Ekologija na starinski

Diskusije o ekologiji, biologiji i zaštiti mora

Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori

Re: Ekologija na starinski

PostPostao/la Žabar » 27. 12. 2008. (16:40)

Ma maračol je uvala kada smo išli tamo sa dalmatinkom na ručni kompas M53.
To je bilo 80-ih.
E,onda je bilo zubaca... Ajmeeeee...
Najdraža uvala... Od mjesta pa do maračola bar tri kapitalca. Na gumenu lignju iz emerike...
Zato sam danas osviješteni ekolog :mrgreen: Nikad više takve ribičije :mrgreen:
Raptor,zašto ti nemrem čestitati božić preko SMS-a? Aaa?
Žabar
Old Senior Member

PostPostao/la Žabar » 27. 12. 2008. (17:49)

karamba je napisao/la:žabar kažeš da si čistio maračol ? šta ljetuješ na unijama ? ja sam tamo često i znam dosta ekipe !
,,
raptor i lupis , nevidim razlog šta ste napali žabara !, nisu oni noslili gume šparete olupine automobila i bacali ih u more več domači puk i to ispred svakog mjesta kad je bonaca se vidi kultura mjesta , a domači i strani turisti se po kulturi prvo svrstavaju po nacionalnosti ,jer pravog njemca nečeš vidit da baca smeče u more .
,,,
smeče se u more bacalo još od antike i tu tradiciju smo zadržali do danas :wtf:

E pa nemoj se sada ni ti ljutiti...
Neki postovi me zbilja znaju raspizditi.Ne ljetujem na Unijama,jerbo sam bio i prije na njima. 90-ih si tamo mogao kupiti kuću za 1000000 lira...
Samo da je bilo šoldi...
Žabar
Old Senior Member

PostPostao/la Jablan » 27. 12. 2008. (18:08)

Pa mislim da bi svi trebali dati sto više mozemo kao pojedinci u ocuvanju mora. Ribe je se manje, more je se zagađenije i taj trend mi ne moremo promjenit, ali saki od sebe treba dat najvise ca more! Pa ti je onda dusa nekako na mestu...baren moja!

Ja vjerujen da mi koji zivimo na moru puno vise zagađujemo nego onaj ko dođe 2-3 tjedna na more, naravno uvjek ima izuzetaka i s jedne i s druge strane!

Isto tako verujen da je kemijski otpad naj gori za more, ove stare masine, auti i slicno cini mi se ribama jos dobro dodju jer im sluze za skloniste iako naravno to ne podrzavam.

Ma dovoljno je reci "ekologija po starinski"......saki malo pa ce se nec i skupit!

Zabar svaka cast za sudjelovanje u ćišćenju podmorja :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
....i tad su došli popovi.... pa topovi.... pa lopovi...
Jablan
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski

PostPostao/la Žabar » 27. 12. 2008. (18:25)

Makar sam ja žabar,nevolim vidjeti kojekakva sr@**a dok ronjam.
Najviše me ljuti šta ispadam budala što čistim.Na sramotu domaćih. Nitko to ne voli...
Žabar
Old Senior Member

PostPostao/la tomi » 27. 12. 2008. (18:56)

otok unije, prekrasna destinacija,nedjeljom ujutro buđenje i svi na misu.fala bogu imamo dosta stanovnika za u crikvu.svi amerikanci (bivši),a uvala maračol,da što prije dođeš do lošinja,i sa fincima i gliserima njihovim šta prije.je krasne su unije,jedino me hebe pješke priko brda od unija do maračola ;)
tomi
Old Senior Member

PostPostao/la Žabar » 27. 12. 2008. (19:00)

???
Od Pule prvi otok.
Imaš samo kakvih 30 m makadama. Ostalo je beton.
Žabar
Old Senior Member

PostPostao/la DAMIR » 27. 12. 2008. (19:38)

A da malo smanjite tenzije i snizite ton za koju oktavu? Možda nađete zajednički jezik,ko zna....
DAMIR

PostPostao/la Žabar » 27. 12. 2008. (20:32)

Evo,ovako ćete me najbolje prepoznati kao sekundarca,pošto više neznam loviti zubace:
slika
Nažalost,to će i naša dica smatrati kapitalcom :mrgreen:
Žabar
Old Senior Member

PostPostao/la unije » 27. 12. 2008. (20:55)

za očistiti Maracol trebalo bi ti godina dana......
čarterašima se mora uvest obveza crnog tanka i pražnjenje na obali uz potvrde na prihvatnim postajama inače 2000 eurića
ove puste iljade čarteraša kojima se volimo hvaliti naprave tone i tone smeća koje oni odlažu di stignu. neću reći da ga bace u more, ali negdi ga odlažu i neko ga mora skupit i odnit ća. recimo da u jednom danu na jadranu ima 10 000 brodica. na svakoj je po najmanje 2 osobe. svaki drugi dan naprave jednu vreću smeća najmanje. to vam je tjedno cca 3 vreće odnosno 30 000 vrećica tjedno. samo govorim o nautičarima odokativno. ako ja kao građanin mjesta na obali plačam komunalnu naknadu i smečarinu onda se to ne računa. ljudi moji turizam je najveći zagađivač i treba to doći nekima do malog mozga.
zamislite hrpu sa 30 000 vreća smeća crnih !!! koje prave ljudi koji ne plačaju njihov odvoz i zbrinjavanje.
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la lupis » 27. 12. 2008. (21:33)

Te čartere treba riješit u marinama!Oćeš-nećeš marine su te koje su izvor zagađenja i smeća!Neće oni to nikad priznat,brigo moja prijeđi na drugoga,ali neko bi se trebao u toj nekoj marini zapitat gdje je smeće s broda koji je bio 7 ili 10 dana vani!Di si ga ostavio?Ljudi moji,svi mi plaćamo odvoz smeća,a kako se jahtaši rješavaju smeća,gdje i po kokjoj cijeni???

