Zaštita mora? A ko štiti ribe?

Diskusije o ekologiji, biologiji i zaštiti mora

Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori

Re: Zaštita mora? A ko štiti ribe?

PostPostao/la lupis » 13. 12. 2008. (19:03)

Predlažem da se 2009-te zabrani za početak lov liganja!
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la Žabar » 13. 12. 2008. (20:17)

Drugovi,mislim da bi se svi trebali složiti :mrgreen:
Žabar
Old Senior Member

PostPostao/la unije » 13. 12. 2008. (20:49)

da apsolutna zabrana ribolova na nekom području a predlažem da se počne sa drvenikom, šoltom, čiovom i 3 milje uokolo otoka...što bi naravno doprinijelo obnovom ribljeg fonda i duševnom zdravlju stanovnika tog područja. tj imali bi jednu brigu manje u životu-ribolov ;)
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la Žabar » 13. 12. 2008. (21:20)

TAKO JE!
slika
A tko će to sprovest?
Oli mislimo na istu osobu :lol:
Žabar
Old Senior Member

PostPostao/la raptor » 14. 12. 2008. (05:54)

lupis je napisao/la:Predlažem da se 2009-te zabrani za početak lov liganja!

Ja san apsolutno za to :!: Ali stime da isto važi za sve, kako za sportaše tako i za profesionalne ribare ;) nebi bilo svrhe da zabrana vridi za sportaše a koće i migavičari mlate po tri pošte dnevno.Dakle neke alate u cijelosti zabranit(trajno) pa bi vidili ča bi bilo lignje za lito dana te isto napravit glede ribe.Samo takvim drastičnim zabranama može doć do relativnog oporavka riblje populacije i povečanja ribljeg fonda :!: Sičan se ča je bilo prije no su zabranili kočama ribolov u velebitskom kanalu,pa nisi moga mola (oslić) čapat,posli lito-dva od zabrane kočarenja počelo se lovit ka u prići.Ali kako čujem zadnje i tamo se sad manje lovi iz razloga ča je puno sportaša parangalista koji su opet učinili prekomjeran izlov a sve u svezi nedozvoljenog broja udica na parangalima :!: Pomorska policija i ine institucije bi uz malo dobre volje mogle popravit stanje, odnosno kad bi se čapali posla za koji su plačeni te radili svakodnevne kontrole ,drastično kažnjavali prekršitelje uz mogučnost oduzimanja plovila i slično :!:
Vračan se autoputom iz krapinskih ,vozim i malo gledam jebate,ono stalno ka kolona,mislim pa koliko to vozim kad ja u starom golfu sustižem i pretićem makine od 50000 € :lol: pogledam na cager ono 130 km/h i onda mi sine :!: :!: :!: GLOBE su velike pa se svi pridržavaju ograničenja brzine ;) A presretači patroliraju ka med max ,nima zajebancije ni kerumu ni inima :lol:
Istu stvar triba učinit na moru,presretač uleti ,prebroji i iskontrolira alate,dekne ti globu 5000 kn za prvi put uz prijetnju oduzimanja plovila i alata te isto tako sa profesionalce samo globe 10 puta veće.I eto ti reda na moru.Onda bi prije svakog vijaža išli brojat udice da nismo koju slučajno preko broja vezalislika
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la DAMIR » 14. 12. 2008. (11:50)

potpisujem!
DAMIR

PostPostao/la baracuda » 14. 12. 2008. (11:52)

a baš..
sa biste vi zabranili sve ..radi toga što ne morete uvatiti 2-3 uligne ko nekada ..baš.. i koće i migavice i plivarice i nije važno što bi oni posli radili ni ko bi in dava plaću..država će ih platiti samo neka ne lovu ..jer vi ne morete uloviti 2-3 uligne..i još svašta triba zabraniti pa neka pozatvaraju i ribomaterijali,tvornice konopov,neka nafta ne šporkiva naše plavo more,neka niko ništa ne radi i na peškariji neka prodaju gljive,tuke,puži ..
riba je resurs i triba je loviti i prodavati a sportaši se podrazumjeva da bi tribali slabo loviti i da bi veliko veselje tribalo biti s 1 ulignom,mi sportaši bi tribali služiti samo za plaćanje članarina tj. dozvola i kupovine igračkica i lutkica u ribomaterijalu --
a i ove globe napuhane o kojima govorite--isto glupost,ma kome će to policija naplatiti??..onome ko i more to platiti,i ko i je kriminalac na moru, ne mogu mu ništa..na kraju plati neko jadan ko globu ne more skupiti u po godine..
lignja živi samo godinu dan i triba je poloviti, u velebitskome kanalu zabranom koćarenja narasli su oslići koji pojili sve škampe a jučer je iz kaveza na vrgadi pobiglo 20 vagona tune, 50-kilske..

umisto da zagovarate da se sportašima dozvoli 500 udic parangala,samice,vrše,...vi zagovarate na sve manje i sad još čak i zabranu spominjete..ajme ako ove vaše postove pročitaju neki od ministara odmah će zabraniti športski ribolov,reći će "oni sami to žele"
baracuda
Member

