Što ste danas kuhali? - slike

Tisuću načina dobre kuhinje

Moderatori/ce: tramontana, Moderatori

Re: Što ste danas kuhali ?

PostPostao/la riberer » 15. 03. 2011. (23:18)

Ah, skoro sam zaboravio ... ovo je rezultat ... slika

slika
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la dome » 15. 03. 2011. (23:37)

već san pomisli da misliš ono meso sirovo izisti :shock:
1) predstavi se , ispuni rubriku “Lokacija” i tip plovila
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator i djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la teo_ribar » 16. 03. 2011. (00:29)

rib.... :thumbup:

kad san videl prvu sliku već san se prepal da pored onakove silne bure ča je puhala...........ti imaš sirov pršut :D :lol:
˝Nema veze kakav je zakon bitno je samo da ga ti i policajac koji te kontrolira tumačite na isti ili sličan način ˝ by: el passo

˝Ma nema problema ako ga zabrane (MR), važno je da kontrole ostanu iste.˝ by: ab ovo

˝Kuster , a da se prestaneš drogirat ?˝ by: Lady M
teo_ribar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Adria 501...Yam 6ks 4T

PostPostao/la Lando » 16. 03. 2011. (01:08)

Ovu temu ne dirajte i nemojte je zaključavat , jer ćemo iz revolta prestat kuhat ( i jest :silent: ) i nećete više nijanci jednu sliku viđet . A negoli ričete :twisted: .
;) Ova tema nije za ričete , nego baš kako i naslov kaže - Što ste danas kuhali , a ne piše kako ste kuhali . To kako ... , onoj ko želi može stavit u drugu temu koja je predviđena za to . A ako i ođe neko napiše kako je spravljano , toliko bolje , ali i nemora . Ma ljudi moji nemojte ovu leđeru temu , da ne rečem jednu jedinu temu na forumu u kojoj nema zloće ni podkučavanja noga , zaje*at s tim zaključavanjem i filozofiranjima .
Oko trpeze se barem svi , dobro ajde skoro svi , manje više slažemo i svima nam je draga spiza .

:thumbup: :wave:
Lando
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Arta mala

PostPostao/la riberer » 16. 03. 2011. (01:13)

Dogovoreno ... slika slika
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la Lando » 16. 03. 2011. (01:18)

:clap: eto , baš ti hvala :thumbup:
Lando
Old Senior Member

Tip plovila: Arta mala

PostPostao/la som » 16. 03. 2011. (13:32)

Evo u šta se ono od neki dan pretvorilo:

slika

još skuvat njoke.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la ordovician » 16. 03. 2011. (16:33)

Dade je napisao/la:Sve pohvale Vam svima upućujem jer polako ali sigurno postajete Shef-ovi ,od Ordovicijanovih drvenih podloga (umjesto kruha) pa do crvenog pulta Porerovog sa famoznom utičnicom, od fino spremljene ribe,rižota,apfel šrudle pa do fenomenalnih sireva i palačinki imam samo jednu zamerku...nedovoljno opisani postupci ili bolje reći tačni recepti.Nekad kad vas ne mrzi opišete odlično do u detalj ceo postupak a nekad samo slike a valjalo bi znati način i uprediti sa postojećim načinom koji svako od nas koristi.Pa ako vam nije teško......molio bih.No sve u svemu :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Slazem se sa ovim sto je napisao Dade. Ne zna svako osnove. A ako je ova tema samo za slike onda je bezvrijedna. Ima mnogo vise slika na googlu. Evo ja cu prvi da kritikujem moderatora.
Riberer je postavio sliku nekih zamotanih cevapa ili ko zna cega i mi sada treba da znamo osnovu tog recepta. I sta ja imam od te slike? Nista. Samo mi sline cure i pitam se hmmm.... mogao bih to i napraviti ali... vidi ... nemam recept. :(

Slike bez opisa dolaze u obzir samo ako su zaista neke osnove gdje se nema sta opisivati (gradele, peka itd...)

Evo primjer soma. Stavio slike nekog mesa u ko zna cemu se marinira i opet kasnije sliku zavrsenog jela. Niti to jelo ima ime niti mozemo vidjeti i nauciti kako se pravi. Koja je poenta fotki?

Jos jedan primjer - Dalmatinske fritule. To je tako jednostavno napraviti a ja ne znam. Jbg nisam dalmatinac a recepta na ovom forumu nema jer to vjerovatno spada u one "osnove" koje svako zna.

