dome je napisao/la:Imam Jumpera 2.5 TD bez tahografa naravno jer da ga imam onda mi ni nebi trebala nikakva knjižica a, registriran je na mene osobno za osobne potrebe.I ja sam mudrovao policajcu ko i Vi sad ovdije i platio 5000 kn kazne u Studenom 2009 g. jer nisam imao predmetnu knjižicu.Informaciju sam Vam dao u dobroj namjeri a, Vi ju iskoristite kao Vas pamet uči ako je uopće imate što se teško da zaključiti budući da i dalje mudrujete a, sve sam vam lipo nacrta .
Dome, pameti imam. Zato sam i pitao. Ne mudrujem ništa već čitam zakone, a na Vaš način komunikacije o razini pameti se ne želim spuštati. Malo bolje pročitajte šta sam Vas pitao.
Zakon o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu, gdje kaže :
"Područje primjene i izuzeća
Članak 2.
(1) Ovaj se Zakon primjenjuje na mobilne radnike koji sudjeluju u aktivnostima cestovnog prijevoza i vozače u cestovnom prijevozu, kao i na samozaposlene vozače sukladno sporazumu AETR-u.
(2) Ovaj se Zakon primjenjuje na vozače vozila čija je najveća dopuštena masa veća od 3.5 t, kao i na vozače vozila čija je dopuštena masa s priključnim vozilom veća od 3.5 t, te na autobuse konstruirane ili trajno prilagođene za prijevoz više od devet putnika, uključujući i vozača.
(3) Vozila čija je najveća dopuštena masa s priključnim vozilom veća od 3.5 t, te autobusi konstruirani ili trajno prilagođeni za prijevoz više od devet putnika, uključujući i vozača, moraju imati ugrađen tahograf koji se mora koristiti na propisani način."
(7) Ovaj Zakon ne primjenjuje se na cestovni prijevoz:
h) vozilima ili kombinacijama vozila čija najveća dopuštena masa nije veća od 7.5 t, a koja se koriste za nekomercijalni prijevoz tereta,
Članak 18.
(1) Ako vozilo nije opremljeno tahografom u skladu s odredbom članka 2. stavka 3. ovoga Zakona, isto će se moći koristiti samo za:
a) unutarnji linijski prijevoz putnika na linijama ukupne udaljenosti do 50 km,
b) međunarodni linijski prijevoz putnika čija je polazna i odredišna točka smještene na udaljenosti do 50 km zračne linije od granice između dviju država, a čija udaljenost ne prelazi 100 km.
(2) U slučaju obavljanja prijevoza iz stavka 1. ovoga članka, prijevoznik je dužan sastaviti vozni red i raspored dužnosti, koji za svakog vozača mora sadržavati naziv, sjedište i unaprijed utvrđeni raspored različitih razdoblja vožnje, ostalih poslova, prekida vožnje i raspoloživosti.
(3) Vozač raspoređen za vožnju vozilom iz stavka 1. ovoga članka mora imati u vozilu izvod iz rasporeda dužnosti i primjerak voznog reda iz stavka 2. ovoga članka.
(4) Raspored dužnosti mora:
a) sadržavati sve informacije navedene u stavku 2. ovoga članka za minimalno razdoblje koje obuhvaća prethodnih 28 dana, s tim da se podaci moraju redovito dopunjavati u vremenskim razmacima koji ne smiju biti dulji od 30 dana,
b) potpisati odgovorna osoba prijevoznika,
c) se čuvati u tvrtki godinu dana nakon isteka razdoblja na koje se odnosi. Prijevoznik izdaje izvode iz rasporeda dužnosti na zahtjev vozača i na zahtjev ovlaštene osobe."
Taj zakon bi trebao biti važniji od pravilnika iz 2004. jer se taj zakon veže na Zakon o sigurnosti prometa na cestama iz 2008.
Jadranko, koja tri reda bih trebao popuniti?
Ako pupunjavam tu knjižicu onda se moram i pridržavati zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima... i držati se vožnje i odmora prema ovoj šemi
Uploaded with ImageShack.us
Dome, šta Vam piše u prekršajnoj prijavi, na osnovu kojeg članka i zakona su Vas kaznili.
Da li ste Jumper(koliko je njegova NDM) u tom trenutku vukli prikolicu i kakvu?