brodovi? tu na forumu?

Neobavezni razgovori ... sa isključivo "morskim" temama

Moderatori/ce: riberer, dome, Moderatori

brodovi? tu na forumu?

PostPostao/la tomi » 16. 03. 2011. (18:54)

kao totalni nepoznavaoc brodova i svega šta plovi čitam ovaj forum u nadi da ću dobiti odgovor koji je brod (barka) dobar.no detaljnom analizom uvidio sam da takav brod ne postoji.niti jedan,ama baš niti jedan do sada nije vas članove foruma zadovoljio.to bi značilo da mi kod nas nemamo dobrih brodova.stoga predlažem da otvorite neki dodatni forum koji bi se mogao zvati : IDEALAN BROD ,a tu biste mogli napisati i nacrtati kao vrhunski stručnjaci za more i brodove sve što znate te time pomogli našu malu brodogradnje,a time ušli u wikipediju kao vrhunski dizajneri u ovome dijelu svijeta,a i šire.
tomi
Old Senior Member

Re: brodovi? tu na forumu?

PostPostao/la aladin » 16. 03. 2011. (19:14)

a tomi, pa sto ljudi sto ćudi. Nema niti žene na svijetu koja ce biti bas svima po volji pa tako niti br....barke. Pogotovo br.... barke
aladin
Moderator

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Patrol 690, Yamaha F150

PostPostao/la MURTERINJO » 16. 03. 2011. (19:50)

Tomi tvoja analiza je zasigurno tocna.
Mislim da je najbolje uopce nemati brod ili kako kazes barku
Sve sta coviku triba je naci neki forum i onda mozes "analizirati" koliko hoces
MURTERINJO
Member

Tip plovila: Leidi 660

PostPostao/la bboksic » 16. 03. 2011. (21:46)

To je isto kao kada staneš na rivu i komentiraš žene koje prolaze. Jedna je debela, jedna mršava. Jadna previsoka, druga mala. Jedna bez si.., drugoj se spustile do kolina. A ne misliš kakva ti je kod kuće.
Tako ti i sa brodovima. Svakome nađeš manu, a loviš iz bezveznog kajića.
bboksic
Member

Tip plovila: Istranka sa natkabinom (samogradnja),

PostPostao/la gonič zmajeva » 16. 03. 2011. (23:20)

Boksicu :think:

:D
Oni love jer ne znaju da tamo nema ribe :mrgreen: :mrgreen: by Šešula
gonič zmajeva
Old Senior Member

Tip plovila: Boston 13, mercury 25

PostPostao/la Sveti ratnik » 16. 03. 2011. (23:51)

bboksic je napisao/la:To je isto kao kada staneš na rivu i komentiraš žene koje prolaze. Jedna je debela, jedna mršava. Jadna previsoka, druga mala. Jedna bez si.., drugoj se spustile do kolina. A ne misliš kakva ti je kod kuće.
Tako ti i sa brodovima. Svakome nađeš manu, a loviš iz bezveznog kajića.

hahaha...... :thumbup:
Sveti ratnik
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Ven 501 k (Suzuki 6 KS)

PostPostao/la gonič zmajeva » 17. 03. 2011. (00:22)

Normalno da nema idealnoga broda. Ovi šta imaju deplasmane hvale se kako je njima 6 milja najbolja brzina. Ovi drugi šta imaju brže brode su lapani i ne razume čar spore vožnje. Isto bi s gušton sili u nešto brže . Kako nemaju mogućnosti za to rade razne spojlere sve kako bi dobili još milju dvi.

Ovi šta imaju brze brode nemaju za benzinu i maštaju o deplasmancima.

Ovi u kaićima bi tili metar duži brod i po mogućnosti stajaću visinu kad naprave natkabinu. Ovi bez kabine bi kabinu. Svima fali metar broda ,ako ga i imaju. Ako je ko uzeja brod koji mu se svidija svi mu na lipe načine (u rukavicama) tumače kako je on u stvari napravija grešku života. I normalno trude se čoviku svim silama objasnit da je neznalica i da mora napravit sve kako mu oni savjetuju.
Nekima su rekli da neki brod nije dobar ,a za drugoga su čitali u nautičkim časopisima da je dobar. Onda oni pišu kao eminentni stručnjaci za HMB. Ovi šta imaju dotična plovila u stvari ne znaju šta imaju i onda im ovi šta čitaju tumače da su falili. I da su trebali dodat još sto iljada nečeg i kupit nešto o čemu su čitali. Neki brane nekog jer imaju zuba u ciloj priči i usput pokakaju konkurenciju.
Više manje svi bi se zadovoljili s brodom do osam metri.
Deplasmanac.
Putna brzina 25 čv.
Max 43 čv.
Kabina ,natkabina. Ljeti hard top.
Nizak da je dobar za u ribe.
Prova ka sikira da može uljetat u bote i razgrtat ih.
Normalno se ponaša na moru 5-6 i putna je tad 22 čv.
Ne smi lupat na valovima.
Tuš i sunčalište obavezno (to je za vozit mace ljeti).
Vez, intonak,i servis motora mukte.
Ne smi trošit više od 2 dl po milji (bez obzira na stanje mora i brzinu).
Još se nismo usaglasili oko motora i pogona. Tu se lome koplja.

