Betina 700

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Betina 700

PostPostao/la Gaso » 06. 11. 2008. (00:34)

Nažalost nisam ja još vozio B700, pošto nije bilo moguče dogovoriti sa vlastnikom u 9 ujutro u ponedeljak za test.
Ali možda idem probat skoro, pa odmah javim, ne kupujem prije nego da isprobam. :D
Gaso
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Pasara i Betina 700

PostPostao/la Gaso » 06. 11. 2008. (00:50)

Ne treba flapsove, oni služe samo toliko, ako trup nije baš pogođen, da se krma ne uroni previše, inače bi gliseri postali deplasmanci :D :D :D
Gaso
Old Senior Member

PostPostao/la gof1 » 06. 11. 2008. (01:02)

na prošlom forumu je bio gospodin koji je jako upućen u gradnju Betine 700 i čak je kačio slike prototipa mislim da bi ti on mogao poći jer koliko sam dobro pročitao da je čak dogovorio kupnju ,dali je na ovom forumu to neznam.......
gof1
Senior Member

Tip plovila: trenutno bez plovila ;-)

PostPostao/la Gaso » 23. 12. 2008. (21:20)

Jučer bačena u more jedna Betina 700, sa motorom Nanni 155KS, na 1. testu na brodu bilo je 6 ljudi i brod je dobio max brzinu 23čvorova, na 3620 okretaja, max motora je 3600rpm, a putna brzina bila je 17-18 čvorova na 3000 okretaja, brod ima trup pogođen u nulo.
slika
Gaso
Old Senior Member

PostPostao/la tomi » 23. 12. 2008. (21:24)

to je brod,pravi,a ne onaj pretpotopni m700.čestitam
tomi
Old Senior Member

PostPostao/la unije » 23. 12. 2008. (21:42)

tomi je napisao/la:to je brod,pravi,a ne onaj pretpotopni m700.čestitam

:D neki ne mogu a da Ga ne spomenu. Ne zovi Njegovo ime uzalud :D :D

Gaso jel to ono ? :D
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la lupis » 23. 12. 2008. (21:43)

Šteta Gašo ča morate bojkotirat naše proizvode...,baš bi ti lipo legla..
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la Gaso » 23. 12. 2008. (21:57)

unije je napisao/la:Gaso jel to ono ? :D

Da, nisam bio siguran u vezi brzine, i sad je zaista :D

Lupis, nitko ništa ne bojkotira, dolazi moja krajem 3. mjeseca :D
Gaso
Old Senior Member

PostPostao/la lupis » 23. 12. 2008. (22:02)

slika
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la Jablan » 26. 12. 2008. (09:47)

Brod jako lipo izgleda!

Gaso, kad se zgustas i vratis u Sloveniju stavi par slikica broda i napisi malo kvalitete i nedostatke koje si uocio!
....i tad su došli popovi.... pa topovi.... pa lopovi...
Jablan
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski

PostPostao/la Gaso » 06. 01. 2009. (21:53)

Jablan, onaj brod nije moj, moj dođe krajem 3. mjeseca 2009, ovaj brod je od jednog bivšeg forumaša, koji je isto bio malo skeptik u vezi brzine broda, ali smo se svi iznenadili.

Ako koga interesira, na ovom brodu bio je rađen test, koji če izač u časpisu Navigator u februarskom broju. Test je radio vlastnik časopisa i Tonči Žanko - Tona. Brod je izuzeto stabilan i ne naginja se kod zaokretaja, što je specifika za ovaj trup, a drugo što je več Felker u testu NBM spomenuo je, da se pramac ne diže, kao kod konkurentnih brodova, pa se lako može gledati naprijed sa upravljačke stolice, što ponekad može kod nekih deplasmanca bit problem. Koliko mi vlastnik gornjeg broda kaže, a ima iskustva i sa ostalim HR proizvađačima, izuzeto je zadovoljan sa maritimnim sposobnostima broda, te kaže da dobro drži more.

Brod na kojem je rađen test za časopis bio je nakrcan sa dosta opreme i petorico ljudi, dva od njih svaki pojedinačno 100kg. Mislim, da bi svakako bili pravi ljudi za komentar tako i Tona kao i Felker, pošto su oni imali Graše 20 ili 23, Betinu 600, pa sudjelovali na testovima B700, tako da bi oni sigurno znali objektivno usporediti prijednosti i nedostatke između ovih brodova. Ali istina je, da svaki vlastnik radi brod po svojim željama, praktički od kita dalje, pa tako da ni dva broda nisu jednaka, tako da ako se kome ne sviđa razpored na komandni ploči itd..., treba znat da su takve bile želje vlastnika, a svatko ima svoje želje, pa se nekima sviđa a nekima ne. Ja plovio na B700 još nisam, ali bio sam u radioni.

