Zaštita mora? A ko štiti ribe?

Diskusije o ekologiji, biologiji i zaštiti mora

Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori

Re: Zaštita mora? A ko štiti ribe?

PostPostao/la mrak » 15. 12. 2008. (14:54)

Va Australiji rekreativci ( mali ) ribari moraju svakoj ribi čim je dignu na brod odrizat rep :) , ako ih va kontroli policija ulovi da rep ni odrizan slijedi kazna :mrgreen: , tj. čim je riba obilježena nemore va restoran . Samo neznan kako obilježe ligni :lol:
more je veliko jer ne podcjenjuje ni najmanju rijeku
muškarac bez trbuha je kao nebo bez zvjezda
mrak
Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: Meteor 8 Lombardini

PostPostao/la Gaso » 15. 12. 2008. (14:55)

raptor je napisao/la:Gašo,vidi,ja san motorista i vozim se svakako :!: Di znam da ni murje vozim se priko dvista i benavim a di znam da je u blizini
policijot vozim se ka pičkica :lol: a zašto prosim :?: pa radi globe naravno :lol: samo represivni aparat i uredbe mogu donekle smanjit izlov i prelov,ništa drugo :!: a priča o savjesti,edukaciji,promjeni razmišljanja to možda bude rabilo našoj omladini a ne nama starim prepredenim prdonjama,premazanim svim mastima i navikama :!:

Da ali ako če bit globa veča, nečeš se ti i slični, pa čak i ja, ništa promjeniti, dok neče bit policije u blizini radiš šta očeš, a dok vidiš policiju, onda reagiraš isto ko i do sad, a namjena svega toga je da bi ljudi radili sve po propisima i dok nije policije u blizini. Znači u ponašanju ribolovaca neče se baš ništa promjeniti. Slično je bilo i kod nas, kad su kazne za promet na cestama išle duplo gore, mjesec dana svi su vozili po propisima, a onda nakon mjesec dana sve isto, ni broj nesreča se nije smanjio. Kažem samo, da kazne neče vratit ribe natrag na pošte, jer je narod isti. Ova rečenica samo represivni aparat i uredbe mogu donekle smanjit izlov i prelov,ništa drugo, me posječa na neki totalitarizam, a ne na neku modernu demokraciju, kdje narod postaje svjestan ekologije, globalnog sagrijavanja, itd....,
jer ako če bit kazne recimo 500€, a nadležni če imat 600€ plate, znaš da če svatko rado primiti 200€, kad ti ispadne iz novčanika :D
Dobro se sječam one rječenice od Karambe, da treba sa poštom radit ko sa vrtom, pa če uvijek bit ribe tamo i to potpuno podržavam.
Gaso
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Pasara i Betina 700

PostPostao/la raptor » 15. 12. 2008. (15:18)

Gašo,pa nije demokracija da moreš radit ča oćeš :!: zakoni postoje,policija(kapetanija)je tu ,te iste triba i sprovodit a ne bagatelizirat ili se sprdat šnjima.Provozi se Dalmatinom 250 km/h paš vidit presretača u akciji :mrgreen: e to je za mene pravi represivni aparat ;) I ča to ni demokracija :?: ti oćeš brzinu,adrenalin,gušt a ovi iz presretača su tamo da ti naplate taj tvoj gušt :lol: pa ako ti se sviđa moreš sve ponovit ;) Vraga bi neko ima dvajs kila ribe u prelovu na brodu da se boji presretača na moru :!: a o kaznama da i ne pričam te evo ti reda u rekordnom roku :!:
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la karamba » 15. 12. 2008. (15:24)

raptor je napisao/la:Karamba,ne vriđat tuđu imovinu slikaslika

jel ti vidiš šta je on napisao za one moje slike "pod pekom"? kaže da sam ja to tamo objesio radi alibija kad dobijem kaznu :!: :!: , pa sam mu stavio samo soli na ranu da ga malo pecka, jer inače ne vrijeđam ničiju imovinu , a da me stalno spominje u smislu prodaje ribe o tome da i ne govorim !, ;)
,,,
eto gaso dobro si napisao ,kad bi se svi pridržavali da koliko moru uzmu da toliko i daju nebi bilo problema !, a ovako ja određenu poštu mjesecima samo častim besplatnim srdelama i onda nakon par mjeseci kad odem tamo lovit odjednom 10 barki oko mene , ljudi samo love dok ja bacam srdelu .,al nitko nebi bacio par kašeta srdele.
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

Tip plovila: 2bakan5 yam 40,60 ,galeon475yam70,sessa100

PostPostao/la raptor » 15. 12. 2008. (15:28)

Karambić,pa samo san ti zerkicu da motić da ne vriđaš luponjinu vozilicu,ništa ozbiljno,te da se vrneš u temicu :lol:
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la Žuna » 15. 12. 2008. (16:29)

ljudi moji najlakse je drugom prigovarat,ma krenimo svak od sebe pazit na svoj vrt,a vrtova je nazalost malo i bit ce sve ok,od temelja se kuca gradi,.,, :)
Žuna
Member

Tip plovila: Gumenjak Valiant 340

PostPostao/la raptor » 15. 12. 2008. (16:37)

Žuna je napisao/la:ljudi moji najlakse je drugom prigovarat,ma krenimo svak od sebe pazit na svoj vrt,a vrtova je nazalost malo i bit ce sve ok,od temelja se kuca gradi,.,, :)

Je lipi moj,ali smo mi sami nesposobni a i ne želimo na svoj vrt pazit :!: zato bi bilo dobro da nam ipak netko drugi(policija,kapetanija i ini) malo bolje pripaze na vrtal kad već nimamo volje ni želje sami ;) pozdrav
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la Žuna » 15. 12. 2008. (17:08)

a tako je necemo se smirit dok nas ne opali po djepu,.,.
Žuna
Member

PostPostao/la raptor » 15. 12. 2008. (17:17)

Žuna je napisao/la:a tako je necemo se smirit dok nas ne opali po djepu,.,.

