e a to znam ali mi je problem sto su zaruljice, oznake itd vec sve toliko izbljedile da nema sanse da vidim koliko je
pa sam mislio onako od oka. posto je to sve vise manje univerzalna oprema (pumpa, navigacija, upaljaci, radio)
Moderatori/ce: dome, aladin, Moderatori
Rexi je napisao/la:Molim da mi neki znalac prekontrolira dali sam napravio dobro laicku shemu spajanja
Shema:
Malo objasnjenja:
- Pumpa manualno palim/gasim
- Dva punjaca na upaljac prikljucak (dva tipa ali ista funkcija)
- Navigacijaska svijetla + kompas koji ima svijetlo na sebi, tako da kad navigacijska svijetla upalim da automatski se pali i svijetlo kompasa. (kompas nije nacrtan jer je on mali potrosac)
- Pod male potrosace mislim povremene potrosace tipa pumpica za pumpanje zraka i sl.
Ono sto neznam i molim pomoc je sljedece:
- nemam pojma koliko sta tu trosi, radio, nav. svjetla, pumpa, upaljaci? Koje da osigurace stavim od koliko ampera?
- kako spojiti tacho, voltmetar, speedmetar, onaj mali vrag za razinu goriva i temp za motor (ulje valjda )
Hvala!
ceko je napisao/la: Nisi pitao, ali za odlučiti da li ćeš žice lemiti ili krimpati imaš posebnu temu "Pokositreni kablovi" (moj zaključak je ako ćeš stavljati-krimpati stopice isto nije loše vrh kasnije zalemiti ..)..
Pape je napisao/la:p.s. Ceko za info 8 kvadrata ne postoji...ide 4,6,10,16,25.....mm2... čisto da neko ne bi iša tražit baš tih osam...
Thomy je napisao/la:Pape je napisao/la:p.s. Ceko za info 8 kvadrata ne postoji...ide 4,6,10,16,25.....mm2... čisto da neko ne bi iša tražit baš tih osam...
E moj Pape danas se pod 10 kvadrata prodaje 8mm2 itd....
ceko je napisao/la:Ja, bez zajebancije, nikad nisam iša za tim da nema od 8.. Evo, i to triba znat ..
( p.s. @pape: ono sa "topljenjem" nisam baš skužio - lemiti ili ne?)
Natrag na Ostala elektronička i električna oprema
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 0 gostiju.