo za skipera. :)

No, koliko znam, Ven je završio kalupe, pa mi se čini da su mogući još samo manji zahvati kako bi vizualno silueta bila što niža.

Pozdrav,
krešo
...
krešo
Member

Tip plovila: VEN 590 Z

PostPostao/la gonič zmajeva » 23. 08. 2011. (19:56)

Znan da nisam mjerilo za uredit brod. Meni je i sika meka kad sam umoran. Zahodi i stajaće visine mi nisu interesantni. Brod mora bit brod. Tu nema kompromisa.Ako će radi stajaće visine bit ugrožen stabilitet ili će te malo burina nosit ka sjeme maslačka.... Nemoj radit stajaću visinu. Zašto samooticanje u ovi kokpit. Ako će se natkabina produžit s tvrdim krovom do kraja krme. Lipo tri bokuna tende. Srolaš je gori i kad ideš ća spustiš i povučeš dva patenta.
Puno ugodnija vožnja je kad si ispod vodene linije u kokpitu.
Na ovolike brode bi ja ovako. Proveni gavun (sidra i konopi) , kabina dva kreveta i kraj kabine.
Natkabina: livo kužina i desno timun. Kašun motora ka stol i klupe po izboru.
Napravit natkabinu ovako ukoso je ogroman dobitak prostora. Ne gubiš po metra i više nego si odma poviše kabine na timunu. Vožnja noću je neusporedivo bolja i ne tribaš stalno držat glavu na bandi i gledat di je kraj.
Jbg. problem je to ušestit da bude lipo i funkcionalno.
Oni love jer ne znaju da tamo nema ribe :mrgreen: :mrgreen: by Šešula
gonič zmajeva
Old Senior Member

Tip plovila: Boston 13, mercury 25

PostPostao/la Mali Dabar » 23. 08. 2011. (22:46)

To je to..........ništa više ne dirati............... :thumbup:
Sad je definitivno ovo novi model.
Koncept je poprimio jednu novu 6D dimenziju.
Mali Dabar
Old Senior Member

PostPostao/la peroLA » 24. 08. 2011. (07:36)

gonič zmajeva je napisao/la:Znan da nisam mjerilo za uredit brod. Meni je i sika meka kad sam umoran. Zahodi i stajaće visine mi nisu interesantni. Brod mora bit brod. Tu nema kompromisa.Ako će radi stajaće visine bit ugrožen stabilitet ili će te malo burina nosit ka sjeme maslačka.... Nemoj radit stajaću visinu. Zašto samooticanje u ovi kokpit. Ako će se natkabina produžit s tvrdim krovom do kraja krme. Lipo tri bokuna tende. Srolaš je gori i kad ideš ća spustiš i povučeš dva patenta.
Puno ugodnija vožnja je kad si ispod vodene linije u kokpitu.
Na ovolike brode bi ja ovako. Proveni gavun (sidra i konopi) , kabina dva kreveta i kraj kabine.
Natkabina: livo kužina i desno timun. Kašun motora ka stol i klupe po izboru.
Napravit natkabinu ovako ukoso je ogroman dobitak prostora. Ne gubiš po metra i više nego si odma poviše kabine na timunu. Vožnja noću je neusporedivo bolja i ne tribaš stalno držat glavu na bandi i gledat di je kraj.
Jbg. problem je to ušestit da bude lipo i funkcionalno.

Nije mi baš jasno zašto je bi bilo ugodnije ispod vodene linije, samo to kad si iznad daje dojam većeg broda više si iznad, više si suh, a i nekako manje umara... jeste da nije mjerodavno uspoređivat npr. staru Istranku koja je ispod i staru Dalmatinku koja je iznad, ali barem ja tako mislim...

A to da se pusti sada kako je, ja mislim kad već ide tako sporo bolje da se sredi do savršenstva kad se već čekalo 30god... ali svako pod uvjetom da ne izgleda kao neka rastegnuti 500 model nego kao sređen 590..
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

PostPostao/la krešo » 24. 08. 2011. (08:27)

peroLA je napisao/la:Nije mi baš jasno zašto je bi bilo ugodnije ispod vodene linije, samo to kad si iznad daje dojam većeg broda više si iznad, više si suh, a i nekako manje umara... jeste da nije mjerodavno uspoređivat npr. staru Istranku koja je ispod i staru Dalmatinku koja je iznad, ali barem ja tako mislim...

A to da se pusti sada kako je, ja mislim kad već ide tako sporo bolje da se sredi do savršenstva kad se već čekalo 30god... ali svako pod uvjetom da ne izgleda kao neka rastegnuti 500 model nego kao sređen 590..

Ugodnije je jer se onda brod ljulja oko tebe, umjesto da te baca s jedne na drugu stranu (što se dešava kad si visoko). Na deplasmanskom plovilu najugodnije bi bilo kad bi ti pupak bio u težištu broda. :)
...
krešo
Member

PostPostao/la Pape » 24. 08. 2011. (08:39)

...meni je draže da su mi jajca u težištu broda...manje se klate... :mrgreen:
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la Ven » 26. 09. 2011. (21:52)

Prvo pozdrav svim forumašima , da puno ne pričam za one s kojim se ne čujem

četri ZORE čekaju završne radove a peta se radi . Slike počinju sutra.

VEN
"VEN" MARINA
Smiljanićeva 2, Split
Tel.: 098/ 365 163
E - mail: vnevesca@inet.hr
Ven
Djelatnik u sektoru nautike

PostPostao/la krešo » 26. 09. 2011. (22:07)

Ven je napisao/la:Prvo pozdrav svim forumašima , da puno ne pričam za one s kojim se ne čujem

četri ZORE čekaju završne radove a peta se radi . Slike počinju sutra.

VEN

Nestrpljivo isčekujem slike. Već se neko vrijeme premišljam bi li gnjavio s pitanjima o proizvodnji, znatiželjan sam kako će izgledati opremljeni primjerak.
Hoćete li izlagati Zoru na Biograd boat showu?
...
krešo
Member

PostPostao/la venzor » 27. 09. 2011. (10:50)

ZORE u različitim fazama čekaju završne radove
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
venzor

PostPostao/la venzor » 27. 09. 2011. (10:58)

Na prvoj ugrađeni samoodlivi , dno kokpita je oko 10 cm viši od vodene linije,

vanjski dio samoodliva je pod kutom od oko 45* prema onom unutra.

Vanjski dio samoodliva je oko 6 cm od vodene linije.
venzor

PostPostao/la venzor » 27. 09. 2011. (11:02)

Kreveti su dužine oko 2,10 m , širine na najširem dijelu 1,75 cm a visina od ležaja do krova je 96 cm.
venzor

PostPostao/la gre » 27. 09. 2011. (12:43)

Ima li koja slika finalnog proizvoda?
gre
Member

Tip plovila: Jedrilica El Bimbo

PrethodnaSljedeća

Natrag na Proizvođači brodica i opreme

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.