muraj2 je napisao/la:Pozdrav,
preko zime mi je bila istranka prekrivena ceradom..ali negdje je ušla voda...kad sam je otvorijo ...katastrofa...kabina je skroz crna, od plijesni,,i vani nije ništa bolje...čak se i na boji pojavili mali mjehuriči-prazni. Kako da to očistim,čime???
HVALA
...evo dobija si dosta savjeta kako to riješit, međutim, problem ti ostaje ili će se ponovit iduće zime. vjerovatno imaš plastičnu ili plastificiranu ceradu kojiom pokrivaš brod i vjerujem da ti voda nije nigdi ušla nego se vlaga iz zraka kondezirala ispod te cerade. ima san brod koji je isto zimi bija pokriven cili ceradom, i uvik je bija mokar ispod cerade, bez obzira šta kiša nije padala danima, i bija je suv ka barut kad bi ga pokrija. da san ga ostavlja cilu zimu tako pokrivenog, vjerovatno bi mi se desilo isto. brod bija sa ceradom ili bez (kabina) mora se redovito obilazit i provjetravat, a najbolje ako ga se redovito koristi, a ne pokrije ceradom/ zatvori vratima i zaboravi na njega misecima...inače nema pomoći od nikakvih Ceresita, i inih odvlaživača, ventilatora i ostalih sredstava...friška arija i koja zraka sunca su najbolji lijek za pljesan i vlagu u brodu....