Moderatori/ce: tramontana, Moderatori
riberer je napisao/la:gof1 je napisao/la:nema daljnje obrade jedu se sirovi...
...Caka pri filetiranju je tako što se prije potope u kvasinu da stoje min jedan dan i onda se jako lako isfiletiraju i tek se onda mariniraju,mogu stajati jako dugo.
Jabučni ocat je najbolji za to. To i je mariniranje i ... u stvari ovako:
Ja ih na večer "potopim" u jabučni ocat i oni do jutro pobijele. To je mariniranje. Nakon toga se sami odvoje od kosti.
Tako isfiletirani se slažu u staklenu posudu na način da iznad svakog reda stavim sitnih kapera, koju iglicu ružmarina (ne previše, jer postanu gorki), na tanko narezanu ploškicu limuna i koje zrno papra. Poslije toga se ide dalje sa novim redom. Kad su sve polovice inćuna složene "potope" se ovaj put sa maslinovim uljem (to nije mariniranje), ali tako da izađu svi mjehurići zraka. Onda u frižider s njima, iako mogu stajati i vani, jer ih "čuva" ulje.
Jedu se tako da na svaki filet stavimo po jedan kaper i odgrizemo komad francuza. Nakon toga se odgrize drugi komad francuza sa filetom i kaperom, pa poslije treći, a može i četvrti i peti, s time da se obično staje sa šestim, jer treba nešto ostaviti i za druge dane.
porer je napisao/la:Riberer otkrij mi tajnu, kako dobiješ ovakve krumpire? Meni to nikako ne uspijeva
Natrag na Mediteranska kuhinja
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.