PostPostao/la DAMIR » 14. 12. 2008. (11:56)

Ma šta Vrgada? :shock: O čemu ti to?
DAMIR

PostPostao/la baracuda » 14. 12. 2008. (12:01)

o tome da sada triba pojti na vrgadu loviti tune na trolling

najprije im se potopi ledenik a sad još i ovo
baracuda
Member

PostPostao/la raptor » 14. 12. 2008. (12:10)

Je moj barakuda,tako triba napravit kako san reka ako oćemo donekle obnovit riblji fond :!: A drugo lito stavit zabranu na lov zubaci :mrgreen: ,treću godinu na komarće i tako dalje ;) a u velebitskom kanalu nisu moli požderali škampe nego škampari ča imaju po 500 vrša ;) da moli izili:lol:
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la DAMIR » 14. 12. 2008. (12:14)

Ma nema veze ako su i moli,sad lipo uzmeš mola od 2-3 kila i spremiš ga na buzaru! :lol: :lol:
DAMIR

PostPostao/la Loligo vulgaris » 14. 12. 2008. (12:16)

apsolutno se slažem sa baracudom.. treba sve dozvolit svima !! samo tako ćemo uspit polovit do kraja i zapitat se šta smo napravili 8-)
priznajem, do sada nisam znao da si takav ekološki genije :lol: :ugeek:
Loligo vulgaris
Korisnik baniran

PostPostao/la Žuna » 14. 12. 2008. (18:31)

Ma ljudi netriba toliko kazni i zabrana,ima onih sto vataju i ne vracaju nista nazad kod mene svitlu cilu noc i kaze uvatja 3-4 kg lignji a od toga 1,5kg manje od 5dkg,ljudi koda da ne razume tu stetu sto rade,rade sami sebi,npr,kad iden na lice i kad mi skokne od kila dva lipo je vratin nazad il zubacic od 35dkg to je to,a one fore bolje da je uzmen ja nego neko drugi od tog nema nista,na kraju cemo ispastat ko talijani necemo imat nista,pocmimo od sebe i bit ce bolje,nadam se.,.,
Žuna
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Gumenjak Valiant 340

PostPostao/la raptor » 14. 12. 2008. (19:08)

Žuna je napisao/la:Ma ljudi netriba toliko kazni i zabrana,ima onih sto vataju i ne vracaju nista nazad kod mene svitlu cilu noc i kaze uvatja 3-4 kg lignji a od toga 1,5kg manje od 5dkg,ljudi koda da ne razume tu stetu sto rade,rade sami sebi,npr,kad iden na lice i kad mi skokne od kila dva lipo je vratin nazad il zubacic od 35dkg to je to,a one fore bolje da je uzmen ja nego neko drugi od tog nema nista,na kraju cemo ispastat ko talijani necemo imat nista,pocmimo od sebe i bit ce bolje,nadam se.,.,

Žuna,pa upravo radi toga i triba doć do nekakvih ograničenja lova inaće ovi mladi svit kroz deset let neće imat za vidit pojedine vrste riba :!: a globe su potrebite upravo zbog takvih ča vataju prekomjereno i nedoraslo :!:
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la baracuda » 14. 12. 2008. (19:32)

raptor je napisao/la:
Žuna je napisao/la:Ma ljudi netriba toliko kazni i zabrana,ima onih sto vataju i ne vracaju nista nazad kod mene svitlu cilu noc i kaze uvatja 3-4 kg lignji a od toga 1,5kg manje od 5dkg,ljudi koda da ne razume tu stetu sto rade,rade sami sebi,npr,kad iden na lice i kad mi skokne od kila dva lipo je vratin nazad il zubacic od 35dkg to je to,a one fore bolje da je uzmen ja nego neko drugi od tog nema nista,na kraju cemo ispastat ko talijani necemo imat nista,pocmimo od sebe i bit ce bolje,nadam se.,.,

Žuna,pa upravo radi toga i triba doć do nekakvih ograničenja lova inaće ovi mladi svit kroz deset let neće imat za vidit pojedine vrste riba :!: a globe su potrebite upravo zbog takvih ča vataju prekomjereno i nedoraslo :!:

a što onda odmah ne odustanete od ribolova??ako mislite na mladi svit!!!,na ovoliko more ako ti misliš da nešto minjaš s tim kad vratiš manju ribicu u more onda nemoj ni veliku ni puštati ni loviti ,onda ćeš još više prominiti ,ja kad buden osjeti da će to što JA neću loviti nešto prominiti odmah ću se ostaviti ribolova,

a loligo samo se ti rugaj a isto znan da bi ti jako voli doniti kašeticu ribe doma,i da se nebi pita što si napravi..,a bidan nemoreš uvatit ....ma jesi li bar kojeg ciplića ubi ovo lito roneći tehnikom freedivering bez boca hehehe
baracuda
Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ekologija, biologija i zaštita mora

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.