Marina na ušću Jadra!!

Diskusije o ekologiji, biologiji i zaštiti mora

Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori

Re: Marina na ušću Jadra!!

PostPostao/la Pape » 11. 08. 2011. (08:16)

...daj borati rodijače reci nam kako to ide, da znamo i mi....
Pape
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la emils » 11. 08. 2011. (08:24)

Evo ovako...
emils
Moderator

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Bez plovila

PostPostao/la macro » 11. 08. 2011. (09:08)

triba pod hitno zabranit SVE investicije u iducih 10 g :think:
Pitagorin poučak: 24 riječi

Molitva Oče naš: 66 riječi

Arhimedov poučak: 67 riječi

10 zapovijedi: 179 riječi

Američka Deklaracija nezavisnosti: 1.300 riječi

Američki Ustav sa svih 27 izmjena i dopuna: 7818 riječi

Propisi EU o prodaji zelja: 26.911 riječi

Smrt EU, sloboda narodu
macro
Old Senior Member

Tip plovila: Samonadokaradnja 550, Merc 90, Merc 5, mazgun

PostPostao/la Pape » 11. 08. 2011. (09:17)

emils je napisao/la:Evo ovako...

...daklen, pitanje je jel ja mogu opičit jednu marinu neđe...ako mogu, za sve forumaše popust, vez 10% jeftiniji....a nova novcijata sikirica na poklon...
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la lupis » 11. 08. 2011. (16:59)

Pape je napisao/la:...daj borati rodijače reci nam kako to ide, da znamo i mi....

eto Emils ti je napisao....

najprije nekom zapne nešto za oko ,onda se ide na izglašavanje planova....,ne obrnuto....

onda slijedi "obrađivanje" medija,tu je škakljivo jer negdi je to nešto neophodno i doprinosi razvitku,a drugdi je ista stvar uništavanje obale...

drž se ti ipak agruma... ;)
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la Pape » 11. 08. 2011. (23:27)

...pa šta je sad tu čudno?!...evo povuć ću paralelu...vidija si svog vjetrovitog bez ispusnice, daklen zapeja ti je za joko, onda si izglasa planove oko broda (šta bi ti š'njim, ka i ovi), a onda kad si doša doma ženi. tu je bilo škakljivo, obrađiva si je ( isto kao ovi medije), da je to nešto neophodno i doprinosi kućnom razvitku, jedino ebiga sad šteti bankovnom računu, i uništavanje istog...daklen princip je isti...

...aj probaj ovo; stavi boksersku gumu u zube, stisni guzove, zajapuri se malo, zaškilji na jedno okce, i napraviš završnu facu i krik Brucea Lea kad dokrajčiva protivnika do smrti....i nać ćeš di ti je ispusnica po zvuku...

nadan se da sam ti puno pomoga... ;)
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la anguja » 12. 08. 2011. (09:05)

macro je napisao/la:triba pod hitno zabranit SVE investicije u iducih 10 g :think:

Zaboravija si naglasit na obali Jadrana....

Nisan zna da ovde ima pronicljivoga svita, bravo macro
anguja
Member

Tip plovila: plastična pasara 4,60; Galeb 6,75

PostPostao/la lupis » 12. 08. 2011. (15:08)

macro je napisao/la:triba pod hitno zabranit SVE investicije u iducih 10 g :think:

tako se koći razvitak i zapošljavanje,nemožemo baš svi radit po državnim firmama i službama...,mislim ,možemo...,al to netko mora financirat...

bolja ideja je porušit sve bespravne kuće,vikendice i apartmane koji unakazuju obalu i opterećuju infrastrukturu a da od njih nema nikakve koristi,i poslije na tim zemljištima izgradit hotele,marine ili što već donosi zaradu lokalnom stanovništvu i državi...,izgrađenost je prevelika ali nažalost u krivom smjeru,i eto to bi bio dobar način unapređenja turizma,obogaćivanja ponude i povećanja zaposlenosti, a u isto vrime netaknuta bi priroda i ostala netaknuta,jer bi se gradilo na terenima gdje su prije bili nelegalni objekt...
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la macro » 12. 08. 2011. (15:30)

da, dobra ideja.

al pošto nema pameti.. odnosno bolje rečeno politika je razgrabi, izmuzi, štrukaj, iscidi ne vidin drugo rješenje. pa šjora jadranka je ozakonila praktički svu divlju gradnju u predizborne svrhe :thumbdown:

a naši investitori ne žele dobit komad zemlje u urbaniziranon području, prevelika konkurencija. vidiš koja je to logika.. nu lipi kornata, zašto ja ne mogu ziđat kad ovi na plitvicama ima hotel. SRAMOTA, mrzite poduzetnike, kočite razvoj! svi bi oni mukte nepregledne površine neokrnjene prirode za neke "hrvatske snove".. kupiš ledinu za ovce past po cijeni ledine, pa onda malo halabuke i priko noći ti fiškal udre pečat "građevinsko"! odma si zaradia deseterostruko. pa onda udri betoniraj.. i za god-dvi prodaj za duplo strancu koji inače nikad nebi doša do dozvola, jer nije uguzlan u strukture.
Pitagorin poučak: 24 riječi

