NAVAL 19 mišljenja, kritike, pohvale...

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: NAVAL 19 mišljenja, kritike, pohvale...

PostPostao/la big game » 01. 05. 2011. (14:21)

svaka čast rafter na odgovoru bar je realan.
Ovako malo čitam i pratim ovi forum u vezi Navala 19 i mogu ti rec da mi se jako sviđa. Sada imam istranku koju sam kupio prije dvi godine , za moje potrebe je odlična , na sebi ima yamahu 9,9 ks i stvarno sam zadovoljan , ali htio bih nesto brze da mogu otic dalje ,i da sluzi za ribolov i za ljetne izlete .
Zanima me di se taj Naval 19 moze pogledati u stvarnosti i da se dobije nekakva ponuda za njega .
big game
Member

Tip plovila: Istranka yamaha 9,9

PostPostao/la Rafter » 01. 05. 2011. (14:34)

Gata Port iz Zagreba je proizvodjac...ako hoce poslat cu ti njihov broj na pp..a Navala mozes pogledat ako se ne varam jos danas u Splitu na sajmu a tamo ti oni sigurno mogu dati ponudu...ako ne stignes tamo javi pa ti saljem na pp pa se onda cuj s njima i trazi sto te zanima
:wave:
Rafter
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Naval19

PostPostao/la big game » 01. 05. 2011. (14:41)

Znaci ti si sa svojim zadovoljan
:clap:
big game
Member

PostPostao/la Rafter » 01. 05. 2011. (15:26)

Da ja sam sa svojim zadovoljan :thumbup: :D
Rafter
Senior Member

PostPostao/la big game » 01. 05. 2011. (17:32)

Rafter je napisao/la:Da ja sam sa svojim zadovoljan :thumbup: :D

a reci mi koji je motor na tvom dali ima platformu otraga i koliku brzinu postize i ono najvaznije koliko je tebe taj brod naposljetku izašao od pocetka do kraja ako nije tajna ako je posalji odgovor na pp
big game
Member

PostPostao/la Rafter » 01. 05. 2011. (18:34)

Big nemoj se ljutiti ali sve je vec napisano i slikano u zadnjih 15ak stranica, pa daj molim te prolistaj ako ti nije tesko da se ne ponavljam :thumbup:
Rafter
Senior Member

PostPostao/la Harko » 02. 05. 2011. (22:42)

Tek sam stigao na forum, ali sam pročitao sve o Navalu, jer mi se jako sviđa. Bio sam u njemu na sajmu u Zagrebu i točno takav brodić zadovoljava moje potrebe. Kad ću mijenjati brod, ovaj je svakako u izboru prva 3-4.
Harko
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Nautika 500 BK, poludeplasman + Parsun15

PostPostao/la brukiluki » 03. 05. 2011. (07:44)

Bio sam na sajmu u Splitu i provao navala. Stvarno dobar izbor i ako mi financije dozvole u bliskoj budućnosti i ja bi ga volio imati. Dosta mjesta u kokpitu,pregledan i funkcionalan za većinu potreba.Dobro sluša u krmu a sa hondom 50 ks i nama dvojicom smo postigli 17,5 kt sa malo mora. Ugodno se vozi na 12 kt a potrošnja po boardu kojim je uparena honda sa garminom se kretala 6-11 litara.Još malo da porade na unutrašnjoj završnoj obradi natkabine i nekim detaljima bilo bi super .
brukiluki
New Entry

Tip plovila: gliser sa kabinom

PostPostao/la peroLA » 03. 05. 2011. (07:46)

Rafter je napisao/la:A sirok je kao i svaka dalmatinka a nije nista znacajno duzi, ali sigurno je manje vergulast od dalmatinke s natkabinom..istina je da se nagne i da ga val zaljulja ali ga veliki spojleri dobro drze i brzo stane...e sad da se kava nemoze skuhat na njemu e tu se nebih slozio, onda se ni na jednoj dalmatinki nebi moglo nista kuvat :cry:

hm, na mojoj Dalmatinki s unutrašnjim motorom, natkabinom ali i velikom punjenom kobilicom.. se itekako kuha... znam da neke novije bez natkabine ali s vanjskim motorom su puno više vergulaste...
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

