Betina 700

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Betina 700

PostPostao/la SEA » 13. 03. 2011. (19:00)

dimulius je napisao/la:
4ever je napisao/la:sve je to lipo napisano ali ne vidim zasto se taj brod nebi sad po ovakvom vrimenu moga vozit ka ti gudu ili ja adriatika pa nece uvik glisirat a sigurno cu pustit i filmic jer mi ne ide bas u glavu da je toliko neupotrebljiv po jacem moru

Zato sta ako stavin motor od 175ks i potrosin 400 ijad kun onda ocekujen da ce ic 12 milja kroz popodnevni maestral, odnosno neki normalni val.

Ako to ne moze, bilo bi to lipo znat. Tome bi forum i triba sluzit.

Ja za sada Betinu vidim ovako:

full = 23 cvora
putna (more 0 i 1) = 17 cvorova
putna (more izmedju 2 i 3) = 6-7 cvorova
.

ovo sta si napisa ne stoji jer kad je more 2,3 imas cirka 11-12 nm brzinu bez da se puno igras
175 ks je jer ne triba forsirat motor i povecavat potrosnju a cijena je ista ka od 155ks ili Scama od 140 etc...
cijena broda ovisi o zeljama i uvjeravam te manja od konkurencije

za imat 17nm putnu brzinu(po vecem moru) tad tribalo bi imat drugo dno i jaci motor i onda to nebi vise bila Betina 700 ;)
SEA
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: ACM 43 dynasty yanmar 6ly2 x2

PostPostao/la kyosaki » 13. 03. 2011. (19:42)

dimulius je napisao/la:
karamba je napisao/la:dimulius , koncept betine je poludeplasman stoga gledaš krivi model ako te zanima jurnjava po valovitom moru ima ti otvorena tema gdje navedeni proizvođač radi i glisersku brodicu s dubokim v trupom za razbijat valove po jačem moru !

aaa, sad me navlacite, pa cu nastradat...
ja san samo komentira. Nista ja ne trazim...
Za sada :eh:

To sam već primjetio na ovoj temi. Protiv Betine 700 ne smije se reći ništa loše. Taj brod je ko Sveta krava.
Ako ćeš pisati pozitivno....može, ako misliš nešto kuditi ili samo propitkivati neke dogme....bolje da te nema.

Evo ja ću zato reći: brod izgleda čvrsto i kvalitetno napravljen....pokušavam se sjetiti još nešto pozitivno....a da, ima ljepe široke bočne prolaze.....onda..... ljepo mu stoji plavi trup. Eto to ja mislim o brodu.
Nemam nikakve negativne primjedbe....mislim i da imam....odakle mi :angel: :crazy: :shh: :shh:
kyosaki
Member

Tip plovila: Barracuda 470

PostPostao/la marin » 13. 03. 2011. (20:03)

gonič zmajeva je napisao/la:Stvar je u tome da dođeš na temu i lagano pokakiš brod kojim se nisi vozio i kojeg vjerovatno ne želiš ili ne možeš ni kupit ...

Ok goniču, ali ja te poznajem po objektivnim i korektnim postovima inače, ne kužim zašto ovde tolike emotivne reakcije ? Nije valjda ovi brod i proizvodjač sveta krava, pa se može samo komentirat da se "vratašca dobro ne zatvaraju" kao manu (kao u našim časopisima), a ništa drugo se ne smi loše reć ili pretpostavit? Koliko vidin dimulius je argumentira svoje pretpostavke, i volija bi ih potvrdit uživo? Ajmo onda još dodatno uvest pravilo da se ne smi komentirat ništa što se nije osobno provalo, pa ni na osnovu slika, ja se slažem s tim ako se svi slažu.
marin
Old Senior Member

Tip plovila: Ocqueteau 735, Kuster 15

PostPostao/la amiklic1 » 13. 03. 2011. (20:43)

kyosaki je napisao/la:To sam već primjetio na ovoj temi. Protiv Betine 700 ne smije se reći ništa loše. Taj brod je ko Sveta krava.
Ako ćeš pisati pozitivno....može, ako misliš nešto kuditi ili samo propitkivati neke dogme....bolje da te nema.

