brodovi-barke

Neobavezni razgovori ... sa isključivo "morskim" temama

Moderatori/ce: riberer, dome, Moderatori

brodovi-barke

PostPostao/la tomi » 13. 03. 2011. (15:45)

plastični brodovi je tema.a kad malo gledam onda je za smih.ne vrijede nikakovi brodovi na ovom forumu.ništa ne vrijedi.ne vrijedi ni maestral 700,ne vrijedi murterino dali je 21 ili 23 isti kc,ne vrijedi ni ven 590, uglavnom ne vrijedi ništa.
uglavnom ne vrijedi ništa,sve je prevara,svi sve znaju i sve znaju.

jako sam zadovoljan da znam sta svi znaju sta triba napraviti.e da je više takvih nebi nam bili kraja u brodogradnji (hahahaqhaahah brodogradnji)malih brodica
tomi
Old Senior Member

Re: brodovi-barke

PostPostao/la tomi » 13. 03. 2011. (16:02)

i da nastavim: u 2- 3 godine pisanja na ovem forumu niste ništa,ama baš ništa napisali svi skupa pametno.samo kako koga treba koga jebati i slično.nitko nije napisao jednu pametnu.nitko niš.samo kako izjebati onoga prije šta je nešto napisao..pa se pitam: koji je cilj ovega foruma,čitati i poslušati savjete ili srati bez veze.ispada da je cilj samo blatiti i blatiti.stoga mislim da je pošteno da se gro forumaša izbriše i da ne truju ovi forum.evo tako je.a to je istina.a sad me razapnite
tomi
Old Senior Member

PostPostao/la riberer » 13. 03. 2011. (16:34)

Boh tomi! :D

Forum je onakav kakvim ga učine njegovi članovi, ni više ni manje. To što bismo mi htjeli više od onoga što smo u stanju dati (a neki puta i ne) je razumljivo, no nije izvedivo ... da nije tako forum bi bio bolji, zar ne? To je, puno puta, i razlog takvog pisanja, jer se ne može dati više od onoga što se ima (ili zna), pa je lakše krenuti sa ocrnjivanjem proizvoda (brodova ili barki, kako ti drago), nego napisati nešto kvalitetno ili, jednostavno, ništa ne napisati. To je i posljedica naše situacije, jer da nije tako, govorili bismo ovdje o nekim drugim kategorijama brodova, a ne ovima o kojima se svakodnevno piše. Ne znam da li je krivnja u nama ili u nekome drugome, no situacije je takva (već godinama) kakva je i teško da će se ubrzo promijeniti. Barem to ja tako vidim.

Sa druge strane, nije istina da do sada nisu napisani članci koji su i više nego kvalitetni, ali ih je lako "izgubiti" u moru ostalih, koji su puno puta "na tragu" tvojih razmišljanja ... nije istina, pogotovo s obzirom na mogućnosti koje imamo u cjelini (govorim u prosjeku) kao društvo. Mislim da ima puno savjeta i rješenja koji su olakšali put ne malom broju članova ovoga foruma (pogotovo onima koji znaju što čitati) i u puno slučajeva im omogućili da uštede neku lipu koja je "a sua volta" mogla biti usmjerena u neku novu stvar ili novi zahvat koji je vodio poboljšanju, bilo opreme, bilo svojstava (recimo maritimnih) nekoga broda.
Pa radilo se i o adresi trgovine gdje plastični rezervoari od 12 litara koštaju manje, nego u drugoj ...

Generalizirati da u ove dvije ili tri godine nije napisano "ništa pametno" je, ipak malo previše, jer nešto malo, ipak je.

U ostalom ... ovo je, ipak i samo ... forum ;)
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la pito » 13. 03. 2011. (16:40)

meni se ćini da Tomiju jugo smeta
pito
New Entry

PostPostao/la Ros » 13. 03. 2011. (17:06)

Ja sam kratko vrime na forumu, ovo mi je prvi forum di sam se uključi. Ne triba kriviti Forum ili svih na forumu, sto ljudi sto čudi, milijun mišljenja. A mi smo taaka nacija, nema previše kooperativnosti, za isto pitanje neko će ti dati iskren odgovor a neko drugi skroz kontra. Tvoje je da odvagneš, nikad nije ni crno ni bilo.
Ros
New Entry

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara

PostPostao/la brodić » 13. 03. 2011. (17:31)

Ja san na ovome forumu baš puno toga naučija i još učin, i čujen uvik dobre stvari ako triba nešto kupit di i kolika je cijena. Je da ima i loših komentara kojima ovde uopće nije misto ali to preskočim i idem dalje, pa ni u slobodnoj ne čitan članke od Zlatka Galla, zamisli sad da ljudi reču da slobodna nevalja radi jednog kretena npr.
Na ovome forumu san se odlučija za kupit prvi brodić, pa dobija savjete za sredit ga i sad učin i guštan dalje
brodić
Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: gliser 4m, Patrol 690 by Antares yamaha 150

