Što ste danas kuhali? - slike

Tisuću načina dobre kuhinje

Moderatori/ce: tramontana, Moderatori

Re: Što ste danas kuhali ?

PostPostao/la mala od palube » 14. 03. 2011. (20:51)

...a dok je pećnica još bila vrela, ubacila sam i apfel štrudl ...
gotovo.jpg
porcija.jpg
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
"U kamenu ništa ljudsko, u ljudima sve kameno!"
mala od palube
Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Antares 6

PostPostao/la Dade » 14. 03. 2011. (21:14)

Sve pohvale Vam svima upućujem jer polako ali sigurno postajete Shef-ovi ,od Ordovicijanovih drvenih podloga (umjesto kruha) pa do crvenog pulta Porerovog sa famoznom utičnicom, od fino spremljene ribe,rižota,apfel šrudle pa do fenomenalnih sireva i palačinki imam samo jednu zamerku...nedovoljno opisani postupci ili bolje reći tačni recepti.Nekad kad vas ne mrzi opišete odlično do u detalj ceo postupak a nekad samo slike a valjalo bi znati način i uprediti sa postojećim načinom koji svako od nas koristi.Pa ako vam nije teško......molio bih.No sve u svemu :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
"Daj mi Bože da uhvatim tako veliku ribu da nemoram da lažem

slika
Dade
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni

PostPostao/la slot » 14. 03. 2011. (21:29)

danas smo kuhali goveđu juhu
stavili smo teču punu vode i kilo govedine, 2-3 mrkve,malo korijena selena,dvi pomidore iz leda,papriku iz leda,zapekli kapulu na plamenik i ubacili u teču,i ubacili par kumpira,na sve to dodali malo vegete soli i bibera i malo ulja,tada smo to stavili na laganini vatru i išli u šoping....kad smo se vratili nadolili smo još vode i malo pojačali i to se kuvalo sve skupa dobre 4 ure....juhu smo procidili i povrče samlili sa štapnim mikserom i ubacili nazad...kad je juha zakuvala ubacili smo malo maništre i za par minuta sili za stol i potamanili juhu...
meso lešo smo iskidali na manje porcije posolili te za prilog smo imali papriku kiselu domaću,masline domače,i kravlji sir od 3 dana naravno domaći vlaški,,
a za večeru sam ispekao kruh u pekaču zahvaljujuči zoki :thumbup: ...i naravno planio je pod odmah ,i evo dok još ovo pišem
popit ču i zadnju kap ruma za kolače sa čajem :wave:
voda je gradu podarila ime
slot
Old Senior Member

Tip plovila: Naval 19 Yamaha 40/60

PostPostao/la zoka » 14. 03. 2011. (21:37)

Bravo slote majstore! :clap: :clap: Jači si i od Dike Marijanović! :thumbup:
zoka
Old Senior Member

Tip plovila: MERRY FISHER 610,YAMAHA F80

PostPostao/la slot » 14. 03. 2011. (21:57)

a ovo je prijatelju za one koji neznaju osnovnu narodnu juhu skuvati...možda se nađu u situaciji da ostanu sami doma i imaju prilike da pogledaju kako se kuva juha...nije na odmet :D ...ali kruv mmmmmmm....ako ti se štucalo slučajno ,jbg spominja san te cilu večer dok smo kruv pekli i tamanili ga :lol: :lol:
voda je gradu podarila ime
slot
Old Senior Member

Tip plovila: Naval 19 Yamaha 40/60

PostPostao/la porer » 15. 03. 2011. (08:19)

Dade u pravu si, ova tema je ubila recepte. Prije su se ovdje stavljali pojedinačni recepti i ispod su bili njihovi komentari a sada se piše samo ovdje i to bez detalja.
porer
Old Senior Member

Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la riberer » 15. 03. 2011. (08:42)

Već duže vrijeme mislim isto to, ovo je postala parlaonica o kuhanju i umanjuje vrijednost svih onih recepata kao i trud onih koji su ih napisani u ostalom dijelu Mediteranske kuhinje.
Da ne zaklučavam temu, napišite slobodno što ste kuhali i ovdje, ali to, paralelno, mora biti popraćeno i sa novom temom u kojoj će biti i detaljan recept sa slikama. Jedina iznimka je u slučaju već postojećeg recepta (tamo).

Ukoliko vidim da to ne funkcionira (a znam da neće, jer je lakše ovako) ova se tema zaključava.
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la Mali Dabar » 15. 03. 2011. (10:23)

Netko baci kost i sve ode u............ :D
Alo Dade,koliko si ti recepata do sada napisao,osim što si po ovoj temi kacio ženske slike ?
Naslov je Što ste danas kuhali ? može biti slike i od jucer,dan-dva -tri,tako barem meni ide,jer dok prebacim slike :D
Netko piše ,netko stavlja slike i što je tu loše ?

Recepti imaju svoju temu,ako nekoga neki recept zanima za jelo sa slike,nije problem postaviti pitanje i dobit ce odgovor kao više puta do sada.

