Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori
Loligo vulgaris je napisao/la:Naravno da ribe ima.. i da ju se može uhvatit ako se lovi tehnikama koje ispraksiraš i ako si često na moru... pogotovo na poštama u kojima ljudi nisu gušće naseljeni... nisam imao puno vremena lovit lignje ove godine pa sam tebe pitao neke slike i bilo mi je drago da ih bar kod tebe ima
T&T DENTEX je napisao/la:E vo da i ja koju kažem.
Mi pojedinci koji kao nešto i lovimo igrom slučaja se nalazimo relativno blizu dobrim pozicijama za ribolov..
A isto tako se nalazi i moj susjed i puno drugih koji se svom silom trude da uvate našto što liči na zubaca ili malo večeg gofa itd...
Kad smo ja i moj kompanjon doma dolazili sa mora bez iti jedne ribe dok smo savladavali , učili kako se panula vuče i sve ostalo što
ide uz to vjerujte mi da je u moru onda bilo više zubaca nego danas.a to bi značilo da nismo znali kako se lovi .
prelov ne odobravam ali to sam negdi več i napisa svi smo mi od krvi i mesa i nakad postupimo kako nebi tribali .
U svakom slučaju jedno je jasno ., da je dozvoljena količina ulova i do 20kg i dalje bi svi lovili količine koje i sada love
zato jer čisto sumljam a pogotovo sada mislim na lignje koje svi tako nestrpljivo čekate da bi stali loviti na onih 5kg i crta doma.
Pozdrav od vašeg novog moderatora T&T- a
Loligo vulgaris je napisao/la:pitao sam puno ljudi iz mojih krajeva ali nitko nije mogao ulovit lignju pogotovo neku veliku
Loligo vulgaris je napisao/la:onda su tu došle i plivarice i migavice
Loligo vulgaris je napisao/la:oporavit će se one naravno.. ali nećemo od toga naučit ništa jer još uvijek smatramo da nismo pogriješili.. barakuda aj navali!
lupis je napisao/la:Pun pogodak!Bravo Loligo!
lupis je napisao/la:Ne treba bit Anštajn za ulovit ni oradu ni palamudi
baracuda je napisao/la:
lagali su te ,ja san pita samo jednoga pa mi je reka ih love po 5-10 kg oko kakna i žirja a oko murtera po nešto manje
plivarice nisu ništa specijalno lovile lignje a niti koće ..nešto sitno migavice i to kad vrime pusti..
lupis je napisao/la:Loligo vulgaris je napisao/la:Naravno da ribe ima.. i da ju se može uhvatit ako se lovi tehnikama koje ispraksiraš i ako si često na moru... pogotovo na poštama u kojima ljudi nisu gušće naseljeni... nisam imao puno vremena lovit lignje ove godine pa sam tebe pitao neke slike i bilo mi je drago da ih bar kod tebe ima
Pun pogodak!Bravo Loligo!
Jedino si fulao ono "kod tebe" jer to di on lovi nije baš blizu ako imaš brod koji vozi 6 kt!
labrax je napisao/la:a da cemno ih potaracat panulom potaracat cemo ih. presporo raste a nas je previse, sve je vise mahera koji nema di nemogu panulu provuci u metar. stvarno nema terena di se panula ne moze provuci i to savrseno.
pitat cu te za 6-7 godina di su ti zubaci, u tim kolicinama koje sad lovis. (ovdi nemislim i ne ulazim u to da je previse, samo da nece vise biti toliko).
tomi je napisao/la:labrax je napisao/la:a da cemno ih potaracat panulom potaracat cemo ih. presporo raste a nas je previse, sve je vise mahera koji nema di nemogu panulu provuci u metar. stvarno nema terena di se panula ne moze provuci i to savrseno.
pitat cu te za 6-7 godina di su ti zubaci, u tim kolicinama koje sad lovis. (ovdi nemislim i ne ulazim u to da je previse, samo da nece vise biti toliko).
onda bi stvarno trebalo donesti zakon o zabrani lova zubaca u trajanju od 2 godine, onda lovi jednu sezonu pa opet zabrana.bolje to napraviti ,nego poslije kukati: "pa govorija sam da će nestati ."
lupis je napisao/la:Baaahh!
Svih mi dabrova Ontaria
emils je napisao/la:Ma polugodište je šta ima veze i ako tresne!
Natrag na Ekologija, biologija i zaštita mora
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.