NAVAL 19 mišljenja, kritike, pohvale...

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: NAVAL 19 mišljenja, kritike, pohvale...

PostPostao/la Rafter » 21. 03. 2011. (08:10)

Hvala Marin...to je ta cijena...ali nakupi se tu jos nekih troskova od prijevoza,intonak,startanje motora,konopi,bokobrani..itd.
Ali da se ne shvati krivo za sve one koji citaju ta cijena je bila samo na Rijeckom sajmu, mislim da vec na sajmu u Biogradu tjedan dva kasnije je bila nesto veca...tako da za cijenu najbolje da se pita u Gata Portu. :thumbup:
Rafter
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Naval19

PostPostao/la Mali Dabar » 21. 03. 2011. (08:32)

Rafter je napisao/la: a i dobili su strujnice pretpostavljam radi losije upravljivosti preko 17cv sto sam i sam primjetio vozeci ga....

Kako to da do sada je bio najbolji brod,pogledajmo temu od pocetka,cak je plovio i po Jugu bez problema,a sad odjednom bila loša upravljivost preko 17 milja.
Vjerojatno proizvođać, prvi kupci i oni koji su probali ovaj brod,to im je bila prva vožnja na brodu ,pa im je normalno da brod nije upravljiv.
Mali Dabar
Old Senior Member

PostPostao/la Rafter » 21. 03. 2011. (10:06)

Dabre...ja sam naveo svoja iskustva i zapažanja i na osnovu toga se odlučio na kupnju barke te nebi htio ulazit u nekakve rasprave jer me to stvarno ne zanima i uglavnom loše završi na ovom Forumu.. što se tiče kritike podržavam :thumbup: i ja nikada nisam rekao da je naval savršen niti super niti ću to ikada reći jer kao i svaka brodica ima i on svojih mana i prednosti.. što ako ostanem ovdje dovoljno dugo mogu i iznjeti kroz plovidbu s njim... na probi brodice nije bilo jugo pa ni neznam kako je s njim ploviti po jugu ali mislim da je J.L Larius plovio s njim po malo jačem jugu te je opisao kako se brodica ponaša i kojom brzinom je plovio...

e sad što se tiče same teme od samog početka to mislim da je i tebi jasno koliko i meni što se tu zbivalo i tu te podržavam u stavu :thumbup: :thumbup: ali shvati da kao novopečeni forumaš želim dati pravu sliku brodice koliko to bude bilo moguće i nebi se više vraćao na početak teme i tko je šta rekao... kao što sam i naveo u svojim postovima ja sam brod platio za današnje pojmove ne malim novcem ali opet od njega ne očekujem previše u smislu jurcanja po nekavom jakom jugu... mislim da to je svima jasno da konstrukcijski to nije barka za tuć nekakvo veliko more...

razlog zašto sam kupio ovu barku i ono što sam tražio prilikom odabira je bila manji poludeplasmanac tipa dalmatinke ili primorke dalmatinka kao brodica je taman ono što mi treba za moje potrebe (riblov i kratke đite do 3 dana) ali klasično deplasmansko dno i njegova brzina mi nije odgovarala te sam htio istu ili sličnu brodicu da barem može ići 12-13cv...tako da ja preko 17cv i ne planiram ploviti jer ipak to nije gliser :)

e sad naval19 ima svojih mana ali te mane meni ne smetaju(za sad) jer za moje korištenje i namjenu brodice one nisu od presudnog značaja a to govorim o slabijoj upravljivosti preko 17cv koja je bila kad sam vozio.. za druge mane će te morati se malo strpiti dok dobijem brodicu i krenem je koristiti...

Dabre dali si je ti možda probao na sajmu u Biogradu ??
Rafter
Senior Member

PostPostao/la josme » 21. 03. 2011. (13:18)

Rafter :thumbup: Kad ti stigne brodica očekujemo podrobnije izvješće sa slikicama(dna pogotovo) :wave:
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la black pearl » 21. 03. 2011. (16:28)

Mali Dabar je napisao/la:
Rafter je napisao/la: a i dobili su strujnice pretpostavljam radi losije upravljivosti preko 17cv sto sam i sam primjetio vozeci ga....

Kako to da do sada je bio najbolji brod,pogledajmo temu od pocetka,cak je plovio i po Jugu bez problema,a sad odjednom bila loša upravljivost preko 17 milja.
Vjerojatno proizvođać, prvi kupci i oni koji su probali ovaj brod,to im je bila prva vožnja na brodu ,pa im je normalno da brod nije upravljiv.

Prije nego sam naručio Navala19, isprobao sam na Pagu sivoga bez spojlera i utvrdio da se izuzetno dobro ponaša u svim režimima rada. Išao je 22 NM max. sa Hondom 40 pojačanom na 46 KS.
Vlasnik Navala s Paga je jako zadovoljan bez spojlera, no ja sam ga naručio sa spojlerima, iako ga s njima nisam isprobao, no Test u Otvorenom moru br.122 od 12.11.2010. donosi slijedeće:
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
black pearl
New Entry

PostPostao/la Rafter » 21. 03. 2011. (17:17)

Evo odlicno podcrtano...ja sam probnu voznju obavio u Rijeci i tamo se ponasao kako sam i napisao da poslje 17cv pocinje malo "proklizavati" ali do danas je to valjda sa svim korekcijama i tim strujnicama ispravljeno...vidit cu za par tjedana...iako meni je bilo najljepse ploviti brzinom od 15cv a meni i ne treba vise :thumbup:
Rafter
Senior Member

PostPostao/la marin » 21. 03. 2011. (18:03)

rafteru, ne da bi trebao, nego ti je dužnost kao odgovornog forumaša objektivno izvjestit o ponašanju tvog navala kad stigne :thumbup: , u svakom slučaju si po meni pogodija s odabirom
marin
Old Senior Member