Dakle Dade, svaka ti stoji na mjestu.
ordovician
Senior Member

PostPostao/la mala od palube » 16. 03. 2011. (16:52)

Moram priznati da se ne slažem, jer mislim da je lakše pitati ako nešto nije jasno ili ne znaš, nego da se po ne znam koji put
objašnjava "šufiganje kapule". Znači Som je danas skuhao pašticadu, super mene je inspirirao za sutra jer recept znam, ali ako ipak netko ne zna, mislim da nije problem priupitati, isto kao ti sada za fritule čiji recept sam napisala,
ali evo ga opet :thumbup: :

" PostPostao/la mala od palube dana 21. 12. 2010. (10:20)
Dabre, o.k. zaboravit ću ti onaj izgon sa susjedne teme i podilit ovaj super recept:
-2 jaja, 2 vanilija cukra (može i još slađe , po želji), 2 dcl tekućeg jogurta, 1 naribana jabuka, 300 g mekog brašna, 1 prašak za pecivo, naribane korice limuna, malo ruma, domaće rakije ( u fritule, ne use), prstohvat soli i grožđice po želji. Frigat na umjerenoj vatri. Uslast! :Drink40:
Btw. celofan ostaje jer odlaze na domjenak pa osim što mirišu moraju i figurat :thumbup: "

A ako ni tehniku ne znaš... prvo dobro podrežeš nokte i opereš ruke :D . Malom žličicom prethodno namočenom u vodu, oblikuješ okruglice veličine oraha protiskujući tijesto kroz ruku. Nadam se da sam pomogla :wave: .
"U kamenu ništa ljudsko, u ljudima sve kameno!"
mala od palube
Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Antares 6

PostPostao/la slot » 16. 03. 2011. (16:56)

dalmatinske fritule i nije lako napraviti..triba puno iskustva sa njima jer ako nemaš svaki puta drugačije ispadu...
tri puta san ih radija i samo ovaj treči mi je ispalo donekle dobro..prvi puta svi sičusni tvrdi pougljenisani,drugi puta su bili tamno kafeni ,raznih oblika ,neki su sličili na dinosauruse,guštere,bube,žabe ..a treči puta skoro pa dobro,ali odustao sam od toga,a imao sam dobru volju naučiti,ali kad neide, neide.... :clap: mala od palube, ovaj sa jogurtom i rakijom sam probao ali nemam ruku za fritule
voda je gradu podarila ime
slot
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Naval 19 Yamaha 40/60

PostPostao/la ordovician » 16. 03. 2011. (16:59)

Hmm da, ali ove fritule si napisala u ovoj temi koja ima 100 stranica. To treba da bude odvojeno kao zasebna tema jer spada u mediteransku kuhinju (koju sam pretrazio i nisam nasao fritule :Other11: ). Ali... nije do tebe nego do moderatora da to malo poslaze. ;)

Necu da pitam recepte, hocu da me neko inspirise na kuhanje svojim pisanjem. :Other19:
ordovician
Senior Member

PostPostao/la Dade » 16. 03. 2011. (17:34)

Ljudi nijesam htio zlu krv ,lijepo sam vas zamolio da samo pojasnite način na koji nešto pravite da bi mi, koji smo iz drugih krajeva i sa sasvim drugačijom kuhinjom mogli takve delicije pravit.Naravno sve šte mi nije bilo jasno pitao sam i sve priloge koje sam salao(pa i one gole ženske)bili su u korist teme.Tema je savršena i vrlo korisna i mislim da bi bila velika šteta zaključati je.Što kaže " Mala "....kroz praksu recepti dobijaju na kvaliteti i na domišljatosti i vrlo je važno podijeliti svoja iskustve sa drugima,i nema mjesta prigovorima. :D
"Daj mi Bože da uhvatim tako veliku ribu da nemoram da lažem

slika
Dade
Old Senior Member

PostPostao/la Sveti ratnik » 16. 03. 2011. (17:54)

ljudi recepte trazite na "Veceri za pet". ima recepata more na internetu a ovo nek ostane ovako kako je.....od ove lezerne teme radit ovakvu raspravu.....nepotrebno skroz.....
Sveti ratnik
Old Senior Member

Tip plovila: Ven 501 k (Suzuki 6 KS)

PostPostao/la som » 16. 03. 2011. (18:13)

Evo,stavio sam slike a evo i recepta.Morao sam probat i sad imam vremena pisat šta je kad sam se najeo.Meso mlade srne dva dana u pola vinske kvasine a pola boljeg crnog vina ( ne Doro-Moro),papar u zrnu,karota,luk,klinčić,suhe šljive,peršin,korjen i list,lovor.Bar dva dana da stoji u frižideru.Tri veče glavice kapule ubiti do kraja i staviti sve ovo osim mesa dvadesetak minuta na vatru pa sve samljeti štapnim mikserom u grubo,ubaciti meso narezano na manje komade,malo muškatnog oraščića,soli i podljevati crnim vinom.Nakon 1.5.2 h laganog krčkanja skuhati njoke i to je to.Nema tajne.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la ordovician » 16. 03. 2011. (18:19)

Ko spominje zlu krv. Pa ovo je samo diskusija o načinu pisanja, malo temperamentna sto odražava i kuharsku strast ucesnika. A ako nema strasti u kuhanju onda ne valja. :mrgreen:
ordovician
Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Mediteranska kuhinja

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.