Evo ja ću zato reći: brod izgleda čvrsto i kvalitetno napravljen....pokušavam se sjetiti još nešto pozitivno....a da, ima ljepe široke bočne prolaze.....onda..... ljepo mu stoji plavi trup. Eto to ja mislim o brodu.
Nemam nikakve negativne primjedbe....mislim i da imam....odakle mi :angel: :crazy: :shh: :shh:

Potpisujem ovo gore ;-)
amiklic1
Old Senior Member

Tip plovila: Gull 745 / Yanmar 4JH4AE

PostPostao/la gonič zmajeva » 13. 03. 2011. (20:45)

Marine imaš pravo. Možda zato šta sam s Bobijem OK. Možda zato šta mi za brata radi novi brod. Sigurno nisam sto posto objektivan radi toga ;) . Smeta mi da netko dođe i napiše kako se brod loše ponaša na moru. Netko ko se nije nikad vozija s njim. Ljudi koji ga imaju za njega imaju samo riječi hvale.
Ljudi pročitajte temu od početka. Zašto sr@t po proizvođaču i po proizvodu a nikad nisi prova proizvod. Možda će nekakav potencijalni kupac doć na ovu temu i sutra pročitat da brod ne valja. Od osobe koja se nikad nije vozila u brodu. Ovi šta ga imaju hvale ga u svim segmentima. Od cijene pa dalje. Ovi šta ga nemaju gade ga. Zašto. Možda su jalni. Ne vidim drugi razlog za posrat nešto s čim nemaš veze.
Kroz život sam se susrata s raznim kvazi meštrima za brodske motore. Doživljava sam i zajebe po butigama ribolovne opreme. Vozija sam se u novim brodima kojima je nakon misec dana ispuca đelkot. Jesam li ikad ikoga posra ovde po forumu. Ako pitaš za savjet reću ti najbolje šta znam. Ove druge neću spominjat :mrgreen: .
Oni love jer ne znaju da tamo nema ribe :mrgreen: :mrgreen: by Šešula
gonič zmajeva
Old Senior Member

Tip plovila: Boston 13, mercury 25

PostPostao/la ivano » 14. 03. 2011. (11:23)

Evo ne mogu izdržat a da ne kažen dvi ,tri riči: Ljudi moji ne postoji na kugli zemaljskoj ni brod,ni auto ,ni motor,ni avion da je idealan ,svaka stvar ima dobre i lose strane samo sta je kod nekih vise dobrih a manje loših i obratno da sad ne dužim! Ja san kupija betinu da je uopce nisan prova kakva je na moru ,čim je izašla odma san sinja da ima plitki v za razlku od drugih pd i zna san da će vise lupat nego neki drugi brodi bez da mi je to iko reka !Ali zato ima dosta dobrih strana,da ih sad ne nabrajam jer je sve vec rečeno. Brod san uzeja za gustat sa famijon i za poć na ribe sa ekipon jer san cili život uz more i na moru i svasta san doživija . Većina nas je po moru kad je lipo vrime (i ja isto) a kad te uvati nevrime prilagodi se druže inače si na....... ako se ides tuć sa moren ! Da zaključim po meni je betina jedan od naj lipsih i najpristupačnijih brodica od 7 m.kvaliteta izrade vrhunska! A za ovo sta je nemos vozit 17 nm.po moru 4 to me uopće nije briga :lol: :lol: :lol:
ivano
New Entry

Tip plovila: BETINA 700 scam 140 ,Pasara 460 yamaha 5

PostPostao/la ninjutsu » 14. 03. 2011. (15:53)

Pozdrav svima.
Evo pročitao sam sve postove od početka i mislim da je brod sigurno jedan od najpogođenijih u klasi. Raznih mišljenja će uvjek bit ali to je poanta foruma. Imam brod 7m sa dubokim V i definitivno ću ići na PD !! najvjerovatnije Betinu 700. Zašto - zato jer mi više odgovara!! Kome ne odgovara uzet će si nešto drugo , za neke druge novce (veće ili manje - nije bitno)!!
LP
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !!
ninjutsu
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Quicksilver 875

PostPostao/la mezopulenat » 14. 03. 2011. (16:26)

