Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
iowa je napisao/la:ja sam nalio blok na mulu tako da sam na dvije grede stavio sanduk od dasaka tako da je sanduk(šalung) malo manje od pola iznad mora na gredama koje vire prema moru 2-3 m.s ove strane šalunga prema kraju sam stavio bačvu i napunio je vodom tako da to sve skupa ne padne u more.dobro sam armirao,ulio 0,6 kubika betona što je cca 1400kg a u moru cca 800kg,postavio sam 4 kuke za padobrane(4 padobrana manja jer je plitko)jednu gambetu od inoxa jednu veliku pocinčanu te još kad sam nalivao stavio plast. cijev fi 110 tako ako ikad propadnu gambeti kroz nju mogo provući lanac ili šipku.kad sam ga bacao izlio sam v odu iz kante te podiga grede a blok je kliznija u more dalje od mula di je dublje.
Baš sam to tio napisat!Ne stavljaj nikakvo zeljezo (anel) u blok , negu kad ga budes liva u sredinu stavi plasticnu cijev 100 mm ,vodoravno, kad ga budes rasalova dobices "tunelic" kroz blok .... Kroz taj "tunelic" provuci lanac i sa druge strane stavi malo veci gambet !
box je napisao/la:Ima li netkonideju kako pomaknut blok bez dizalice koji je zalijepljen u mulju. Cca 800 kg
Trenutno korisnika/ca: / i 19 gostiju.