VEN - 590 -izrada novih modela

Forum namjenjen isključivo proizvođačima brodica, te opreme za brodice.

Moderator/ica: riberer

Pravila foruma
U ovom forumu nove teme mogu otvarati SAMO PROIZVOĐAČI BRODICA (i /ili opreme za brodice), dakle poduzeća registrirana za njihovu proizvodanju.
> DA BI SE OTVORILA NOVA TEMA, POTREBNO JE ISHODOVATI SUGLASNOST ADMINISTRATORA FORUMA O UVJETIMA NJEZINOG OTVARANJA<

Re: VEN - 590 -izrada novih modela

PostPostao/la teo_ribar » 22. 07. 2011. (08:46)

MURTERINJO je napisao/la:Sveti ratnice mislim da ti je to najpametnije.
Pompozno najavljena tema pocelo se ako se dobro sijecam negdi u drugi misec puno ideja puno sugestija a na kraju sta?
Ko smi sada ista rec o rokovima isporuke itd.itd itd, kad se radi o renomiranom HR proizvodacu .
Samo jedno mi pada na pamet da je ovi forum vrlo dobro iskoristen kao reklamni prostor ali to i nije moj problem ima netko ko ce i o tome vodit racuna

taj renomirani HR proizvođač je bil dosta aktivan i redoviti gost na forumu dok je tribalo reklamirati svoje proizvode.....ali ko če je rekal (neznan dal va ovoj ili onoj drugoj temi) on je svoju listu narudžbi napunil za ovu godinu (tu je sigurno i nekim dijelom ulogu imal forum i oglašivanje na njemu), pa vjerovatno zato više nema potrebe za takvim marketingom :thumbdown:
˝Nema veze kakav je zakon bitno je samo da ga ti i policajac koji te kontrolira tumačite na isti ili sličan način ˝ by: el passo

˝Ma nema problema ako ga zabrane (MR), važno je da kontrole ostanu iste.˝ by: ab ovo

˝Kuster , a da se prestaneš drogirat ?˝ by: Lady M
teo_ribar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Adria 501...Yam 6ks 4T

PostPostao/la emils » 22. 07. 2011. (09:24)

Ne mislite možda da je Ven odustao od daljnjeg pisanja na forumu baš zbog ovakvih zajedljivih postova.
Ovaj podforum je i otvoren tako da se proizvođači mogu "reklamirati" i isti je otvoren svima koji proizvode plovila.
Iz tog razloga mislim da je neumjesno govoriti samo o Venovom "iskorištavanju" foruma.
emils
Moderator

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Bez plovila

PostPostao/la teo_ribar » 22. 07. 2011. (09:46)

neman ja ništa protiv Ven-a

ma neka se on reklamira koliko oće, pa i drugi se reklamiraju.....

ali.....ovo je prvi Ven-ov post va ovoj temi
Ven je napisao/la:poštovani forumaši ,

kao što vam je poznato dalmatinka se proizvodi oko 40 godina, a VEN - 590 koji je nastao iz iste oko 10 godina.

zadnjih nekoliko godina određeni dio proizvođača je manje-više kopiralo taj brod pa su nastale razne inačice.

nekoliko mojih prijatelja a i određeni dio kupaca me nagovaralo da je vrijeme da tom brodu damo svježu krv.

i uspili su me nagovorit. pošto vidim da je napokon u ovaj forum počeo dolazit red držat ču se reda na način

da ču svaku sedmicu slikama pokazat radove koji su napravljeni na ovom projektu .

vjerujem da če zanimat neke forumaše kako nastaje brod iz ideje pa do gotovog broda.

također če se vidjet da je to sasvim novi brod ali koji je sačuvao dobar duh dalmatinke

u prvoj fazi več smo danas počeli radit novu palubu , a poslije nje u planu su dva modela trupa.

u nacrte i ovog projekta ugrađeni su neki savjeti koje sam dobio na ovom forumu, i za to hvala.

slike stižu sutra ili prekosutra.

VEN

pa tako da je i bil red da je dovršil temu do kraja, pa da i nama koji nismo iz splita i okolice (i nemoremo samo tako skoknut do njega u radionu) pokaže makar samo jedan skroz završeni primjerak te barke...

tako da je za mene njegov postupak za :thumbdown:
˝Nema veze kakav je zakon bitno je samo da ga ti i policajac koji te kontrolira tumačite na isti ili sličan način ˝ by: el passo

˝Ma nema problema ako ga zabrane (MR), važno je da kontrole ostanu iste.˝ by: ab ovo

˝Kuster , a da se prestaneš drogirat ?˝ by: Lady M
teo_ribar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Adria 501...Yam 6ks 4T

PostPostao/la Sveti ratnik » 22. 07. 2011. (11:09)

emils je napisao/la:Ne mislite možda da je Ven odustao od daljnjeg pisanja na forumu baš zbog ovakvih zajedljivih postova.
Ovaj podforum je i otvoren tako da se proizvođači mogu "reklamirati" i isti je otvoren svima koji proizvode plovila.
Iz tog razloga mislim da je neumjesno govoriti samo o Venovom "iskorištavanju" foruma.

