NAVAL 19 mišljenja, kritike, pohvale...

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: NAVAL 19 mišljenja, kritike, pohvale...

PostPostao/la Rafter » 29. 04. 2011. (20:29)

Vec su me pitali sta cu moc vuc skijasa :shock:
Mos mislit, hehehe

cuj Slot nije ni tvoj Ven nista sporiji :thumbup:
Rafter
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Naval19

PostPostao/la slot » 29. 04. 2011. (22:56)

ali 20 ks više su ipak više :lol: a za tvoj naval mislim da je perfektno i taman tih 50 ks....a tube ču provati uskoro,baš da vidim oču li moči bar 10-12nm uvatiti ili neču moći uopče ni krenuti :lol:
voda je gradu podarila ime
slot
Old Senior Member

Tip plovila: Naval 19 Yamaha 40/60

PostPostao/la Rafter » 30. 04. 2011. (16:04)

Je 50ks je taman :thumbup: stvarno ljepo ide s tim motorom... mislim ne ide lose ni s 40ks ali kad nakrcas barku i kad malo obraste dno uvijek je bolje imati nesto malo rezervne snage...pa ako treba i tube vuc :mrgreen: :lol:
Rafter
Senior Member

PostPostao/la stipe76 » 30. 04. 2011. (16:36)

Moramo reć ekipi u Gati da stave u dodatnu opremu skije i tube... ;)
stipe76
Member

Tip plovila: Naval 19

PostPostao/la Brodica » 30. 04. 2011. (17:00)

bia san na sajmu vidit brod i nekako me se nije toliko dojmija previse.
mislin lip je i dobro uredjen al je nekako uzak za tu duzinu i dosta je sesulast. kad prolazi osoba priko bande po mom misljenju puno se brod nagne ili npr. ako naidje koji val puno ga zaljulja.
nebi se bas usudija skuvat kavu osin ako nije bonaca :)
Brodica
New Entry

Tip plovila: bez plovila

PostPostao/la sinitram » 30. 04. 2011. (17:33)

A nista Brodica, pitaj proizvodjaca da ti naprave jednog 4,5 metara sirokog pa da nebude sesulast... ili uzak... :lol:
slika
alles ist relativische
sinitram
Old Senior Member

PostPostao/la Rafter » 30. 04. 2011. (18:03)

A sirok je kao i svaka dalmatinka a nije nista znacajno duzi, ali sigurno je manje vergulast od dalmatinke s natkabinom..istina je da se nagne i da ga val zaljulja ali ga veliki spojleri dobro drze i brzo stane...e sad da se kava nemoze skuhat na njemu e tu se nebih slozio, onda se ni na jednoj dalmatinki nebi moglo nista kuvat :cry:
Rafter
Senior Member

PostPostao/la Brodica » 30. 04. 2011. (23:50)

pa po specifikacijama dug je ka primorka 630, a ne ka dalmatinka 590. sirok je ka dalmatinka 2.11 dok je primorka siroka 2.40 sta nije mala razlika.
Brodica
New Entry

PostPostao/la stipe76 » 01. 05. 2011. (08:27)

S obzirom da su kod nas učke,istranke, dalmatinke i primorke bile barke koje su se najviše viđale (i sam sam imao vegu pa istranku), a i još se vide i sve od reda se naginju osim možda primorke, onda to nama nije neki problem jer smo na to naučeni ;) .
Širina kod Navala nije bezveze 2.11. S tom širinom u odnosu na dužinu je dobio na brzini. E sad, tu se može pričati u nedogled...da je kraći, da je duži, da je viši, da ima veću kolumbu, ali sada više nije ni u kategoriji deplasmanaca. Jer onda možemo reći da se naginje više od primorke ali je i 4x brži. Tu treba gledat kompromis...puno veća brzina za nešto manju stabilnost
stipe76
Member

PostPostao/la porer » 01. 05. 2011. (09:26)

Rafter vidio sam te jutros na moru. Bio sam ispod Histrije a ti si zamakao iza Fratarskog. Svaka čast, lijepo to izgleda samo me interesira kako se ponašao kad si izašao iza zavjetine, zapadno od Fratarskog?
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la Rafter » 01. 05. 2011. (10:17)

