Zaštita mora? A ko štiti ribe?

Diskusije o ekologiji, biologiji i zaštiti mora

Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori

Re: Zaštita mora? A ko štiti ribe?

PostPostao/la 305grama » 17. 12. 2008. (19:03)

Nema tu pomaka dok god su na bancima u ribanicama kašete pune nedorasle ribe od 5 cm , zubaci kroz 5 mjesec ...... šampjerići od 5 cm
Ono što je najgore u svemu tome da pripadnici nadležnih službi kupuju tu nedoraslu ribu i ne reagiraju.... dok se to rigrozno ne primjeni plus ograničenja mreža od kojih danas ne možeš proći (ne figurativno već stvarno pojedinim manjim otocima ne možeš prići) pomaka na bolje nema. Ne znam kad je ikoga u mom akvatoriju ljeti ulovilo što je svitlija za lignje i potamanija 100 liganja koje su sve stale na pijat za juhu. Što je najgore još se i hvale "alo eee uvatija sam noćas 100 komada " pun ponosa i plamena u očima.

Teorija o panulašima koji će sve potaracat i nije toliko daleko a tome i svi mi pojednako krivi. Danas svi trču ne bi li napisali kakvu takvu knjigu o panuli nešto zaradili a onda za 3-4 godine kukaju kako je očajno na moru , gužva, nepoštivanje nema ribe.
Jebiga dođe tip na godišnji kupi knigu , pročita internet sastavi panulu i počme vući, jedan pa drugi eto i trećega a četvrti baci mrežu i parangal na istu poštu pa na kraju gužva... To je činjenica i s tim se moramo pomiriti i pokušati bar probuditi svijest u onoga s početka priče sa 100 minijaturnih liganja ........ a to ide teško...... teško..... sizifovski........
305grama
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Pasara 4,60 Kvarnerplastika 1976 g. - 5ks

PostPostao/la raptor » 17. 12. 2008. (19:22)

Je 305,lipo si ovo reka :!: Ja recimo nikad nisam panulava na zubaci ali ovdi čitam puno o tome ,pa još ovi naši obise slike,pa si sve mislim ; ma nisan ja tako pantrav i ja bi moga probat :roll: :lol: Eeeeee, a tako i slično misli i ovo naše svekoliko forumaško pučanstvo a i ostali koji kibe iz prikrajka i eto potencijalnih zuboubojica na proliće :mrgreen:
A i san san prije pisa da triba inspekcija samo na peškariju doć,za nedonoščat im deknit kazne da se zaseru,a pomorska policija zaustavljat nas sportske pacijente i ine te kontrolirat svakoga ;) Naš bahati svit more prenit samo kazna tj. globai ništa drugo,nikakvi seminari,edukacije,predavanja,napisi i ostale bedastoće,samo po žepu daje i dae rezultat,eto :mrgreen:
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la surfer » 17. 12. 2008. (20:51)

raptor je napisao/la:Naš bahati svit more prenit samo kazna tj. globai ništa drugo,nikakvi seminari,edukacije,predavanja,napisi i ostale bedastoće,samo po žepu daje i dae rezultat,eto :mrgreen:

slika
There is one thing far more important than freedom of speech and that is the freedom to live!! by P.W.
surfer
Old Senior Member

Tip plovila: Bakan 5 cabin + Honda 40

PostPostao/la karamba » 17. 12. 2008. (21:19)

ljudi moji, more se zabranit lov škrpina i nekih stvarno ugroženih organizama ali zubaca ??? , pa njih ima ko pljeve , mogu sutra ič na more tu na krku di je sve potaracano i uvatit ču 2 kom bez problema !,
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: 2bakan5 yam 40,60 ,galeon475yam70,sessa100

PostPostao/la raptor » 17. 12. 2008. (21:40)

karamba je napisao/la:ljudi moji, more se zabranit lov škrpina i nekih stvarno ugroženih organizama ali zubaca ??? , pa njih ima ko pljeve , mogu sutra ič na more tu na krku di je sve potaracano i uvatit ču 2 kom bez problema !,

Dođi ovdi ume pa ga probaj uvatit,samo se pozdravi doma jer ćeš morat duže stat ovdi :lol: :lol: :lol:
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la unije » 17. 12. 2008. (22:09)

,
Zadnja izmjena: unije; 03. 02. 2009. (23:47); ukupno mijenjano 1 put/a.
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la raptor » 17. 12. 2008. (22:19)

unije je napisao/la:pa je dobro kaže karamba zubaca ka trave, evo čujem da mu je i cijena pala ka barelu nafte. a i zasitili se ljudi zubačine... i nije zdrava...

