Sva mjesta na kojima je gelcoat oštećen treba kitati epoxy fillerom. Hempel preporuča prije kitanja oštećena mjesta prethodno premazati Hempadur sealerom kao primerom. Ako se gelcoat odvaja na više mjesta trebalo bi ga potpuno obrusiti i proći cijeli postupak kao kod sanacije osmoze, po preporukama proizvođača.
Tri ruke Light primera se preporučuju za novi brod sa zdravim gelcoat-om. Otprilike, jedna ruka High protecta je debela kao dvije ruke Light primera. No, moraš voditi računa da, za razliku od High protecta, Light primer nije "solvent free", odnosno da sadrži otapalo te, kao posljedicu, ima veću poroznost od High protecta, jer nakon što otapalo ishlapi, ostaju mikronske pore. Drugim rječima - veći je rizik od osmoze. Jedan moj kolega je radio s Light primerom, ali je stavio 6 ruku. Međupremazni interval treba biti dovoljno dug da otapalo u što većoj mjeri ishlapi prije nanošenja slijedećeg sloja.
Pokušaj pronaći upute od Hempela, mislim da se mogu naći u PDF formatu preko interneta, pa sam procijeni što ti je bolje.