Galeb

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Galeb

PostPostao/la som » 31. 01. 2011. (21:26)

mihatdm je napisao/la:kako opremam galeba našao sam polovno vitlo quick 600D sa horizontalnim motorom
Crystal 600D
motor mu je dužine 208mm od palube dali netko ima takvo vitlo dali stane ovakvo ili moram kupiti isto samo sa vodoravnim motorom

Iskustva

Hvala

Ako ti može šta pomoć ja imam Quick 500 sa vodoravnim motorom i 50 m lanca.Sve je dobro osim kad baciš puno lanca kod dizanja se ne složi baš dobro pa ga triba koji put razgrnut rukom jer se slaže u piramidu.Trebao bi biti od inoxa onda bi bilo savršeno.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la mihatdm » 08. 02. 2011. (20:58)

hvala ma da čuo sam da je bolji lanac od inoxa ali je i dosta skuplji pa kad sve zbrojiš dva puta se sagneš i sve ok
:thumbup:
Hvala još jednom
Evo ograda naručena oprema naručena ali imam jedan problem neznam šta je najbolje za izolaciju kabine i natkabine te kako izolaciju hvatati na trup broda ( ljepiti ili ima nešto bolje)
Dali netko zna nekoga na Krku koji bi mi napravio unutarnje uređenje izolaciju i obloge jednostanvo ne stignem a volio bi to završiti do ljeta.

Hvala unaprijed
mihatdm
New Entry

PostPostao/la som » 08. 02. 2011. (21:23)

mihatdm je napisao/la:Evo ograda naručena oprema naručena ali imam jedan problem neznam šta je najbolje za izolaciju kabine i natkabine te kako izolaciju hvatati na trup broda ( ljepiti ili ima nešto bolje)
Dali netko zna nekoga na Krku koji bi mi napravio unutarnje uređenje izolaciju i obloge jednostanvo ne stignem a volio bi to završiti do ljeta.

Hvala unaprijed

Imaš u Frigokora slići na mekanu pjenastu gumu i samoljepljivo je,debljine su 1.5,2,i 2.5 cm.Jeftino,podlogu opereš acetonom i sve zalijepiš za pola sata.Kupiš aluminijsku samoljepljivu traku za zatvoriti rubove gdje je rezano da se ne mrvi.Preko toga staviš šperploču,skaj ili šta ti se već sviđa.Tajna je u tome da taj materijal nesmije biti na direktnom suncu.Vrhunska toplotna izolacija a i zvučna za kabinu i natkabinu.
som
Old Senior Member

PostPostao/la ivan3 » 08. 02. 2011. (23:14)

@bat
Cestitke na brodu, konacno pravi galeb. One izvedbe staroga galeba sa balkonskin vratima su meni osobno niti za u fažol, nit prdi nit smrdi. Nit' imaš mista unutra, nit' imaš mista vanka. Ovakvi galeb ka tvoj je ludilo brod.

lupis je napisao/la:meni je lipši,lipša silueta,i daleko lipše mi je vidjet otvorenu natkabinu od one sa balkonskim vratima....,moj ukus,a o tome što je praktičnije neću..

da, da i da ;)
Otra, dotra, utra, natra, potra, ustra, zatra, istra, satra, pritra, navrn'jo.
ivan3
Korisnik baniran

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Majama

PostPostao/la Galun » 08. 02. 2011. (23:57)

jedno je ljepota a drugo je učinkovitost, ča ni lipše kad se po zimi vraćamo sa neke dalje pošte lipo se zatvorit šiber vratima ,još ako ima grijanje i osjećaš se ko da si doma,neki put bi sve dal za to. al to sve ovisi u koje godišnje doba se barka najviše koristi.
Galun
Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Adriatik

PostPostao/la ivan3 » 09. 02. 2011. (01:32)

Galun je napisao/la:al to sve ovisi u koje godišnje doba se barka najviše koristi.

Ma naravno.

Iako moran dodat, od 4. do 10. miseca IMHO ta vrata samo smetaju. Šta'š činit unutra ka u ćibi? Na većin brodovima ala Šibenik, Donat, Furia još se i može sidit koliko toliko udobno, ali sve ispod 8 metri meni je klaustrofobično. Noge doli stisnute, gori tisno, ako niste ka Etiopijci više od 2 nema teorije da ćete sist.
Mislin da ti ka "salon" triba samo ribarima i ljudima koji su stalno na moru.