Molitva Oče naš: 66 riječi

Arhimedov poučak: 67 riječi

10 zapovijedi: 179 riječi

Američka Deklaracija nezavisnosti: 1.300 riječi

Američki Ustav sa svih 27 izmjena i dopuna: 7818 riječi

Propisi EU o prodaji zelja: 26.911 riječi

Smrt EU, sloboda narodu
macro
Old Senior Member

Tip plovila: Samonadokaradnja 550, Merc 90, Merc 5, mazgun

PostPostao/la Pape » 13. 08. 2011. (10:17)

...to ti je kapitalizam...nojci, nojci i samo nojci...neke države postoje samo na papiru jer vladaju oni koji su sve pokupovali...i on ti sad diktira kako ćeš se ti ponašat, diktira plače, šta ćeš radit, nameče svoj način razmišljanja, pa i kulturu...i ako ne igraš po njegovom...odjebaus u skokovima...krepaj stoko...

evo jedan primjer jednog tog hotela koji su kupili stranci...kaže ekipa čifu (strancu) da ekipa (naš svit) vani na terasi po onoj žegi (+40 u ladu nekidan po onim žegama) pada unesvist jer mora stat atento tamo 5-6 sati čim neki gost okom ona skokom (par cura je i je stvarno i palo)...pa da bi tribalo smanjit to i napravit smjene svako 2 ure... na šta on kaže... meni su crnci u Egiptu puno bolje radili nego ovi ovde, i ako ne mogu nek idu ća.....i okrene se i ode.

eto ćemu težimo.
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la anguja » 16. 08. 2011. (10:56)

Gledam neki dan na ljutim sikama od juga, di ni galeb ne može sletit, tip opalija parapet od po metra uz samo more , sve nasuja šakavcem pa "tricom" i eto ti plaže,navuka je plastične ležaljke.
Samo ja mislim da će mu to bit malo, treba bar par km nasut, pa napravit dva tri velika mula da mogu doć turistički brodi iskrcat "goste" il izbagerovat jedan veliki parking u borovini.
S obzirom šta sve vidim da se radi po našoj obali...ja se istinski bojim da neko ne dođe na ideju da izminira klifove dugog otoka, cresa, šolte, čiova...sve to lipo smina, poravna, nasuje žala, napravi plaže tipa Copacabana I, II,III, IV...XY :stavi plastične ležaljke Izda koncesiju .
Ne daj bog da neko donese svoj šugamanić...i panceticu na plažu, jok brajo ima odmah dva zaštitara da te nogiraju, il na plastiku da ležeš il kifeli..Ova je država u totalnom k...., umjesto da toga koji to radi strpaju u ludaru i onoga ko mu je to omogučija pribije na stup srama...ona to prešutno dopušta, biće se da mito ovima šta izdaju te dozvole ne znam kako to tačno ide..al ja to ne mogu pojmit.
Samo sam jako žalostan i osjećam jednu nemoć i revolt.
Ne shvaćaju da je naša obala još neiskvarena ko mlada divojka da zato svit dolazi.
Sad svako misto, takoreći svaki bogatiji iznajmljivać,oće imat svoju plažu, pa nasuju more.
Gledam tamo put Podstrane pustoga nasipanja , srce me boli kad to vidim, toliko zadiranja u prostor neosmišljeno i pogrešno.
Umisto da ništa ne diraju jer već je sve preizgrađeno , to se radu "Master planovi" to će gradit tisuće novih hotela,apartmana,vezova, vezova za mega jahte, cilu obalu oće pretvorit u prostor za zaradu.
Di je tu mali čovjek?
Samo čekam kad će mi počet naplačivat kupanje na Benama, jer je tamo neko nasuja 10 kamiona žala...
MA ŽALOSNO!
anguja
Member

Tip plovila: plastična pasara 4,60; Galeb 6,75

PostPostao/la teo_ribar » 16. 08. 2011. (11:09)

a lipo su rekli oni zi večernje škole

kod ujdemo va eu, prodamo strancima prvi red do mora........nakon toga nasipamo obalu (kamenja po planinami hvala bogu imamo) sve to betoniramo i OPET prodamo prvi red do mora :mrgreen:....i tako nekoliko puta i evo brate para koliko hoćeš :mrgreen: :mrgreen:
˝Nema veze kakav je zakon bitno je samo da ga ti i policajac koji te kontrolira tumačite na isti ili sličan način ˝ by: el passo

˝Ma nema problema ako ga zabrane (MR), važno je da kontrole ostanu iste.˝ by: ab ovo

˝Kuster , a da se prestaneš drogirat ?˝ by: Lady M
teo_ribar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Adria 501...Yam 6ks 4T

Prethodna

Natrag na Ekologija, biologija i zaštita mora

Trenutno korisnika/ca: / i 16 gostiju.