Pozdrav svima, evo kako me ova betina 700 jako interesira proćitao sam sve ove postove i ne mogu jednostavno da se ne javim sa svojim komentarom. Apsolutno se slažem da nitijedan brod ne treba proglasiti svetom kravom pa tako ni betinu 700. Ja sam 20 godina uživao u adriatiku 790 prošle godine sam ga proda jer bi tija kupit nešto malo brži brod. Također moram napomenit da sam skiper na službenom brodu od firme i to calafurija 32 fly s kojom iman 2000 sati plovidbe u vrlo malo vrimena, nagleda sam se svakakog mora i svih nevolja i zimi i liti jer me tako posal tira pa bih s toga htio pitati pojedince koji pitaju o plovidbi na moru 4 ili 5 jesu li ikad bili u prilici bit na takvom moru a ako jesu da mi navedu koga su vidili oko sebe.
Ja u calafuriji imam dva motora po 250 konja pa na moru 4 kad me uvati imam dima i papra, a napominjem da sam duži 3 metra od betine, ja otvoreno priznajem da gađam što je moguče više prognozu al jednostavno koji put nemam izbora.
Kad vas uvati more a ako ste stvarno često na moru onda vas mora kad tad uhvatit treba se prilagodit nastaloj situaciji smanjit đire ili ih povečat, okrenit se u po boka ili u vitar sve su to stvari koje samo mogu razumit ljudi koji su vidili nešto mora, i s njima se može polemizirat o tome. Često ljeti vidim brodove od 12 metara tj glisere koji voze na popodnevnom meštralu 10 čvorova. Ljudi moji dragi ne ide sila na silu nikako, miljun je faktora tu a pored visine vala di je duljina vala? Lakše je vozit na visočiji val ako mu je dužina znatno veča.
Znači guštaj i uživaj u moru, prati prognozu a kad vas uvati onda tih uru dvi vrimena smanjite đire i sve će bit u redu.
Puno pozdrava!
mezopulenat
New Entry

PostPostao/la josme » 14. 03. 2011. (16:35)

Nije ovdje tema tko ili što ,sveta krava ili svinja,pršut ili sir.Tema je Betina 700 i o njoj raspravljajte i ne idite off topic jer ću početi brisati postove.A ako nemate što reći nemojte ni pisati.. :Angry36:
Pratim vas.... :wave:
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la betinaši » 14. 03. 2011. (21:27)

Dobro, i ova rasprava je konstruktivna.
Kad san kupija Betinu napisa san kako san prije kupovine jedva doša u priliku za provati je.
Svima koji žele provati brod a iz moje su županije ( Šibenska ) slobodno nek mi se jave.

Ovima koji se nisu vozili a " misle"... moran reć da san mislija da se Mara dobro je... ali mi je reka Stipe da nije baš.

Ok, ja mislin ovako. Lipo je nabiti gas i vozit 18-20 milja. Još kad je bonaca... ali ili plovi kad je bonaca ili STANI KUĆI.
Brod je uša u more krajen 6 miseca 2010 , napravija san 210 sati . Zima , bura( dobra bura ) prova san 18 milja ali je neugodno.Ne zato šta bubne nego baca more priko broda. Smanjin ga na 13-14... brod lipo prati more , meko dočeka val
i,,,i....i,,,, i šta sad tomu fali. Po takvom moru bija san i sa Adriatikon i s maestralon i Elanod 545 i Jennaeu 645 ...
ma loše brale loše.

Bobi, evo napisa san šta si tija .
Znate ljudui , kad san kupova brod uvjet je bija da moran o njemu pisati samo dobro.
betinaši
Member

Tip plovila: betina 700

PostPostao/la 4ever » 14. 03. 2011. (21:38)

koliko rasprave oko nicega,ja stavia brod i reka da je cudo ali sam mislia na opremu i uredenje ,cim je dosla pilana je kolumba,okviri prozora su rucno radeni,sjedalo skipera sa lavandinom je pilano i izbaceno 10 centi uvanka, wc je u sendvicu tako da se mozes tusirat u njemu, kaseta motora je preradena i jos par stvari i umisto da se komentira rad sta sam tia jer je sve radeno u kucnoj radioni opalili po nekim manama
4ever
Old Senior Member

Tip plovila: adriatic790 m 34T

PostPostao/la gonič zmajeva » 14. 03. 2011. (22:00)

4ever ovi tvoj prika je vrhunski meštar :thumbup: . Opet sam se malo vratija na slike i ..... Nemam nikakvih zamjerki :geek: . Vrhunski odrađen posal :clap: .
gonič zmajeva
Old Senior Member

PostPostao/la 4ever » 14. 03. 2011. (22:09)

gonič zmajeva je napisao/la:4ever ovi tvoj prika je vrhunski meštar :thumbup: . Opet sam se malo vratija na slike i ..... Nemam nikakvih zamjerki :geek: . Vrhunski odrađen posal :clap: .

drago mi je da si to reka a inace je mehanicar po struci a radi struju ,vodu,tikovinu sve. Velun nautika je njegova firma i bavi se opremanjem i popravcima brodova ,on ti je radia i marka pola i odrzava ih dosta sa ovoga podrucja ima i certifikat od loyda i hr. registra za popravke
Zadnja izmjena: josme; 15. 03. 2011. (08:34); ukupno mijenjano 1 put/a.
Razlog: neispravno citiranje
4ever
Old Senior Member