Onog koji zarađuje na čarteru i onog koji je korisnik treba zakonski natirat da smeće odlaže na za to predviđenim mjestima i da za to PLAĆA a ne da smeće baca u najboljem sličaju u luci za NULA kuna jer ako bi se i to naplatilo ko će nam onda doć!Ma ne mora doć niko ko nema love i ko za sobom nezna ostavit red!
Di je logika da ja plaćam odvoz smeća iz lokala,a onaj "nautičar" sa Bavarie 54 ili Azimuta 55 ne plaća,a bacamo smeće u isti kontejner???

Kod iznajmljivanja veza ili čartera treba naplatit i odvoz smeća zavisno o dužini broda ,pa s tom lovom organizirat zbrinjavanje a ne o našoj grbači!
S druge strane,kad kapetanija ili policija zatekne plovilo na moru a da nema potvrdu da je bar svaki drugi dan negdi bacio smeće po propisu odma masna kazna!
Lipo negdi u luci ili na pumpi postaviš kontejnere,zaposliš čovika i ima da se tu baca i nigdje drugdje!
Zvuči možda nekome malo radikalno,ali ni doma ne bacate smeće di stignete!

Nismo mi domaći anđeli sigurno,ali ja idem na more do ili posli obeda,nosim na more dvi pive u povratnim bocama i to je to.
A stranac koji živi 10 dana na moru.....,ča on ima za bacit???
Sad će neko reć,ča bi stranac treba svaka dva dana napuštat neku divnu uvalu i robinzonski način života za bacit smeće na odlagalište i dobit pečat od nadležnih...???DA,UPRAVO TAKO!Bolje to nego da baci u more ili stavi pod grotu,ili u najgorem slučaju da naloži vatru za to sve zapalit pa usput zapali i malo otoka!
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la unije » 27. 12. 2008. (21:45)

na jednom malom otočiću gdje domaći svit svakodnevno ide na kupanje a nađe se i stranaca liti došla familja stranaca iz nama susjedne zemlje(nije bitno) i cijeli dan roštiljali, pili, kupali se i na kraju crna kesa od smeća puna do vrha. unutra plastični pjati, salvete, boce, otpaci od kotleta i već što može biti. sve oni fino srede i počistu pokupe ležaljke i madrace i šugamane i da će poć ča. muž s dicon u gliser a žena onako graciozno sa vrečom pa iza prvog bora PUF !krene ona fino prema gliseru sa upaljenim motorom a domaći i ostali gledaju u nevjerici. žena od mog prijatelja otrči do vreće kod bora, i stigne prije do glisera i baci kesu u gliser. muž samo tupo gleda a ova šta je bacila kaže: svi ste vi balkanci !
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la Žabar » 27. 12. 2008. (21:48)

Dečki koji naplačuju bove i sidra skupljaju smeće...
Negdje sam napisao da u 6-om mjesecu od Istre pa do Lastova i nazad mi nisu ništa naplatili.Počakulali smo,a strancima su uredno naplačivali...
Maračol i gro vala su još uvijek koliko-toliko čiste.Nisu svi čarteraši seljačine.
Žabar
Old Senior Member

PostPostao/la unije » 27. 12. 2008. (22:03)

rekao bih da su seljačine samo manji postotak od njih. druga stvar osim ovog smeća je važna a to je ispuštanje fekalnih tankova velikih jahti. znam osobno za slučaj kad je jahta od 80 metara duljine i 30 ljudi na sebi nakon boravka 2 dana na sidru u blizini javnih plaža ispustila vjerojatno nekoliko tona te fekalne kaše koju je moro donijelo do obale. em ne plačaju vez, hranu i naftu kupuju vani, uništavaju sidrenjem dno, skuterima dr..ju po cile dane uokolo i još ti zaseru plažu e zemljo moja tužna :twisted:
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la Žabar » 27. 12. 2008. (22:18)

Je,slažem se. I ja sam to vidio.Svi su bili nesretni osim očada i salpi.
A to je ono što Lupis priča.
Mali čarteraši "kupuju" naše male vale,i škoje,Ali ovi krstaši zbilja naprave genocid dok se 100 ljudi posere npr. u Hvaru.
Ja vidio... more je zakipilo ispod broda...
Žabar
Old Senior Member

PostPostao/la raptor » 27. 12. 2008. (22:40)

Ima dva lita odem skuterom na kupanje na južnu stranu .Između Čiova i otoka Fumije usidren lipi jedrnjak ,cika,vika,
ženske vrištu,muzika trešti,a cirkus.No ajd dobro, stavin ja šugaman i malo ovako lin zalegnem na ono milo sunce i zaknjavam onako upola.Odjenom dignem pogled kad ono neka pjena u kraju ka u kadi kad se kupaš,gledam jebate od kud ovo kad bacim oko na oni brod a ono se ženske na palubi nasapunale i tuširaju se ,pridružili se i muški,a sva ta pjena gre preko bande umore a maestral ju donia taman meni isprid nosa pas im mamicu :evil: Usta ja ka oparen,jeben im sve po spisku,vićem mašem a bome i oni meni mašu onako pijani,zovu me na brod,jedan diže litru i zove me :lol: Vidia ja nima tu sriće,zavergla oni moj skuter i pokret :!: Ma razumin da se blago oblokalo ali je baren kapetan broda triba gostima reć da se ne moru sapunat i prat jerbo sve to gre u more i na okolne plaže :!: Eto ti nautičkog turizma i ekologije,da nebi ;)
raptor
Korisnik baniran

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ekologija, biologija i zaštita mora

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.