Žuna,ni bez vez ona da je šiba iz raja izašla :!: ja ne tvrdim da sam u pravu ali sam mišljenja da je to jedino ča nas more odvratit od krivolova ili prelova,samo kazna oliti globa :!: Se sičaš engleskih navijača :?: dok ih tačerica ni sve pozapirala :?:
Vidi ih danas,sidu a skoro u terenu ka tukci,ni ne viču puno :lol: eto dokaza
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la nikoM » 15. 12. 2008. (17:25)

Je,Raptore,ali kada odu vanka naprave totalku kao i talijani kad dođu ljeti u nas na ribanje(ne na ljetovanje). :twisted:
nikoM
Member

Tip plovila: Istranka-T-10

PostPostao/la karamba » 15. 12. 2008. (17:38)

ja sam definitivno protiv policiske države :!:
,,
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

PostPostao/la raptor » 15. 12. 2008. (18:25)

karamba je napisao/la:ja sam definitivno protiv policiske države :!:
,,

Biće prije da si protiv pravne države ;) i ne vidim od kud si to izvukao a glede policijske države,da nisan ja to možda negdi napisa ili reka :?: a onda je žalosno ako ti iz mojih postova iščitavaš da ja zagovaram policijsku državu ili slično :!: Karamba,ja pokušavam ovdi reć nešto o zaštiti faune te ukazat na potrebu mijenjanja nekih od lošijih navika a pooštrenjem sankcija za prekršitelje.Naravno da nekima od prisutnih na forumu ne paše ča se ja diram i pišem o tematici prelova ali je to njihova ili vaša stvar ,nebitno ;) Ako se već ne slažete samnom iz vama poznatih razloga a glede ove tematike, ne morate meni i mojim istomišljenicima solit pamet kako smo mi u krivu a vi u pravu :!:
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la Žuna » 15. 12. 2008. (18:31)

Karamba svi su protiv policijske drzave,al mene srce zaboli kad vidin talijane sa stapima,iako di god dodju dodju sa nabrijanim gumenjacima ka ono turisti docim nesto osjetu odma crta,.,al ovog lita nisam moga virovat sto san vidija,stari mi drzi restoran i eto doslo 10 talijana na veceru i dok cekaju jedan si je da gusta i isa s stapon probat malo,dok je vicera dosla on je im 2kg podlanice u dvi ribe,.,,
Žuna
Member

PostPostao/la karamba » 15. 12. 2008. (20:55)

ja jesam za pravnu državu ali ne sistemom drakonskih kazni , ovdje mislim na hrvate , a za strance se slažem .
čim ja platim kaznu ,lova ide lopovima u sabor !, a to ne podržavam., jer mi je dosta pljačke, holdinga,inspekcija razno raznih i svih tih njihovih sr@**a., žalosno je da se kaznama financira recimo zakon koji je zerp dao potpuno besplatno strancima ., kad spominjete policiju i drakonsko kažnjavanje morate prvo razmislit di ta lova ide i kome .
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

PostPostao/la lupis » 15. 12. 2008. (21:42)

lupis je napisao/la:Pa o tome ti ja pričam,koji k.... rade s tim...????
To sve nebi pojeli ni da su tuljani!
Prodaje se,eto što se radi....!

Ko je jednom prodao taj više ne poklanja,osim ako nije kakva riba koja "ne ide" u restoranu!Nekakav "egzot"!
Oradu,zubaca,lubena,palamidu,mrkače i ligje,sipe,kovače,osliće i sličnu ribu se rijetko poklanja!Možda se vraća kakva usluga nekome na taj način ali ni toga nema puno!Prodaje se,to se radi!
Da se ne prodaje ne bi postojalo to ogranjčenje od 5 kg!
Netko je napisao da misecima ne izlazi,pa taj dan ako digne ujutro zubaca dal bi trebalo završit?
Taj isti ako stvarno izlazi jednom u 15 ili misec dana i vrati se s 2-3 zubaca od 10 kg ili više se nema čega bojat jer vjerojatnost da će ga baš taj jedan dan netko ulovit je skoro nikakva!
E,samo ko je nanjušio šušku izlazi češće,češće to radi ili pokušava barem,ljudi vide,nisu blesavi,vidi i policija ko je svaki dan vani...

Sad u zadnje vrime se počelo slikavat s velikim društvom po kućama kako se goste kvalitetnom ribom....
, tako da ako ga danas sutra netko bude pitao na sudu šta radiš sa ribom uvik možeš reć kako si omiljen u svom mjestu i da imaš puno prijatelja pa se družite uz iće i piće,"evo,gledajte gospon sudac...,to su slike s našeg prošlog druženja"

Eh....,pa nismo svi baš budale

Evo,ja sam sam sebe citirao,a i nisam ništa "lektorirao" tekst u međuvremenu,sve je u izvornoj varijanti!
Pa mi reci Mileni od kud tebi da ja spominjem tebe i tvoje slike?

Ako misliš na onu rečenicu "Sad u zadnje....",ja tebe nisam imao u vidu,nego kažem što mi je jedan poznanik rekao jerbo su mu valjda ušli u trag pa se čovik tome dosjetio ako jednog dana bude postavljeno kakvo jednostavno matematičko pitanje!
A sad,ako ti tu vidiš kakvu sličnost sa samim sobom,ne ulazim u to niti je to bila namjera!
Čoviče božji ja sam tebe vidio zadnji put jaaaaako daaaavno!

A zbog one kritike na račun motora neću moć zaspat...
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ekologija, biologija i zaštita mora

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.