PostPostao/la Rafter » 03. 05. 2011. (09:22)

brukiluki je napisao/la:Bio sam na sajmu u Splitu i provao navala. Stvarno dobar izbor i ako mi financije dozvole u bliskoj budućnosti i ja bi ga volio imati. Dosta mjesta u kokpitu,pregledan i funkcionalan za većinu potreba.Dobro sluša u krmu a sa hondom 50 ks i nama dvojicom smo postigli 17,5 kt sa malo mora. Ugodno se vozi na 12 kt a potrošnja po boardu kojim je uparena honda sa garminom se kretala 6-11 litara.Još malo da porade na unutrašnjoj završnoj obradi natkabine i nekim detaljima bilo bi super .

detalje srede bez problema, ja sam bio 2 dana prije isporuke kod njih i rekli su mi sve što me smeta da slobodno kažem te će ispravit i tak je i bilo, neznam kojeg su navala stavili za sajam??

još jednom mislim da je 50ks maksimum a i najbolje riješenje jer i kad se nakrca ljepo ide :thumbup:

PeroLa; što se tiče vergule tu se slažem s tobom, nažalost kako smo čuli i od Vena u današnje dalmatinke točnije u Ven590 ugrađuje samo 5% unutarnjih motora ostalo ide na vanbrodske što je ekonomski jednostavnija priča za većinu nas. a što se tiče vergule na Navalu moram nagalasit da je dno na njemu projenjeno za razliku od dalmatinke te je ono dosta zaravnano i kad na to dodaš još i veliike spojlere ipak je nešto stabilniji od klasične dalmatinke sa vanbrdskim motorom..u svakom slučaju kuhat se može bez problema :OK 17:
Rafter
Senior Member

PostPostao/la stipe76 » 03. 05. 2011. (11:15)

Drugi tjedan idem dogovoriti još neke detalje u Gatu, i polako se bliži početak gradnje mog Navala. Izvještaji će biti redoviti... :) :)
stipe76
Member

Tip plovila: Naval 19

PostPostao/la brukiluki » 03. 05. 2011. (11:33)

detalje srede bez problema, ja sam bio 2 dana prije isporuke kod njih i rekli su mi sve što me smeta da slobodno kažem te će ispravit i tak je i bilo, neznam kojeg su navala stavili za sajam??

Na sajmu je bio sa modrim dnom ,registracije cs ,a po krmi je honda 40 podignuta na 50.Gospodin je vrlo ljubazan i vrlo rado je pristo na probnu vožnju a želio sam još provat ven 500 fly kabin sa tohatsuom 30 ali nije bio u moru.
brukiluki
New Entry

Tip plovila: gliser sa kabinom

PostPostao/la Rafter » 03. 05. 2011. (11:44)

Kolega Adria ti upravo sređuje Ven 501 fly bez kabine naravno sa tohatsuom 30 i za vikend ako se ne varam bi trebao biti u moru pa će on možda staviti koju sliku i svoje dojmove..ali da ne kvarim temu ovo je ipak tema o Navalu...

Stipe76 :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Rafter
Senior Member

PostPostao/la Mali Dabar » 03. 05. 2011. (11:51)

brukiluki je napisao/la:Bio sam na sajmu u Splitu i provao navala. Stvarno dobar izbor i ako mi financije dozvole u bliskoj budućnosti i ja bi ga volio imati. Dosta mjesta u kokpitu,pregledan i funkcionalan za većinu potreba.Dobro sluša u krmu a sa hondom 50 ks i nama dvojicom smo postigli 17,5 kt sa malo mora. Ugodno se vozi na 12 kt a potrošnja po boardu kojim je uparena honda sa garminom se kretala 6-11 litara.Još malo da porade na unutrašnjoj završnoj obradi natkabine i nekim detaljima bilo bi super .

Nadam se da ce ti se želje brzo ispuniti.
I važno je da krma sluša....... :D
Mali Dabar
Old Senior Member

PostPostao/la Mali Dabar » 03. 05. 2011. (12:08)

brukiluki je napisao/la:detalje srede bez problema, ja sam bio 2 dana prije isporuke kod njih i rekli su mi sve što me smeta da slobodno kažem te će ispravit i tak je i bilo, neznam kojeg su navala stavili za sajam??

Na sajmu je bio sa modrim dnom ,registracije cs ,a po krmi je honda 40 podignuta na 50.Gospodin je vrlo ljubazan i vrlo rado je pristo na probnu vožnju a želio sam još provat ven 500 fly kabin sa tohatsuom 30 ali nije bio u moru.

Želja se brzo ispunila . :o Čestitke na novom brodu !

Eto vidiš nesporazuma,paziti malo kod citata......... :D
Mali Dabar
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.