Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
Denis je napisao/la:Velika je tu filozofija.. Najbolje ti je viditi kod susjeda kakve su oni blokove ubacivali pa ih kopiraj, sumnjam da ti itko ovako na forumu moze reci
bluefinbgf je napisao/la:Super, sad mi je mnogo jasnije kako se to moze odradit.
Ako radim sa barkom punom ljudi ka sto je riberer objasnio vjerojatno mora bit nesto jace od pasare da bi izdrzalo 1500kg zar ne?
Ovo sa bacvama mi se takode dopada i zvuci uzbudljivije
ninjutsu je napisao/la:Ja bi stavio blok od tone do 1,5 t (od viška ne boli glava). To ti je cca 1x1x0,5 m. Ovisi ti o dnu. Ako je mulj ili pjesak s vremenom će ti se još zakopat. Oblik ? Guma od traktora ili kvadar. Nemoj da ti bude previsok da ga ne prevrne. Kuke stavi duple od betonskog željeza. Ako znaš od kuda ti je najjači vjetar onda kuke nemoj stavit na sredinu već prema kraju , da ga ne prevrne. S vremenom će sve doč na svoje. Ima tu još puno podpitanja: očeš se vezat provom ili krmom (prova na kraj) ili će se slobodno vrtit..ili.?
Onda što deblji lanac barem 10-15 m i konopa fi 22 jedno 5-10 m i to je to.
Znam da će biti 100 komentara ja bi ovako ili nako ali stvarno puno ovisi o poziciji, dnu, vjetru i koliko imaš mjesta uopće. Ja sam imao i puno manji i puno teži blok za sličnu barku...Ovisi i što nađeš. Ko što je rekao i prethodnik ima tu i dosta filozofije.
http://imageshack.us/photo/my-images/26/nabovi4.jpg/
ninjutsu je napisao/la: Oblik ? Guma od traktora ...
riberer je napisao/la: Oprez, treba biti neki uzao koji se jako lako odvezuje.
Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.