PostPostao/la dimulius » 13. 03. 2011. (17:41)

tomi je napisao/la:plastični brodovi je tema.a kad malo gledam onda je za smih.ne vrijede nikakovi brodovi na ovom forumu.ništa ne vrijedi.ne vrijedi ni maestral 700,ne vrijedi murterino dali je 21 ili 23 isti kc,ne vrijedi ni ven 590, uglavnom ne vrijedi ništa.
uglavnom ne vrijedi ništa,sve je prevara,svi sve znaju i sve znaju.

jako sam zadovoljan da znam sta svi znaju sta triba napraviti.e da je više takvih nebi nam bili kraja u brodogradnji (hahahaqhaahah brodogradnji)malih brodica

Evo ti sadasnjost hrvatske male brodogradnje, a ti reci ako mislis da san nesto krivo napisa:

1. Skinut kalup sa stranog broda

1.1 Prekrajanje kalupa bez ikakvih znanja o moru
Tipicni predstavnik: Damor

1.2 Prekrajanje kalupa sa odredjenim znanjem o moru
Tipicni predstavnik: Graso

1.3 100% kradja kalupa
Tipicni predstavnik: Murterin(o)
(u ovom slucaju je cinjenica da se radi o doslovnom kopiranju u stvari VELIKI plus, jerbo bi u protivnom bilo vjerojatno zrtava)

2. Reciklaza YU brodogradnje:

Tipicni predstavnici: svi gull-ovi, ven

3. Izrada novih modela, odnosno kalupa:

Tipicni predstavnici: Marin 22, Manikela, Leidi
(Neki su uspili vise neki manje. Nekima bi bilo bolje da su kopirali talijance :mrgreen: )

I ovakvi kakvi su, vecina ih je prilagodjenija nasim ljudima od raznih benetoa, mery fishera, qs-eva...
Vecina ih je i puno kvalitetnije napravljena...
ali TO IH NE ABOLIRA OD KRITIKA!

Zaboli me ako to nekome smeta :wave:
dimulius
Old Senior Member

Tip plovila: G23 Yanmar 4LHA HTP

PostPostao/la marin » 13. 03. 2011. (17:43)

virovali ili ne, meni se čini da su neki proizvodjači neke stvari popravili na nekim brodima na osnovu pljucanja (kritika - malo lipše rečeno). To je pozitivno ako se tako dogodilo ? Evo gledan malo, u zadnje vrime sve zanimljive brodice izlaze od domaćih proizvodjača, a stariji modeli se popravljaju u nekim stvarima di su bili tanki - ja virujen da je ovi forum tome pripomoga
marin
Old Senior Member

Tip plovila: Ocqueteau 735, Kuster 15

PostPostao/la marin » 13. 03. 2011. (17:45)

ajde tomi opet si pustija navlakušu, ovo će završit na 14000 postova
marin
Old Senior Member

Tip plovila: Ocqueteau 735, Kuster 15

PostPostao/la volio_bi_na_more » 13. 03. 2011. (17:47)

ovo je za parlaonicu da, sa tomijevim rjecima, 'ne blati forum plasticni brodi'
;)
volio_bi_na_more
Member

Tip plovila: Maestral 490+Yamaha 60

PostPostao/la Dade » 13. 03. 2011. (22:40)

Najskuplji brod izložen na ,recimo,Beogradskom sajmu nautike 2011 godine je 170,000.- eura pa vi zaključite gde smo,ko smo i kakvi smo mi svi skupa na ovim prostorima.Za primjer usporedite Đenovski i Zagrebački sajam i sve je jasno .Banane se voze u Banana barkama oni drugi valjda znaju za bolje, a i naših uvaženih proizvođača nešto i nema na svjetskim smotrama gdje ovi drugi i kupuju.Ma,mi smo najbolji...samo neznam šta nam je danas.... :wtf:

" mi bi u Evropu, ali po našim pravilima........" Cvc,malo morgen.
"Daj mi Bože da uhvatim tako veliku ribu da nemoram da lažem

slika
Dade
Old Senior Member

PostPostao/la gonič zmajeva » 13. 03. 2011. (23:23)

Bit će bolje. Pogledaj malu brodogradnju u zadnjih sedamdeset godina. Do rata (zadnjeg) vrhunac brodogradnje su bile Gude,Galebi itd. Posli su zapuvali neki novi vjetrovi sa Pičuljanom. Pomalo se sve skupa počelo micat na bolje i sad imamo dosta firmi koje rade kvalitetan proizvod. Salona se probila vanka ka vrhunski proizvod u svojoj klasi. Leidi je isto pobrala odlične kritike vanka. Imamo Vena,Kušteru,Belamarina, Pičuljana, Grašu ,Manikelu,Leidi,Damora,Murterina,Patrola.......Da se ko ne uvridi ,nastavite niz. O portafoju i sklonostima ovisi šta će ko uzet i šta koga zadovoljava. Koju kalvariju su prošli mali brodograditelji sa čuvenim haračem znaju samo oni. S druge strane su Taljani usuli u svoju malu b. miljarde eura poticaja. Naši brodograditelji su čarobnjaci i ja im skidam kapu. Sad promisli da je ovde vlada kapitalizam zadnjih 70 god.
Taljani nam ne bi mogli donit vode :lol: .
Oni love jer ne znaju da tamo nema ribe :mrgreen: :mrgreen: by Šešula
gonič zmajeva
Old Senior Member

