Došlo je i "njeno" vrime.
7 dana se sušila,jučer sam malo strugao pituru i skinuo jedan komad nervolina koj je zagnjiao.
Ispod njega je daska na mjestima di su bile vide malo dobila tamniju boju,počela je truliti.Stare vide sam povadio,mada su mi dvije pukle i ostale unutra.Novi komad sam već odrezao i montirao gore samo provizorno da dobije šagomu.
Prije jedno godinu i po bilo je govora i pitanja o Hempelovom Proof 10 ,koji se koristi na podvodnom dijelu umjesto kudelje za kalafatanje.Ja sam zadovoljan,tamo di je razmak između majera do 3mm stavljao sam samo njega,a di je veći razmak kudelju pa njega.Zadnji put mi je brod bio dosta rasušen i majeri otvoreni,još doma sam ga napunio vode do pajola i sve se zabrtvilo .Ovo su slike nakon godinu i po,višak je sam izašao van.
E sad jedna mana.
Kad sam počeo brusiti podvodni dio,nije dosta šta je antifouling mekan i teško se brusi,nego se i ovaj Proof koj je izašao lijepi za šmirgl papir i SAMO RAZMAZUJE. Dobro da je antifauling u super stanju pa ga trebam samo malo matirati pa cu dijelove di je on malo pažiljvije na ruke.
Jedno pitanje: da li se za prečavlati majere može koristiti čavle od inoxa ili nisu preporučljivi zbog ...?
Ili se još uvijek korist cičani čavli? Našao sam par komada gnjilih pa bi malo pojačao ali ne znam koji su bolji
Na more idem sam. Tako imam više prijatelja.
by ab ovo