Evo sad sam se vratio s barke.. a cuj Porer nisam mislio da ce bit toliko mora vani ali kad sam vas vidio na kupu i nikog vani znao sam da je malo valovito :D
U deplasmanskom rezimu na dost velikim valovim pri brzinama od 4 - 9cv je stabilan i lako se upravlja..brze od toga nisam isao jer mislim da nema smisla razbijat barku na valovima a i jos se upoznajem s njom..
Pri manjim brzinama od 4cv sam radio male korekcije kursa i to kod vala u krmu..to sam gledao dok sam panulao pa sam i setao po krmi od stapa do volana ali to jos sve treba detaljno testirati ...
Danas sam se igrao sa turskom panulom pa sam se pustio bez sidra, malo jigao pa onda malo panulao..uglavnom ubijao dosadu i testirao kako to izgleda u ribolovu na malo jacem moru i zadovoljan sam jer su bande u kokpitu dosta visoke i fino se mozes oslonit koljenom dok stojis..sve u svemu zadovoljan :thumbup:

E sad sto se tice stabilnosti..da je siri bi sigurno bio stabilniji nego sto jest ali bi tada i zahtijevao vise konja za postizanje nekih normalnih PD brzina..a onda to nebi vise bilo to sto se tice cijene...ipak je ovo barka koja je radena prvenstveno da bi cijenovno bila konkurentna sto i jest :D
Rafter
Senior Member

PostPostao/la Brodica » 01. 05. 2011. (11:57)

stipe76 je napisao/la:S obzirom da su kod nas učke,istranke, dalmatinke i primorke bile barke koje su se najviše viđale (i sam sam imao vegu pa istranku), a i još se vide i sve od reda se naginju osim možda primorke, onda to nama nije neki problem jer smo na to naučeni ;) .
Širina kod Navala nije bezveze 2.11. S tom širinom u odnosu na dužinu je dobio na brzini. E sad, tu se može pričati u nedogled...da je kraći, da je duži, da je viši, da ima veću kolumbu, ali sada više nije ni u kategoriji deplasmanaca. Jer onda možemo reći da se naginje više od primorke ali je i 4x brži. Tu treba gledat kompromis...puno veća brzina za nešto manju stabilnost

Svaka cast na odgovoru, mislim da je ovo jedan od rijetkih normalno objektivnih odgovora :thumbup:
Brodica
New Entry

PostPostao/la Rafter » 01. 05. 2011. (12:27)

Iako sam subjektivan slazem se sa Stipom :thumbup:
Samo bih nadodao da je naval ipak radjen na bazi dalmatinke koja je nesto produzena iako duzinom vise odgovara primorki a sirinom dalmatinki...sve u svemu kompromis je napravljen i meni to odgovara i to je bio jedan od primarnih razloga zasto sam kupio navala...a to je da se mogu vozit 6cv a ako treba i mirno je more 16cv
uz dobru stabilnost za tu klasu i velicinu barke
Rafter
Senior Member

PostPostao/la stipe76 » 01. 05. 2011. (13:10)

Rafter je napisao/la:Iako sam subjektivan slazem se sa Stipom :thumbup:
Samo bih nadodao da je naval ipak radjen na bazi dalmatinke koja je nesto produzena iako duzinom vise odgovara primorki a sirinom dalmatinki...sve u svemu kompromis je napravljen i meni to odgovara i to je bio jedan od primarnih razloga zasto sam kupio navala...a to je da se mogu vozit 6cv a ako treba i mirno je more 16cv
uz dobru stabilnost za tu klasu i velicinu barke

Počeo sam s vegom, pa prešao na istranku i Naval je bio logičan sljed... i čekam u niskom startu početak gradnje mog Navala :D :D :D :D :D
stipe76
Member

PostPostao/la stipe76 » 01. 05. 2011. (13:13)

Brodica je napisao/la:
stipe76 je napisao/la:S obzirom da su kod nas učke,istranke, dalmatinke i primorke bile barke koje su se najviše viđale (i sam sam imao vegu pa istranku), a i još se vide i sve od reda se naginju osim možda primorke, onda to nama nije neki problem jer smo na to naučeni ;) .

Svaka cast na odgovoru, mislim da je ovo jedan od rijetkih normalno objektivnih odgovora :thumbup:

Hvala Brodica!!! :thumbup:
U konačnici svako kupuje brod za svoj novac i ima pravo kupiti šta god želi. Bitno da si na kraju zadovoljan. Sve ostalo spada u kategoriju "pretakanje iz šupljeg u prazno"
stipe76
Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.