Ovo san ja pokusa objasnit u drugoj temi pa me riberer opra... :Angry53:
Sveti ratnik
Old Senior Member

Tip plovila: Ven 501 k (Suzuki 6 KS)

PostPostao/la slot » 22. 07. 2011. (12:46)

koliko ja znam covik je prepopunjen,u velikom je poslu i rokovi ga stiskaju i slika ce biti ali ne zeli pokazati kao do sada poluproizvod ,nego kad bude gotovo....do sada je tija zajedno to podiliti ali vise ne...nije poblunija uvecer kad se triba odmoriti i uzivati sa nama,tu raspravljati o kvrgama,odlivu i neznam cemu....u redu je o tom raspravljati 2-3 dana...ali 2-3 setemane nikako....o svemu tome je ven reka svoj uvid a mi koje interesira svoj uvid...i sad svi znamo mane i on, pa dopustimo coviku da bude i uziva sa nama i da pratimo projekt do kraja...zivija govornik dajte mu kosca,,buuuuuu :lol:
voda je gradu podarila ime
slot
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Naval 19 Yamaha 40/60

PostPostao/la Mali Dabar » 23. 07. 2011. (20:09)

slot je napisao/la:koliko ja znam covik je prepopunjen,u velikom je poslu i rokovi ga stiskaju i slika ce biti ali ne zeli pokazati kao do sada poluproizvod

ma ni to ništa,lani je napravija 60 brdova,ove godine ce i više.
Sam radi više brodova,od ostalih malih brodograditelja zajedno,pa još je i aktivan forumaš.
A puno je lipih stvari napisa na forumu,njegovi brodovi su posebno cijenjeni u ovo sušno doba,pa kada padne koja kap kiše,valja je skupit,a ne da uludo otece.
Tako da su naruđbe ovih dana pojačane :D

Svi smo dobro naucili kako centrirati brod,di je uteka Metacentar i koncept Fifti-Fifti,a pokazano je kako nije problem raspilati krmu da se propela umoči u more.
Posebno je bila lipa izjava o grbi u žepu,pa dok se to ne srumba :wave: pa,pa forumaši,a nema potrebe ni javljati se kad ima svoje fiškale na forumu koji odgovaraju na svako pitanje.
Mali Dabar
Old Senior Member

PostPostao/la Ven » 23. 07. 2011. (21:58)

otvorim forum i nakon svih " bisera " šta u toku dana čujem naletim na " dežurnu ekipu "

u zadnje vrime poslovi mi malo kasne pa nemam trenutno živaca raspravljat o pizdarijama

mogu samo zaključit " Oče oprosti im ne znaju o čemu pišu"

ostalim forumašima izvinjenje , do kraja miseca ču stič rokove pa čemo se više družit.

hvala na razumjevanju.

VEN
"VEN" MARINA
Smiljanićeva 2, Split
Tel.: 098/ 365 163
E - mail: vnevesca@inet.hr
Ven
Djelatnik u sektoru nautike

PostPostao/la MURTERINJO » 23. 07. 2011. (23:43)

Fala ti sta si nas prosvitlija :wtf: :wtf: :o
MURTERINJO
Member

Tip plovila: Leidi 660

PostPostao/la Mali Dabar » 28. 07. 2011. (18:40)

MURTERINJO je napisao/la:Fala ti sta si nas prosvitlija :wtf: :wtf: :o

:thumbup: :thumbup: ,zato i lampa zadnjih dana kad se ja slažem sa Murterosima. :clap:
Mali Dabar
Old Senior Member

PostPostao/la MURTERINJO » 28. 07. 2011. (23:50)

Dabre kad tad s pravim ljudima se moras slozit bez obzira na opredjeljenje :lol: ;) :thumbup:
MURTERINJO
Member

PostPostao/la MURTERINJO » 29. 07. 2011. (00:23)

Ma salim se ja makar citajuci onaj venov post po ko zna koji put cini mi se da kad je ostvarija sta je tija sve ide u smjeru ko vas hebe ja cu radit kako ja ocu za vase novce, nista nova za ovo nase drustvo koliko god se mi pretvarali da je drugacije.
Sam je poceo pisati o tim pizdarijama a sad mu smetaju.
Necu vise ,nemam protiv nikoga nista ali dizati nekoga u nebo a da taj isti kaze da svi drugi koji ne dijele njegovo misljenje pisu "pizdarije"stvarno nema smisla.
Sve je ovo zapravo OT ali se ne mogu suzdrzati pisa bi jos ali cu se dovesti u neugodnu situaciju ako vec nisam tako da zasada :shh: :shh: :shh:
MURTERINJO
Member

