riberer je napisao/la:Eto ... forum je zaista postao chat:" ... vidio sam te ... što se nisi javio ... a bilo je i pive ..."
Nije to od sada, to traje već puno vremena i ... ako je u okvirima dobrog ukusa zna biti i zabavno. U posljednje vrijeme, a i zahvaljujući nekima od ... novopridošlih članova ... forum postaje nečitljiv. Definitivno. Nečitljiv.
Uvesti željeznu ruku i očistiti sve što nije pametno isto nema smisla, jer smo ljudi od krvi i mesa i pokoja doskočica i šala nisu na odmet, no kada je previše ... previše je. Napisati u jednom danu trideset, četrdeset, pa i pedeset postova graniči sa ludošću ili, ako ne, barem je i svakako na granicama, granicama ... granicama normalnog. Barem što se tiče nekih osnovnih normi ponašanja na Forumima. Postoje telefoni, mobiteli, skype, forumi o napuštenim dušama, rastavljenim, odvojenim ... štikanju ...
Mišljenja sam da je, i kada je u Parlaonici (može se svakome dogoditi, no ... ponekad ili rijetko), napisati toliki broj postova u suprotnosti sa dobrim željama prema forumu ... minimumom dobrih želja koji bi svatko od nas trebao imati prema mjestu na kojem se redovito, rado i često nalazimo. I zabavimo.
Kada ta zabava pređe u isključivo pravo nekolicine osoba, a kako se je dogodilo i ovdje, onda to više nije zabava nego teror. Teror da ćemo biti , svakim otvaranjem foruma, biti prisiljeni čitati budalaštine i prepucavanja nekolicine, koji to shvaćaju kao isključivo pravo, na račun nas ostalih, na račun tema foruma i pogotovo na račun kvalitete tih tema. Pa bile one u Parlaonici , Mediteranskoj kuhinji ili, ne daj Bože, negdje višlje ... od tih tema.Stvar je u tome da tražite od moderatora ono što sami niste u stanju napraviti, malo samokontrole.
Razgovarali smo i u Splitu i odlučili ... povećati broj moderatora. Znam da neće biti svima po volji, ni moderatori, ni njihov rad, nije to nikada ni bilo, no pokušajmo im pomoći.
Što manje skretanja sa teme, manje posla za moderatore.
Što manje skretanja sa teme, čitljiviji Forum.
Malo posla za moderatore i čitljiviji Forum, znači da je Forum bolji i da će nam svima biti ugodnije i zabavnije ... mislim pritom
svima.
Za sada ćemo postaviti nove moderatore. Zamišljeno je da se oni sami dogovore koji bi dio foruma željeli moderirati. Nije da neće moći moderirati i drugdje, jer će to moći na cijelom Forumu, no imati će obavezu kontrole (OFF topic, krivi postovi, prevelike fotografije i sl.) onih dijelova Foruma koji odaberu tako da neće morati čitati cijeli Forum (ili njima nezanimljive teme) i time olakšati rad jedni drugima. Jednome je to jako teško ... ne znam odakle mi to saznanje ...
Ako i bude "duhovitosti" skrenuta će biti pažnja "duhovitima" da se malo kontroliraju, kada i pobjegne može se pustiti par dana i potom pobrisati, no ... nije u moderatorima stvar, stvar je u svima nama koji pišemo ...
U očekivanju njihovog dogovora ...