Tip plovila: Boston 13, mercury 25

PostPostao/la kumpanjo » 14. 03. 2011. (20:52)

tomi je napisao/la:i da nastavim: u 2- 3 godine pisanja na ovem forumu niste ništa,ama baš ništa napisali svi skupa pametno.samo kako koga treba koga jebati i slično.nitko nije napisao jednu pametnu.nitko niš.samo kako izjebati onoga prije šta je nešto napisao..pa se pitam: koji je cilj ovega foruma,čitati i poslušati savjete ili srati bez veze.ispada da je cilj samo blatiti i blatiti.stoga mislim da je pošteno da se gro forumaša izbriše i da ne truju ovi forum.evo tako je.a to je istina.a sad me razapnite

Nisam dugo na forumu ,ali brzo san vidija da u nekim kategorijama riječ vode nekolicina koji na jednostavno pitanje neznaju ili ne žele dati odgovor ako prethodno,dali drugima ili sebi ne potvrde svoje znanje .Odnosno ispadaju predavači a svi drugi su učenici ,koji nesmiju dati neko svoje viđenje stvari jer te odma poklapaju s stotine rečenica i objašnjenja koja ionako svatko može pročitati po stranicama interneta(a možda su i oni sami prije toga to isto pročitali) Pa tako od jednog pitanja stvar izvrnu u nedogled ,samo pusta predavanja koja nemaju veze s postavljenim pitanjem ili savjetom.Možda su pojedinci tu ne da pomognu drugome već samome sebi.Tako da se potpuno slažem s tomijem.
kumpanjo
Member

Tip plovila: Drveni brod 11m. BETA MARINE-90 hp

PostPostao/la Dade » 14. 03. 2011. (20:55)

Ma imaš pravo da ovdi vlada kapitalizam zadnjih 70 godina .....bili bi svi na berzi....a ne samo 435,000.......kako nam je krenulo brzo će mo mi to. Marine su nam i inače pune ,uglavnom onih starih barki dok su ove novije, širem sloju društva, mahom nedostupne.Lijepo me pitao čovek, u Gružu u marini,"jel to sve za rezanje "i pokaže rukom prema svim onim brodicama što su bile vanka.....a to najlipši brodi na svitu....svakom svoj,naravno.Ajde da ne oftopičim više znate vi sve to ka i ja.
"Daj mi Bože da uhvatim tako veliku ribu da nemoram da lažem

slika
Dade
Old Senior Member

PostPostao/la gonič zmajeva » 14. 03. 2011. (21:54)

Dade ovo za burzu se ne mogu složit nikako. Prije onoga rata bilo je puno malih privatnih škverova diljem naše obale. Isto ka i svugdi po svitu. Da se ljudima nije nacionalizirala imovina i da si moga bit privatnik sigurno bi ti škverovi evoluirali ka i svugdi po svitu. Ima bi bogate, srednji sloj i siromašne. Onda bi bogati tili brod od dvadeset metri i ti brodovi bi se radili. Isto ka šta su se prije radili veliki brodi u drvu. Ovako si ima Grebena koji je moga napravit brod kakvi očeš za specijalne namjene. Za pučanstvo je jahta bila M700 (i još je :lol: ). Sad naši brodograditelji rade u uvjetima kako se u svitu radilo prije pedeset godina. Ovo sam malo karikira ,ali je činjenica da se nismo mogli razvijat u segmentu male brodogradnje kao ostatak zapadnoga svita. I onda dođe jedan Pičuljan koji korjene vuče iz drvene brodogradnje i napravi čudo u malo vrimena.
I Mario Puretić je mora u pečalbu i onda je napravija revoluciju na plivaricama. Imamo dobru malu brodogradnju. Ima dosta proizvođača i svak se bori za svoj komad tržišta. Neki su uspili vanka, neki će tek uspit. Konkurencija je dobra stvar jer možemo očekivat sve bolja i bolja plovila. ŽIVILA HRVATSKA MALA BRODOGRADNJA :D .
Oni love jer ne znaju da tamo nema ribe :mrgreen: :mrgreen: by Šešula
gonič zmajeva
Old Senior Member

Tip plovila: Boston 13, mercury 25

Sljedeća

Natrag na Mandrać

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.