:lol: :lol: :lol:
gonič zmajeva
Old Senior Member

PostPostao/la josme » 17. 03. 2011. (09:24)

moj potpis govori sve....
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la Mali Dabar » 17. 03. 2011. (09:51)

Neki ljudi svaku kritiku shvacaju preozbiljno.
Što bi tribalo pisati ma super,najbolje je,odlicno,bravo.......i što ,dali bi onda svi bili zadovoljni.
Nije ni problem tako pisati........samo recite kako ?
Jedan dio mene misli da smo i preblagi u pisanju,imalo bi se tu još puno"lipih" :D stvari o svakom brodu napisati.
Ali kod ljudi što je i normalno svatko tira vodu na svoj mlin.
Svatko ima koristi od nekog prizvođaca ili njega favorizira pa o tom istom piše samo o superlativu,a ostalo :thumbdown:
Za njega je to sveta krava i u to se nesmije dirati,a svatko tko napiše suprotno,odmah je neprijatelj broj jedan,njega,a ako nađe dva-tri istomišljenika onda je neprijatelj i foruma.

Kratko receno ljudi oladite malo,nabacite smješak i ne shvacajte sve ozbiljno............... :wave:
Mali Dabar
Old Senior Member

PostPostao/la karlovacko » 17. 03. 2011. (15:36)

Nije problem kada se argumentirano kritizira nego kada se baljezga :silent:
"good things come to those who wait"
karlovacko
Senior Member

Tip plovila: Fortis 590 Fisher / Suzuki 90 hp

PostPostao/la gonič zmajeva » 17. 03. 2011. (17:43)

Dabre činjenica je da je svaki brod koji se prodaje u HR mora proć neke testove stabiliteta za dobit odobrenje od HRB-a. Registrira se za toliko i toliko ljudi i max. motor je toliki koliki je. Znači sve su to sigurni brodi (kaići) i neće se nijedan potopit bez veze. U kvalitetu materijala i postupak lijevanja ne bi ulazija jer ne znam kako ko radi. Ima i falivenih brodi koji se ili su se reklamirali kao best by a stvarno su očajni, ali i oni su prošli testiranja i neće se potopit. Nisu pogođeni ali to je drugi par postoli.
Koliko god je nama ovi forum drag i ima ponekad i dobre zajebancije na njega dolaze ljudi koji čitaju šta se ovde piše. Prikupljaju informacije inkognito i možda se spremaju kupit neko plovilo. Svako neargumentirano blaćenje je problem za proizvođača. Radi mu se negativna reklama. Lipo provaj brod ,uberi šta ti nije po volji i napiši. A ne priča mi je od prike prika pa njegov prika je ima priku koji nije zadovoljan brodom.
Ovo znam jer sam u jednom postu napisa iz čiste zajebancije kako Bobi neće završit ovi brod šta ga radi u roku. Posli mi je reka da ga je svaki potencijalni kupac ispitiva da li oni poštuju rokove. Kad ih je pita otkud im takve informacije ovi su mu rekli da su čitali na forumu :wtf: :lol: .
Još nešto. Dok Ven nije doša na forum moga se tu i tamo pročitat koji negativni post na temama od njegovih brodi. Od kad je tu o njegovim proizvodima se priča u superlativima i svi imaju puno obzira.
Triba prihvatit da možda drugi proizvođači nisu vješti u forumskoj komunikaciji i nisu tu s nama iz ovih ili onih razloga.
Da li je onda dozvoljeno neargumentirano blatit ;) .
gonič zmajeva
Old Senior Member

PostPostao/la Sveti ratnik » 17. 03. 2011. (19:02)

gonič zmajeva je napisao/la:Još nešto. Dok Ven nije doša na forum moga se tu i tamo pročitat koji negativni post na temama od njegovih brodi. Od kad je tu o njegovim proizvodima se priča u superlativima i svi imaju puno obzira.
Triba prihvatit da možda drugi proizvođači nisu vješti u forumskoj komunikaciji i nisu tu s nama iz ovih ili onih razloga.
Da li je onda dozvoljeno neargumentirano blatit ;) .

Posteno i tocno! :thumbup:
Sveti ratnik
Old Senior Member

Tip plovila: Ven 501 k (Suzuki 6 KS)

PostPostao/la luc » 17. 03. 2011. (21:50)

Čovik je shvatio moč medija
luc
Senior Member

Tip plovila: Fantastikus 32 Volvo D3 2x190

PostPostao/la Dade » 17. 03. 2011. (22:13)

Svi brodovi su najbolji ,naravno,svaki svome vlasniku a pogotovu ako su na prodaju,onda im nema mane.Ali kad bi sad pravio novi brod još bi bolji bio.To mu dođe kao ono kad je bog delio pamet....niko se nije žalio...da je dobio malo! I tu nekako stižemo do piva...pa nemožemo piti pivo a ne ogovarati proizviđače brodova...Hrvatski nogomet....basket...ma sve ono u čemu smo nenadmašni meštri......ma šta zna Rohatinski o šoldima ..ja da sam guverner.....................CVRC.....ode mast u propast.. :silent: ........fibra balkanika...i to epidemija ..bravo Tomi za temu.
"Daj mi Bože da uhvatim tako veliku ribu da nemoram da lažem

slika
Dade
Old Senior Member

PostPostao/la lupis » 18. 03. 2011. (16:55)

Ja sam eto zadovoljan sa svojom brodom a ako netko nije zadovoljan sa mojim ili sa svojim baš me briga.
M700 mogu samo preporučit,oni koji ga imaju znaju što imaju,a oni koji ga nemaju more im bit žal,nek se voze u tome ča imaju ili nek nam mašu z rive!Ovako: :wave:
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

Sljedeća

Natrag na Mandrać

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.