Ali ipak bi zaključija: sto ljudi, sto čudi.

ps:(sto žena, dvista sisa)
Otra, dotra, utra, natra, potra, ustra, zatra, istra, satra, pritra, navrn'jo.
ivan3
Korisnik baniran

Tip plovila: Majama

PostPostao/la madi » 09. 02. 2011. (07:13)

mihatdm je napisao/la:Evo ograda naručena oprema naručena ali imam jedan problem neznam šta je najbolje za izolaciju kabine i natkabine te kako izolaciju hvatati na trup broda ( ljepiti ili ima nešto bolje)

Hvala unaprijed

Ja sam prije par dana kupio kod Mariterma na Martinkovcu samoljepivu K-flex (negdje je zovu i Armaflex) izolaciju debljine 8mm i košta 35kn/m2. Ta izolacija koristi se za izoliranje vodovodnih i ostalih cijevi i izgleda mi OK, deblja ne treba.

Što se tiče obloga, imaš slike pod temom GULL 745, upravo oblažem kabinu i natkabinu sa forex pločama (100-njak kn/m2) i izgleda uredno a lako se reže, skalperom (sam svoj majstor :) ).
madi
Old Senior Member

Tip plovila: GULL 745 // Nanni 175ks

PostPostao/la aladin » 10. 02. 2011. (17:53)

za info:

rasprava o grijanju prebacena ovdje viewtopic.php?f=10&t=528&p=26931&hilit=grijanje#p26931
aladin
Moderator

Tip plovila: Patrol 690, Yamaha F150

PostPostao/la mihatdm » 16. 02. 2011. (08:20)

madi hvala na informacijama :thumbup:
mihatdm
New Entry

PostPostao/la Galun » 28. 02. 2011. (14:50)

pitam se samo od kuda ljudima volja za ovo :
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Galun
Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Adriatik

PostPostao/la Trogiranin » 14. 03. 2011. (14:20)

Evo pošto je tema malo zamrla, vanka je brljavo vrime, a Pape se naljutija i neće više da piše... Lupisa nema, pa sve nošto šepavo i kod M700 da se pribacimo na galebe. Po njima se uvik može pljucat koliko koga volja jerbo brod ni za ništa samo ga ima di god se okreneš. E daklen da ne duljimo upravo takvi kakvi je ma je meni isto drag da nerečen najdraži da se nebi ko uvridija pa da nebi moderatori morali brisat, a to ni lako. Daklen odlučija san da ga neću još barenko ovo lito minjat i shodno tome meka san gori jedan solarić zbog frižiderića i ladne pijače ako mi koji od forumaša naleti u goste da mogu čovika pošteno počastit. Slike nisan stavija baš kronološkim redom pa ako to neko zna napravit i naravno ako ima volje neka slobodno intervenira !
Dakle izvolite, pa ako koga šta zanima ili ako ima šta protiv, a misli da bi tako tribalo samo navalite ... :Fishing42:

slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
,a i kakav bi to lignjolov bio da se ne mora beštimat, te ja pitam ? BY zipi

Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS

Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!
Trogiranin
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb 6,75 Lombardini LDW 2204

PostPostao/la kyosaki » 14. 03. 2011. (15:46)

Imaš se čime ponositi. Stvarno si ljepo i pametno postavio ploču da ti ne smeta na krovu, a da puno sunca "guta"
Sigurno će netko naći 100-tinu zamjerki, ali evo ja sam laik i meni se ovo čini super.
I brodica je ljepo uređena...bar ovo što se vidi....ja bi joj jedino produžio ogradu do kokpita, zbog sigurnijeg prolaza :thumbup: :thumbup:
kyosaki
Member

Tip plovila: Barracuda 470

PostPostao/la som » 14. 03. 2011. (16:37)

Trogiranin koliko je Wati (ne Ah) tvoj panel? Ja sam na skoro isti sistem stavio panel od 12 W i jako sam zadovoljan.Stavim koju sliku krajem tjedna.Servisna je bat. od 200 Ah i više nemam problema sa strujom.Gledam ti onaj otvor na natkabini tj.izlaz na flybridge, meni je puštalo pa sam ga zaplastificirao.
som
Old Senior Member

PostPostao/la Kiana » 14. 03. 2011. (17:08)

Trogiranin,...kako to da si izabrao tu varijantu koju jesi, a nisi plocu moga lipo postaviti uzduzno, izmedju portele na krovu i live rucke?
Puno manje zajebancije oko nosaca, a nisam siguran da ti nece u voznji dosta vibrirat. A jos kad zapuse bura, oce li je dignit...
Radio ne radio svira ti radio...
Kiana
Member

Tip plovila: Adria 1002 - 2x Iveco Aifo 80 Ks

PostPostao/la Lando » 14. 03. 2011. (17:10)

meštre svaka čast , lijepo si ovo ukomponiro :thumbup: :thumbup:

nego opet neznam čemu zapravo služi ovo što je zaokruženo ? Već sam to pito , ali sam zaboravio :oops:
Lando
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Arta mala

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], som i 5 gostiju.