Postao/la Trogiranin » 20. 03. 2011. (16:14)
Ma da budem iskren nemam pojma šta se tiče pituravanja priko cinka ili ne. Vidija san istrošenih cinkova i pripituranih i ne, a i obrnuto. Ja svoje pituran, pa isto parte ća svaku godinu. Propela i osovina ko staklo.
Som ovo ti je bila 17x12. Prebrz brod na minimumu, falilo 500 o/min na motoru. Korigirana u Adriaticpropeleri na 17x10,7. Sve pet, ja zadovoljan. Nema vibracija, minimum 1,8, smanjila se potrošnja više od 15 %. Jedino konačna brzina pala priko milju, ali to me ni ni briga.
Longlivelegendarni po meni su ove bitve 5. Veličina više nego dovoljna. Najgore mi je kad je bitva mižerna, malo deblji konop 12 ili 14 mm i ako neko još stane uz tebe nemaš di vezat dva poštena konopa. Kod moje ekipe je uvik gužva, tri četiri broda u pravilu su skupa liti na kupanju. Dosta je masivna, doli je ploča sa narezom za vidu M14. Od ispod staviš kontra ploču i dvi vide. Gori i doli siku i kad to stegneš moš dignit brod na nju.
Kalafat nisan još to proba. Ako ovi Jotun zajebe probaćemo i to. Di to kupuješ, u Ekstrametala u Galana ili di ?
,a i kakav bi to lignjolov bio da se ne mora beštimat, te ja pitam ? BY zipi
Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS
Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!