Tip plovila: Ocqueteau 735, Kuster 15

PostPostao/la brodić » 21. 03. 2011. (19:45)

Rafteru guštaj kad ti stigne tvoja jahta i nedaj na sebe, jer kao što si rekao i sam to je tvojih teško zarađenih 100 000 kn i još nešto i to nije malo, i slažem se s tobom-15 nm je najbolja brzina
brodić
Member

Tip plovila: gliser 4m, Patrol 690 by Antares yamaha 150

PostPostao/la Rafter » 21. 03. 2011. (19:52)

Marin nista se ne brini o izvjestavanju to cu odradit s gustom :) polagano se osjecam nestrpljivo kao kolega Slot kad je cekao svoju barku :mrgreen: ali dva tjedna nije puno :thumbup: ako tko ima kakvih pitanja slobodno neka pita :wave:
A sto se tice odabira barke sam sigurno pogodio a i ekipa iz Gata porta je stvarno u svemu izasla u susret sto dokazuje da im je stalo da kupac bude zadovoljan i dobije kvalitetan proizvod zato im dajem sve pohvale na trudu...evo samo kao primjer organiziranosti je taj da u skladistu stoje kutije s mojim imenom u kojima je slozena oprema koja se ugradjuje u moju barku tako da sam svaki dio opreme pregledao i ako mi se i nije svidio mogao sam traziti nekakvu promjenu, takodjer vecina ili skoro sva oprema dolazi iz unimara a to je opet garancija nekakve ozbiljnost..kako sam rekao mozda me malo euforija pere ali vrijeme ce pokazati svoje i ja mislim da ce to biti pozitivno :mrgreen:
Rafter
Senior Member

PostPostao/la Sveti ratnik » 21. 03. 2011. (20:35)

Ja san ih zva na telefon i priko maila ih kontaktira i meni su ostavili dojam ozbiljne i dobre firme :thumbup:
samo neka nastave tako i bit ce navala po jadranskoj obali.. :thumbup:
Sveti ratnik
Old Senior Member

Tip plovila: Ven 501 k (Suzuki 6 KS)

PostPostao/la gonič zmajeva » 21. 03. 2011. (20:45)

Rafter koji motor si uzeo ? Možda mi je promaklo :think: . Cijena odlična :thumbup: .
Želim ti puno lipih momenata na moru :thumbup: .
Oni love jer ne znaju da tamo nema ribe :mrgreen: :mrgreen: by Šešula
gonič zmajeva
Old Senior Member

Tip plovila: Boston 13, mercury 25

PostPostao/la Rafter » 21. 03. 2011. (20:53)

Motor je Honda bf 50 ...a sto se tice cijene tu imam potrebu naglasiti da sam uletio kad je trebalo odnosno u pravo vrijeme na pravo mjesto a to je bio Rijecki sajam gdje su stvarno stavili nisku cijenu u paketu s motorom i to sam iskoristio..cijena danas za sve to isto je 30k kn visa ako se ne varam ovisno o opremi...u Rijeci su napravili dobar marketing i mislim da ce im se to isplatit na kraju a i meni se isplatilo :D
Rafter
Senior Member

PostPostao/la gonič zmajeva » 21. 03. 2011. (21:00)

Pazarija si vrhunski :thumbup: :thumbup: . Separator goriva obavezno i uživat ćeš dugo i bezbrižno .
Oni love jer ne znaju da tamo nema ribe :mrgreen: :mrgreen: by Šešula
gonič zmajeva
Old Senior Member

Tip plovila: Boston 13, mercury 25

PostPostao/la Rafter » 21. 03. 2011. (21:53)

Separator goriva i tank od 95l su u opremi :D
Rafter
Senior Member

PostPostao/la veliki amater » 27. 03. 2011. (16:57)

Rafter je napisao/la:Ma nece zamrijet :)... evo ja idem za vikend u Zg dogovoriti jos par zadnjih detalja za mog N19 .. evo i ukratko kako ce izgledati i sto ce imati od opreme:
Trup-bordocrvena
Paluba-slonova kost(krem) naravno govorim o boji :D
Spirun+kolotura
Spojleri
Tapacirani jastuci u kabini
Nosac pomocnog motora na spojleru+skalice
Inox:pramcana ograda,rukohvati kabina,nadkabina,kokpit,jarbolet
Sjedalo za suvozaca sa spremistem i malim kuhalom
Sjedalo za skipera..preklopno
Tank za pitku vodu od 60L sa krmenim tusem
Tank za gorivo 95L sa separatorom
Kompletna elektricna instalacija sa ormaricem, navigacijska led rasv.,rasvijeta kokpitai kabine takodjer led, radio cd mp3 sa 2 zvucnika, i jos 3 uticnice 12V -upaljac
2 akumulatora: servisni 90ah + startni 55ah oba Vetus
kaljuzne pumpa,sirena
Sve to bi trebala gurat Honda bf 50
I jos nekakve sitnice...

Uglavnom isporuka je najkasnije za 4 tjedna u najgorem slucaju..ali tako smo i dogovarali..pocetak 4mjeseca...
Naravno kad sve to stigne doma cu podrobnije popratiti slikama i onim famoznim podatkom o potrosnji koji ni meni jos nije jasan ali u prosjeku se nadam potrosnji 8-10l na sat
:Iwave:

Zna li se datum... :Other8:
Možeš kako hoćeš, ali ne možeš dokle hoćeš.
veliki amater
Member

Tip plovila: NAVAL 19 / HONDA 50

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: genije, Google [Bot] i 3 gostiju.