Pape je napisao/la:dome je napisao/la:street je napisao/la:hvala svima
samo da pitam, jel preporucate neku sklopku ili je "sve to isti đavo"
Izbjegavaj one "na ključ" izrađene samo u plastici, sa njim imam jako loša iskustva promjenim ih crknutih poprilično tijekom sezone.Ako želiš montirati tu na ključ rađe montiraj metalnu......
...a crknu zato jer braća gase/pale struju na brodu preko nje, a još su neki potrošaći uključeni....ona u stvari nema prekidnu moć sklopke, tj njeni kontakti nisu izrađeni da podnesu el. lukove prilikom iskapčanja/ukapčanja ko prekidač...ta "sklopka" na ključ je samo neka vrsta rastavljača, znači kad instalacija nije pod teretom, ono samo rastavi (odvoji) strujne krugove od napajanja...tj naponski odvoji instalaciju od izvora, ne strujno....za strujno odvajanje služi sklopka, odnosno prekidać..... dakle prije nego odeš ugasit na ključ, sve provjerit jesi pogasija prije na prekidače....tek onda ugasit na ključ.... tako da će i ta metalna isto brzo crknit ka i ova plastična, možda koji dan-dva kasnije.....
...ja na brodu iman obe dvi i metalnu i plastičnu...i do sada sa nijednom nikakav problem....
nemam drugih potrosaca koji bi mogli ostati raditi, tako da ne bi trebalo biti problema.
Imam samo navigacijska svjetla sto radi na struju i trim motora tako da nemam sto ostaviti
Upravo to i zelim,da se prekine struja dok me nema, jer koliko sam vidio honde imaju jednak ključ pa me s jedne strane strah krađe, a s druge strane ne bi htio da mi se nešto zaiskri i dođe do požara dok me nema. S prekidom struje ću mirnije spavati
hvala