mi smo svoju tradiciju donekle uništili, mi i naši političari i naš mentalitet
mi smo najpametniji, ali toliko smo glupi da smo lipu tradiciju odbacili i da kopiramo druge.
kod nas se rodio puretič, da je ovdi plasira svoju ideju nebi nikad ništ bilo od puretiča itd, samo mali primjer
još jedan primjer, kod nas ljudi biže od drvenih brodova, a vani se cijene, i koliko uložio uvik možeš izvuč i čak zaradit, vani naravno a ne kod nas.
ili stari brod renovirat i isplati se a kod nas šipak
ljudima je teško 1.put godišnje piturat brod, tj. nema se ponekad love, pa kad propadne onda zakrapaj plastikon.
a drveni brod triba cili godinu održavat a ne samo na škveru, i reč mu dobro jutro i lako noč.
ka moj tetac, brod mu je život, koliko je taj liganja i ribe uhvatio, na vagune, ali svaki dan ga barem obađe, ako ne ode 2 put dnevno snjim u kanal na parangale i tunju itd. ali živi skoro pa samo za to
CIMG1997a.JPG
mala slika, moram drugu potražit, na ovoj mu neki švabo sa gliseron cilu provu rastresa, jedva ga kalafat zakrpa
ja kad svoj brod dovršin i ako jednog dana odlučim prodat, rađe ču poč u italiju i tamo ču dobit lipu paru a kod nas bi mi se rugali što sam toliko uložio u brod. (moj brod, bora italcantieri 1970, bivši policijski - vidi pod
viewtopic.php?f=116&t=4937&start=90 )
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.