Več sad ima dosta opcija, različite krmene platforme, kasuni za motor, rolbar, ...., za koje su modeli več urađeni pa uzmeš šta ti odgovara. Ja sam recimo izbacio plinsko kuvalo, pošto ču imat onaj prijenosni ionako ne mislim puno kuhat na brodu, tako sam mogao pustiti stolicu za 5cm pa mi ne treba podignut kolo kormila, pošto mi to ne odgovara, jer mi je prioriteta imati mjesta za display od 12", koji bude ugrađen u upravljačko konzolu, jer inače bi zauzeo pola prozora, znači uvijek ima nekih želja i kompromisa, ovisi o opremi koju želiš ugraditi, ali barem možeš sudjelovati, pa da brod onda ispadne kako si željeo, a ne da na kraju gotov brod prerađuješ ili mjenjaš za dvije godine.
O plastiki sam več kazao, da mi se čini izuzeto jaka, nadkabina je rađena jače od nekih trupova drugih brodova, kroz plastiku se nikdje ne vidi sunce, kako kod nekih drugih brodova, radovi sa plastikom odlični, sama završna obrada je več puno bolja od 1. broda, koji je bio na testu u NBN, pa tako je sad brisač drugi, kutija za Radio/CD druga. Interesantno je što se više ne ugrađuju plastični spremnici goriva, pošto je bilo nekih problema sa puštanjem goriva, tako da se več u zadnjih par brodova seriski ugrađuju samo inox spremnici, tako i WC je sad isto samo Jabsco. Pokušava se napravit dobar imidž tvrtke, što mislim, da im zaista uspjeva, pa ako se u slučaju, kod nekih več prodanih brodova pojavi koji nedostatak u montirani opremi, sledeči brodovi to imaju več ispravljeno.
Moje mišljenje je, da je odluka za motor Nanni od 3L zapremniine i 155KS, bolja od onog Yanmara BY 2L zapremnine - commonrail, pošto ima Nanni zbog zapremnine veči okretni momenat, pa zato postigne skoro dvije milje veču putno brzinu na 3000 okretaja, ovaj sa Nannijem 18čvorova na 3000rpm, dok sa Yanmarom skoro dva čvorova manje.
Gaso
Old Senior Member

PostPostao/la karamba » 06. 01. 2009. (22:28)

očigledno je da su trup pogodili u sridu , jer brodovi tih dimenzija s istim motorom imaju putnu brzinu za 4nM manju !
pričao sam i s felkerom privatno i kaže da je brod stvarno pogođen , a poznavajuči gasu i njegovo znanje na svim poljima vjerujem da na tržištu nema trenutno boljeg broda !, a kako čitam da si na tehnici prilikom internet kupnje uštedio 7000€ onda samo mogu zamišljat kakvu si tehnologiju naslagao u šif !
još jednom čestitam i očekujem koju sliku kad se brod zgotovi ! :clap:
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: 2bakan5 yam 40,60 ,galeon475yam70,sessa100

PostPostao/la Gaso » 06. 01. 2009. (22:41)

Ajde nije, Furuno, ali je Raymarine, samo istina je da je u Hr i SLO, AUT, DE, skoro 50% skuplje nego u UK, ne možeš vjerovat, ali trebao sam uzet europski model.
Došlno me u stvari 500€ jeftinije nego da uzmem slično robu u Hr od Garmina, ali dok sam studirao sve ove siteme, garmin ima lošije procesore u displayima od ostalih, pa vrlo sporo izriše kartu, kad zumiraš, a mislim isto da je Navionics Platinum kartografija bolja od BlueChart g2 Vision.
Koliko sam studirao ovu tehniku zadnje vrijeme, Furuno sa svojom kartografijom je ipak No. 1 samo mi je preskup, pa sam tako odlučio za Raymarine i Navionics Platinum kartografiju i sve ostalo što valja imat na brodu, webasto sam isto nabavio + marine kit, pa samo tu uštedio 400€, pa onda još sve ostalo, solarne čelije, invertor, winch itd..., internet radi čuda, za 5min znaš sve cjene :D

Ovaj brod si kupuje stari za sebe, pa je inzistirao da oče imat display od 12" jer je čorav i na blizu i na daleko i ne može imat kombinirane naočale zbog toga, jer još treba korekciju cilindara, zato sve to i isto je munjen na brodove ko i ja.
Gaso
Old Senior Member

PostPostao/la Jablan » 07. 01. 2009. (00:41)

Malo sam procitao o tom brodu sta se pise i burzu nautike itd i same pohvale vidim, no jedno mi nije leglo, a to je kokpit. Po fotografijama bih rekao da jedva ima dovoljno mjesta za dvoje!
Mozda je uzivo drugačije?

Nazalost ne mogu skinuti fotografiju da ju postam ali moze se vidjeti ovdje:http://www.manikela.hr/index.html
....i tad su došli popovi.... pa topovi.... pa lopovi...
Jablan
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski

PostPostao/la karamba » 07. 01. 2009. (09:54)

Jablan je napisao/la:Malo sam procitao o tom brodu sta se pise i burzu nautike itd i same pohvale vidim, no jedno mi nije leglo, a to je kokpit. Po fotografijama bih rekao da jedva ima dovoljno mjesta za dvoje!
Mozda je uzivo drugačije?

Nazalost ne mogu skinuti fotografiju da ju postam ali moze se vidjeti ovdje:http://www.manikela.hr/index.html

nebi se složio s tim , gledao sam detaljan test u NBN i kokpit je sasvim dovoljan a meni je po guštu da je kokpit manji a kabina veča , ali i taj manji kokpit ima barem 5 m2 što je za potrebe 3 ribiča i previše a ako se u sredinu stavi stol onda okolo može sjediti familija od 8 članova , ;) , ako se nevaram one klupice iza su opcija koje možeš i maknuti jer po meni smetaju za panulu i za ribolov , po mom guštu bi kokpit imao malo drugačiji raspored , što je stvar dogovora .
meni je najbitnija brzina a brzinu od 18 nM s 5 osoba i punim rezervarima sa 150 ks nečeš nači ni u stranim markiranim brodogradilištima , i dok plovi stoji ravno a ne ko ostali poludeplasmanci nos pod oblake val od metra to nije normalno koliko got svi tvrdili da je , a obva betina skoro ne radi val stoji ravno i vjeruj u takvoj plovidbi potrošnja je minimalna.
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: 2bakan5 yam 40,60 ,galeon475yam70,sessa100

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.