Je,ima ga ka u priči a čujem da su se čera penziči skoro potukli na peškariji u Trogiru ki će kupit većega i skupljega,ka dijentera im je u kurcu a zubonja lip mekan pa moru cuclat :lol: slika
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la lupis » 17. 12. 2008. (22:36)

Ajde Raptore ne nasjedaj na provokacije....
Vidiš da ga i Unije prca....

Škarpina je ugrožena....,viš nisam to znal do danas!
Eto ja ih čuvam u dubokom,i sve su numerirane ko i supovi na Cresu!
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la raptor » 17. 12. 2008. (22:46)

lupis je napisao/la:Ajde Raptore ne nasjedaj na provokacije....

Da supovislikaslika
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la karamba » 17. 12. 2008. (22:58)

lupis je napisao/la:Ajde Raptore ne nasjedaj na provokacije....

tebi je i glavoč ugrožen , izvadi m700 ,stavi ga u dvor kraj gustirne i uzmi tunju i lovi . isto ti je ! :lol:
,,,
a kad več supove spominješ , i za tu udrugu sam mnogo napravio za razliku od nekih.
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

PostPostao/la unije » 17. 12. 2008. (23:02)

tebi je i glavoč ugrožen , izvadi m700 ,stavi ga u dvor kraj gustirne i uzmi tunju i lovi . isto ti je ! :lol:
,,,

nisko nisko
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la karamba » 17. 12. 2008. (23:17)

:lol: :lol: :lol:
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

PostPostao/la nikoM » 18. 12. 2008. (17:58)

Šta će reć.....
nikoM
Member

Tip plovila: Istranka-T-10

PostPostao/la nikoM » 19. 12. 2008. (20:35)

Ma ne mogu vjerovat.....
nikoM
Member

Tip plovila: Istranka-T-10

PostPostao/la borro » 31. 12. 2008. (11:33)

Evo pratim malo ovu temu, aiko se razvodnila i otišla u blato kao i svaka druga (ili bar većina), ponukan dobrim i perspektivnim naslovom ne mogu a da ne napišem kako je neki dan, prije Božića u biogradu pristao brod od svojih 9m s opremom za dubinski parangal, nakrcan tunom, od kojih niti jedna (a bilo ih je između 45-50) nije teža od 10 kg pa se pitam što je sa zabranom lova, i što je s lovnom mjerom uopće? Posada se svadila i potukla s kapetanom, slikati se ne smije jer dobiješ batina kao što su skoro i dobili koji su pokušali! :eh:
I da stvar bude zanimljivija oko uzgajališta tune ispred biograda lovi se naveliko i to tako da je tamo čitavo čudo brodica sa svom mogućom opremom i svi tamane sitne tune na veliko, pa se pitam gdje je tu zakon, poštenje i provoditelji zakona.
čak su navodno i neki članovi foruma sudjelovali u tom pokolju tune! :thumbdown:
Kako je to navodno, ako je tko bio, a obzirom da svi imamo nickove, neka napiše barem na što je to ličilo tamo pa da se zna, neka potvrdi događanja iz tog akvatorija. :clap:
Isto tako je na tom brodu bilo nekih sitnih gofova, morskih mačkica po 30-ak cm i druge sitničarije.
Da metnemo šećer na kraju dva su policajca pomogla čovjeku prodati ribu negdje na pag, kažu u Novalju.
pa eto, tamo ima fine tune za pojesti, tko voli...
:thumbdown:
Čuvajmo more, čuvajmo još više ono što je u njemu, jer more sdamo po sebi neće nikud pobjeći! :thumbup:
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: deplasmanac Zampieri mare iz 1976g. + VP2002

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ekologija, biologija i zaštita mora

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.