PostPostao/la vridnjak » 29. 07. 2011. (15:38)

koliko vidin murterinjo je pisa zadnji post u 1.23.h . I ti stvarno misliš da ljudi sviraju kurcu radnim danom u tu uru ka i ti i surfaju internetom.Ili si umirovljeni branitelj ili radiš u državnoj firmi ka ija pa si iza 3 doma. Oni što su privatnici i što crnče za njih nemaju baš volje za interneton u 1ipo. Čovik ima posla zapopizdit, ubija se cili dan i baš ima vrimena za neke dokonjake na forumu i još k tome srida lita je ako niste znali, odite se kupat vidit ćemo se na jesen kad lignje počnu.
ajte zdravo !
sorry OT
"Tko izgubi dobitak, dobije gubitak" -Grunf
vridnjak
Member

Tip plovila: istranka GTI

PostPostao/la MURTERINJO » 29. 07. 2011. (16:17)

vridnjak,nista nisi pogodija niti san u mirovini a niti radin za drzavnu firmu a to kad san ja na internetu i kad cu pisat valjda je to moje pravo
koliko san procita pravila na ovom forumu takvo nesto se ne spominje pa sa te strane mislim da se nisam ogrijesio o zakon,sa druge da jer ovo sta pisem nema veze s temom ali ne bih zelio da imas neko krivo misljenje
MURTERINJO
Member

PostPostao/la riberer » 29. 07. 2011. (17:22)

vridnjak je napisao/la:koliko vidin murterinjo je pisa zadnji post u 1.23.h . I ti stvarno misliš da ljudi sviraju kurcu radnim danom u tu uru ka i ti i surfaju internetom.Ili si umirovljeni branitelj ili radiš u državnoj firmi ka ija pa si iza 3 doma. Oni što su privatnici i što crnče za njih nemaju baš volje za interneton u 1ipo. Čovik ima posla zapopizdit, ubija se cili dan i baš ima vrimena za neke dokonjake na forumu i još k tome srida lita je ako niste znali, odite se kupat vidit ćemo se na jesen kad lignje počnu.
ajte zdravo !
sorry OT

Svi imamo pravo na svoje mišljenje bilo ono ispravno ili ne ... ne moramo ga uvijek i iznesti ... pogotovo ne na ovakav način.
Vridnjak imaš opomenu za ovo gore.
Da ne bi bilo "nismo znali", navodim slijedeće,a što je svima vidljivo i u zaglavlju ovog foruma ;)

Administrator je napisao/la:Usprkos predhodno navedenim smjernicama ponašanja napisanih u Pravilniku, primjećujem da u zadnje vrijeme jača sve više nesretna boljka vrijeđanja osoba, kritiziranja njihovog ponašanja, njihove ličnosti i moralnog integriteta.
Uglavnom se ne radi o diskusijama vezanim za ribolov ili brodove, gdje svatko može imati svoja uvjerenja, nego su one samo povod za osobne napade na članove ovoga foruma.
Sve to skupa je nedopustivo i tko god bude postao “zaključke” takvog tipa biti će trenutno baniran sa Foruma.
Već je bilo govora o tome i prije, to jeste frazama tipa “ja tako govorim, jer tako i mislim” koje ne opravdavaju direktne napada ne osobu, nego su samo sredstvo kojim se stvaraju mrlje na korektnosti i tvrdnje koje sa korektnim nemaju ništa zajedničko, kako prema napadnutoj osobi, tako i prema svim ostalim članovima Foruma.
Nadam se da smo svi skupa dovoljno odrasli da bi mogli točno shvatiti težinu onoga što smo rekli, te shodno tome, ni ne pitajte za eventualna objašnjenja u slučaju eventualnih isključenja do kojih će sigurno doći.

... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la kalafat » 01. 08. 2011. (13:33)

neznan radi cega se prepirete i sta puno triba vodit rasprave o ovome brodu,na provjreni trup dalmatinke nasađeno malo drukcije nadgrađe. i jedna stvar koja nikako ne ide na ovakve brode je vanjski motor radi kojega triba uvalit piz da bi de ponasa kako triba a to i sam proizviđač govori, pa nevidin svrhu stavljanja vanjskoga motora ako triba trosit snagu motora na guranje balasta.

Ven je napisao/la:poštovani skaroglan ,

svaki kupac koji kupi VEN-a dobije upustvo da ukoliko ugrađuje vanbrodski motor treba da bi dobio metacentar staviti oko 240 kg balasta u dvodno na poziciji unutrašnjeg motora. taj prostor ima poklopac iz kabine.

tek s tim balastom brod se ponaša normalno. bilo je slučajeva da kupac nije uopče stavio balast ili bi stavio daleko ispod propisane težine.sa propisanim balastom brod se ponaša kao i sa unutrašnjim motorom.

VEN

i da se ko ne nađe uvriđen neman nista protiv ovoga broda ni protiv proizvođača, eto da san samo svoje misljenje
iz motora gredu okrugli dimovi (torpedo dizel) - by Uroš
kalafat
Senior Member

Tip plovila: primorka630+60cm/ vidović 300

PrethodnaSljedeća

Natrag na Proizvođači brodica i opreme

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.