franco je napisao/la:Kume ma ja uopće nisan ni mislija kritizirat tvoju ideju,sačuvaj Bože,nego vidim da su svi na nadgrađu a niko nije "pogleda" kako će izgledat to u moru. Ča se tiče vodene linije u svkom slučaju ovisi o rasporedu težine,a ja san je povuka od spojlera,jer bi on valjda triba bit u vodi,jer ako ne onda nema smisla,Provena linija pak ovisi o teretu koji će bit u prednjem dilu.
Je franco, naravno da je taj aspekt pogleda na brod bitan. Ti si čak vrlo dobro ubacio vodenu liniju, to je otprilike to.
Ali, nismo mi mogli redizajnirati korito jer, ako pratiš od početka prijedloge, ven je tražio od nas dizajn palubnog dijela (i unutrašnjosti kokpita i nadkabine) budući da je korito zadano kalupima koje ima (imaš to u prilizima venovih postova). Da nije tako, onda ovo sve ne bi imalo smisla komentirat. Tada bi ven, eventualno, tražio od nas da mu "dizajniramo" kompletno novi brod koji bi bio u gabaritima izvornog vena.
Zato trebaš priznati da u tim onolnostima nije niti malo bilo jednostavno nacrtati ove skice.
Tebi pohvale šta si skicu "uvalio" u more dodavši vodenu liniju pa sada imamo čistu situaciju kako bi to izgledalo i u moru:clap:
, a tebi mali dabre pohvale na razmišljanju o koncepciji i funkcionalnosti broda
.
U svakom slučaju, ne bi bilo loše da ven razradi obje varijante i da ih proizvodi, pa neka svatku kupuje šta mu treba. Ona moja je bliža čistoj daplasmanskoj formi, ali sa dobrim brzinskim dosezima (stari ven maksimalno navodno 11-13 nm/h sa motorom od 25-30 ks, novi bi plovio sporije jer je očito da će biti teži). Ova tvoja mi je poludeplasmanska forma (korito i plovište kao kod navala 19) i postizala bi i nešto veće brzine sa odgovarajućim pogonom što bi bilo u skladu sa tvojom koncepcijom i namjenom broda.
Pozdrav obojici