upozorenje vlasnicima suzuki df4-5-6

Diskusija o benzinskim motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Re: upozorenje vlasnicima suzuki df4-5-6

PostPostao/la dipsi » 09. 04. 2011. (11:05)

Tko zna možda moj motor ima anomaliju pa se ne kvari ... hoj znat ... :thumbup:

:wave:
dipsi
New Entry

PostPostao/la Gonzaga » 09. 04. 2011. (11:29)

Moj suzuki je star 4 godine, a korišten kao pomoćni motor možda 3h. Motor se poturao po garažama, ruku na srce nije se baš pazilo na njega. Tako da sam si sam kriv za to. Imam Suzuki DF90ATL 2010.g. , motor je brutalno dobar, malo troši, i možda malo pre tih na leru :mrgreen: ,ponekad mi se učini da se ugasio, dok ne pogledam na cajger.
Inače, motonavisu sve pohvale! Brzi i nadasve uslužni. Prvi put sam mjenjao impeler i to sve, čovjek mi je poslao na mail sve slike i objasnio što mi sve treba i kako to napraviti a da nešto ne zeznem.

LP
Gonzaga
New Entry

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Darek&Co Pilothouse 540 & Suzuki 90

PostPostao/la dome » 09. 04. 2011. (11:47)

a, koliko radnih uri ima ta 90-ka.
1) predstavi se , ispuni rubriku “Lokacija” i tip plovila
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator i djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la Jadranko » 09. 04. 2011. (14:57)

Gonzaga je napisao/la:Moj
Inače, motonavisu sve pohvale! Brzi i nadasve uslužni. Prvi put sam mjenjao impeler i to sve, čovjek mi je poslao na mail sve slike i objasnio što mi sve treba i kako to napraviti a da nešto ne zeznem.

LP

i ja bih ti poslao sve da za servis na 20 radnih sati koji se sastoji od izmjene ulja i filtera samo za uslugu servisa traže 900 kn!? naravno plus ulje, filter i sitnice a nisam siguran za dolazak i da li je još sve plus pdv!

Svaka čast motorima suzuki ovaj moj mi je drugi potpuno isti... i potpuno sam zadovoljan motorom...i znam što sam kupio... ali ova cjena servisa :thumbdown:

Meni nije problem to platiti...

...ono što NE volim je kad me netko oženi ili ima za budalu... a kad ti netko preko telefona veli nonšalantno daje to cjena i ... eh... što se može...

...dobijem upravo taj osječaj!
Jadranko
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni

PostPostao/la Gonzaga » 09. 04. 2011. (20:50)

Ja sam prvi servis (20h) na 90-tki napravio na Rabu, ruke mislim da su bile 350kn. Ulje za petu, 5L ulja za motor i filter ulja je bilo moje.
Motor sada ima oko 70-80h.
Gonzaga
New Entry

Tip plovila: Darek&Co Pilothouse 540 & Suzuki 90

PostPostao/la fila » 19. 04. 2011. (18:07)

Jadranko je napisao/la:
Gonzaga je napisao/la:Moj

LP

i ja bih ti poslao sve da za servis na 20 radnih sati koji se sastoji od izmjene ulja i filtera samo za uslugu servisa traže 900 kn!? naravno plus ulje, filter i sitnice a nisam siguran za dolazak i da li je još sve plus pdv!

Svaka čast motorima suzuki ovaj moj mi je drugi potpuno isti... i potpuno sam zadovoljan motorom...i znam što sam kupio... ali ova cjena servisa :thumbdown:

Meni nije problem to platiti...

...ono što NE volim je kad me netko oženi ili ima za budalu... a kad ti netko preko telefona veli nonšalantno daje to cjena i ... eh... što se može...

...dobijem upravo taj osječaj!

Jadranko kupuješ motor a ne pitaš cijenu servisa.Ja sam pita i dobio ponudu od Motonavisa, ponudu za motor i cjenik servisa. Motor 2,5 ks 150kn a 300 1,273 kn u cijeni je PDV i ulje pete motora , ostali aditivi i maziva. Nije malo ali znam što me čeka , a ni servis za auto nije baš malo , naravno sve ovisi koji imaš auti ili motor.
Zadnja izmjena: aladin; 19. 04. 2011. (18:11); ukupno mijenjano 1 put/a.
Razlog: uređen post
fila
New Entry

PostPostao/la dentex » 19. 04. 2011. (21:19)

Evo i ja sam sretni vlasnik dva Suzukija, malu 6-icu imam već 8 godina i zadovoljan sam. Karburator je osjetljiv na prljavštinu u gorivu, ali uz vanjski rezervar i filter nema problema.Pali od prve i odlično se dade naštimati minimum.
Prošle godine sam uzeo i novu 90-tku, i motor je stvarno dobar. Međutim, nakon par mjeseci ( nije prošao niti 100 h) otkazala hidraulika,uscurilo ulje, pomješalo se s morem u emulziju jer su galvanske struje pojele neki ventil. Servis u lošinju je to popravio u garanciji stvarno brzo (7 dana), ali ja sam tražio zamjenu cijele hidraulike, jer smatram da na to imam pravo,radi se o sasvim novom motoru,a more je ušlo u cilindar i ne možeš biti siguran da neče doći do oštečenja.
Da stvar bude ljepša, sada se i kod podizanja čuje neko škripanje koje se prije nije čulo.
Gazda iz motonavisa neče ni da čuje za zamjenu hidraulike, jer dok se diže i dulje vrijeme stoji sve je u redu ( e, tu se slažemo 8-) ) a što se tiče škripanja, i svaki drugi novi isto škripi :crazy: . Pa sad neka svako sam zaključi da li je to u redu.
Inače, ja još uvijek razmišljam da li ću to tjerati dalje ili se pomiriti sa sudbinom.(jeli netko zna kako kontaktirati centralu u Japanu?) Srećom, garancija je 3 godine, pa ako treba crknuti valjda neče nakon 3 g i jedan dan... :? .
Inače, servis sa potrošnim materijalom(ulje, filter, ulje peta) na 1500 kn.Bez dizalice.Svakih 100h.
dentex
Member