Tip plovila: adriatic790 m 34T

PostPostao/la Rafter » 14. 03. 2011. (22:19)

mezopulenat je napisao/la:Pozdrav svima, evo kako me ova betina 700 jako interesira proćitao sam sve ove postove i ne mogu jednostavno da se ne javim sa svojim komentarom. Apsolutno se slažem da nitijedan brod ne treba proglasiti svetom kravom pa tako ni betinu 700. Ja sam 20 godina uživao u adriatiku 790 prošle godine sam ga proda jer bi tija kupit nešto malo brži brod. Također moram napomenit da sam skiper na službenom brodu od firme i to calafurija 32 fly s kojom iman 2000 sati plovidbe u vrlo malo vrimena, nagleda sam se svakakog mora i svih nevolja i zimi i liti jer me tako posal tira pa bih s toga htio pitati pojedince koji pitaju o plovidbi na moru 4 ili 5 jesu li ikad bili u prilici bit na takvom moru a ako jesu da mi navedu koga su vidili oko sebe.
Ja u calafuriji imam dva motora po 250 konja pa na moru 4 kad me uvati imam dima i papra, a napominjem da sam duži 3 metra od betine, ja otvoreno priznajem da gađam što je moguče više prognozu al jednostavno koji put nemam izbora.
Kad vas uvati more a ako ste stvarno često na moru onda vas mora kad tad uhvatit treba se prilagodit nastaloj situaciji smanjit đire ili ih povečat, okrenit se u po boka ili u vitar sve su to stvari koje samo mogu razumit ljudi koji su vidili nešto mora, i s njima se može polemizirat o tome. Često ljeti vidim brodove od 12 metara tj glisere koji voze na popodnevnom meštralu 10 čvorova. Ljudi moji dragi ne ide sila na silu nikako, miljun je faktora tu a pored visine vala di je duljina vala? Lakše je vozit na visočiji val ako mu je dužina znatno veča.
Znači guštaj i uživaj u moru, prati prognozu a kad vas uvati onda tih uru dvi vrimena smanjite đire i sve će bit u redu.
Puno pozdrava!

Apsolutno se slazem sa svim i svaka cast na postu :thumbup: nazalost ovo ide lagano u O.T. tema je B700 ali ovaj post bi trebalo staviti u skoro sve teme pogotovo vezano za voznje po moru 4,5,6...i to neznam kojim brzinama...ugl. da ne idem previse siroko...da imam B700 nebi nikada izlazio na more jacine 4-5 jer ta brodica za mene je prije svega namijenjena za sport,ribolov i uzivanje u moru a ne za mucenje sebe i te jadne Betine koju bi trebalo tjerati 15Cv u takvim uvijetima...druga je stvar ako se nadjete iznenada u takvoj situaciji... iskreno ja po takvom moru nisam bas vidio previse brodica tih gabarita kako idu u ribe ili na ditu sa familijom :mrgreen:
A sto se tice same B700 mislim da je to odlicna brodica za ljetne djite sa familijom i odlazak u ribolov kao i sve brodice klase od Graše,Damora.......itd. a zasto se opredjelimo za kupovinu jedne ili druge objasnjivo je samo nama samima jer svatko u toj brodici vidi prednosti ili nedostatke na svoj nacin i na nacin kako njemu pase i odgovara...ali jedino sto mislim je to da sve brodice te klase "mogu" ali sigurno nisu radjene za plovidbu po teškim morima pa ako je nekom stvarno gust plovidba u takvim uvijetima nek se gusta i dalje,ali mislim da 90% nas u takvim slucajevima ostaje doma ili negdje na pivi i kavi :wave:
Rafter
Senior Member

Tip plovila: Naval19

PostPostao/la gonič zmajeva » 14. 03. 2011. (22:31)

4ever je napisao/la:drago mi je da si to reka a inace je mehanicar po struci a radi struju ,vodu,tikovinu sve. Velun nautika je njegova firma i bavi se opremanjem i popravcima brodova ,on ti je radia i marka pola i odrzava ih dosta sa ovoga podrucja ima i certifikat od loyda i hr. registra za popravke

Ne znam tipa ali sam čuo da je doktor za sređivanje brodi. Čuj kad ga hvale ljudi kojima je teško pohvalit ikoga osim njih samih onda je stvarno maher ;)
gonič zmajeva
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.