Slot za lešo i juhu........ :thumbup: eto kako to izgleda,po meni cirkus.
Što sad da Udica piše kako okrece ribu na grdelama,Mala kako je umisila picu,a Porer na kojem ulju poha, ili ja da napišem što ide u palačinke......... :D

Na ovoj temi se barem svi slažu i nema svađe,zato bi kao takva trebala ostati.
Iskreno na ovoj temi uvik vidim nešto,neko dobro jelo,pa me podsjeti da bi bilo dobro to probati. :thumbup: recept mi nije problem.
Mali Dabar
Old Senior Member

PostPostao/la udica » 15. 03. 2011. (11:11)

...južina, južina najgora je kužina........stanite malo na balun, najlakše je pucat bezveze priko branke u gledaoce :roll:

...zato ribi izbriši sve šta nema smisla s temom (i ovaj moj post)........ al je ne zaključaji :!:
udica
Old Senior Member

Tip plovila: Atlantic 560 PH Honda 90VTEC

PostPostao/la josme » 15. 03. 2011. (11:42)

Vučete me za jezik pa da se i ja javim.Podtema "Što ste danas kuhali?" sama kazuje da se pohvalite što ste kuhali a ne i da stavite recepte.Recepte stavite u glavnoj temi"Mediteranska kuhinja"Ima već određenih jela aima i naslova pod kojim se može staviti još recepata.Prema tome ne trebate ovdje debatirati nego skuhajte nešto pa se pohvalite. :thumbup:
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la riberer » 15. 03. 2011. (12:29)

Mali Dabar je napisao/la:Netko baci kost i sve ode u............ :D

Kao i ovo napisano 25. 02. ... a recepta ni za lijek, čemu onda otvaranje takve teme? Drugi su se barem malo potrudili ... ;)

Ovaj forum je bilo zamišljen tako da nam da (i prikaže slikama) recepte naše kuhinje, pa i šire ... ova tema ga uništava, recepata nema, a i da ima, tko bi ih našao ...samo priče i ništa drugo. :mrgreen:

Strah me je i pomisliti što će na sve ovo reći maestro?
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la mala od kužine » 15. 03. 2011. (14:50)

Ne mogu virovat da i u ovoj ležernoj temi,netko može biti loše volje.Mora čovjek imati pun trbuh fine spize,pa da tolerantno čita,pije i ije,diskutira,a ne traži dlaku u jajetu(može i obrnuto).
Stare kuharice su znale reći samo jedan puta kako se rade neka osnovna jela,a sve ostalo je nadogradnja.
Tu nadogradnju treba opisat,a ne osnovu koju vjerujem svi dobro znaju.
Npr. danas skuhala špagte.Uzela vrhnje,dodala putra,malko kuhala dodala pomidora,još malo kuhala,dodala soli,papra,petrusimula,zatim parmezana i pjenjačom ga mješala dok ga dodajem u vrhnje.Kada se to sjedinilo
dodala na špagete i još ubacila graška(prethodno kuhanog).Promišati i lipo servirati.
Nisam opisala kako sam i koliko kuhala špagete,jer mislim da to svatko zna.
To sam danas kuhala,a slikala nisam jer mislim da je sasvim obično jelo.
"Zaletjela se iako je bilo upaljeno crveno svjetlo,prošla između rampe i uzalud sam joj vikao i gestikulirao da se zaustavi jer nije me obadavala nego pun gas nastavila,preletjela most u trenutku dok je bio podignut najmanje dva i pol metra,zaustavila se tek na kopnu i sad sjedi u kafiću."
mala od kužine
Old Senior Member

Tip plovila: Nautika 600k, yamaha 4t 100k, yamaha 4t 6k

PostPostao/la Kapo » 15. 03. 2011. (15:23)

riberer je napisao/la::lol: :lol: :lol:

Pa nisi svima kapo ... Kapo ;)

Ma kužim al dobro je ispalo.... :thumbup:
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

PostPostao/la porer » 15. 03. 2011. (15:29)

Mala slažem se s tobom. Ima i ova tema svrhu, nešto kao parlaonica o kuhanju ali cijeli podforum se zove 'Mediteranska kuhinja' i moraš priznati izgubio je cilja, a to su recepti. Zar je tako teško napisati uzeti dvije kapule, sitno isjeckati i zastakliti na ulju? Iako mislim da malo preoštro gleda na stvari ipak je u pravu riberer, od sada uz svako jelo ne bi bilo loše zasebno i recept objaviti a ovo izdvojiti kao sticky temu na vrh.
porer
Old Senior Member

Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la josme » 15. 03. 2011. (16:05)

E moji forumaši;onda je trebala "mala" otvoriti novu temu "Skuvala sam ti paštašutu" i opisati recept.
Kako je tema zamišljena????
Ovo je početni post:
Mali Dabar je napisao/la:Što ste danas ili jucer kuhali,ili nešto spremate za sutra ? :D

Dakle ne spominju se recepture.... :wave:
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Tip plovila: luft-madrac

PrethodnaSljedeća

Natrag na Mediteranska kuhinja

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.