Tip plovila: Ocqueteau 645 Yanmar 100

PostPostao/la aladin » 19. 04. 2011. (21:30)

Dentex, jesu li ti cilindri hidrulike pod morem cijelo vrijeme? kod nekih motora i niskih krmenih zrcala se dogadja da je hidraulika u moru pa se cuje jedan dodatan zvuk koji se na suhom ne cuje. Meni su rekli da je to normalno, ali da, postoji potencijalna opasnost da manžete odu ili da udje more. Ako su ti pod morem obavezno svaki puta kada nakon nekog vremena spustas motor u more ocisti prstom ili krpom malo cilindre da se nije skupila kakva školjkica.
aladin
Moderator

Tip plovila: Patrol 690, Yamaha F150

PostPostao/la gonič zmajeva » 19. 04. 2011. (21:53)

Dentex stvarno pegula. Jbt kako je ti motor zaštićen kad ga je razhebala galvanska struja a niti sto uri i niti 1 god.
Nemam pojma šta ti savjetovat glede inzistiranja da ti stave novu hidrauliku. Koliko in košta servis svaku 100 uri mogli su ti je i prominit.
Oni love jer ne znaju da tamo nema ribe :mrgreen: :mrgreen: by Šešula
gonič zmajeva
Old Senior Member

Tip plovila: Boston 13, mercury 25

PostPostao/la dentex » 19. 04. 2011. (22:10)

Je, cilindar (samo je jedan) je pod vodom. Ali to nema veze, jer dok je bio novi nije se ništa čulo. Sada kad digne skoro do kraja, počne "cviliti".
dentex
Member

PostPostao/la vridnjak » 19. 04. 2011. (23:22)

lad smo već kod suzukija ima li ko df5 za djelove tribalo bi mi nešto i neka se javi na PP. Hvala.
"Tko izgubi dobitak, dobije gubitak" -Grunf
vridnjak
Member

Tip plovila: istranka GTI

PostPostao/la tehnicoo » 21. 04. 2011. (09:06)

dentex je napisao/la:Je, cilindar (samo je jedan) je pod vodom. Ali to nema veze, jer dok je bio novi nije se ništa čulo. Sada kad digne skoro do kraja, počne "cviliti".

Nakon ovakvog opisa mislim da nije greška u hidraulici već u podešavanju gornjeg graničnika podizanja motora . Isti nije podeše da isključi podizanje prije gornje granice podizanja dakle mora proraditi prekotlačni ventil a kad on djeluje cvili-plače.
Kod ovog tipa motora graničnici se podešavaju elektronski sa ručice daljinskog upravljanja.
tehnicoo
New Entry

PostPostao/la dentex » 23. 04. 2011. (11:50)

Mislim da nije u tome svar, istina , poništio sam ograničenje podizanja, ali još uvijek ne dodiruje ništa da bi proradio prekotlačni ventil. Jedino mi nije jasno zašto se još uvijek ne podigne dovoljno da ga se može osloniti na nožice?
Mislim da je ipak ostalo zraka u cilindru, tražit ću da se to sredi kod slijedečeg servisa.
dentex
Member

PostPostao/la tehnicoo » 30. 04. 2011. (18:30)

dentex je napisao/la:Mislim da nije u tome svar, istina , poništio sam ograničenje podizanja, ali još uvijek ne dodiruje ništa da bi proradio prekotlačni ventil. Jedino mi nije jasno zašto se još uvijek ne podigne dovoljno da ga se može osloniti na nožice?
Mislim da je ipak ostalo zraka u cilindru, tražit ću da se to sredi kod slijedečeg servisa.

Prekotlačni ventil je zaštita hidraulike, graničnici su zaštita od vanjskih dodira- čamca i u svakom slučaju bi trebali biti postavljeni tako da dijeluje prije prekotlačnog ventila.
Dok je podešavanje graničnika bilo isključivo mehaničko vlasnici - korisnici nisu ni znali kako se podešavaju.
Mislim da je hidraulika ispravna međutim bez direktnog ispitivanja nebih se zakleo u ništa.Vjerojatno je razdešen a možda i nedostaje ulja.
Pravilno si zaključio i preporučio bih ti da se koncentriraš i zahtijevaj ispravno funkcioniranje od servisera koji ti je radio. Tvoje je da motor upotrebljavaš a serviser da ga održava u što spada i podešavanje. Budete li radili malo jedan malo drugi teško na zelenu granu.
Najvažnije je točno ustanoviti problem i tu si ti najbitniji jer te nešto muči u nešto sumnjaš ali vrlo je bitno i objektivno procjeniti dali je to stvarno problem. Mišljenja sam da će Suzuki a i bilo koji drugi ozbiljan proizvođač stati iza svog proizvoda i dovesti ga u ispravno stanje, ali naravno po svojim normativima.
tehnicoo
New Entry

PostPostao/la shime » 03. 05. 2011. (10:21)

Često se raspitivam o malim četvorotaktnim motorima i primjećujem da ljudi koji imaju Suzukije najviše imaju problema.
Ranije su imali problema i vlasnici yamaha ali čini mi se sa novijim motorima da je to sada O.K.
shime
New Entry

Tip plovila: dalmatinka 590

PrethodnaSljedeća

Natrag na Benzinci

Trenutno korisnika/ca: / i 14 gostiju.