ŠARUN je napisao/la:štelana boš pumpa kod najboljeg bošista u Zadru
Doda bih i jedinog (da ne dovedemo nekog u zabludu da ih je više bilo na raspolaganju ).......
Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori
ŠARUN je napisao/la:štelana boš pumpa kod najboljeg bošista u Zadru
ŠARUN je napisao/la:Evo kako stvari stoje motor prije generalke
max okretaji u leru 4400
minimum u leru 800
max u vožnji 3150
posli generalke
max okret 4400
minimum 800
max u vožnji 2800
ŠARUN je napisao/la:zore što ti kažeš na ovo za propelu
dome je napisao/la:ŠARUN je napisao/la:štelana boš pumpa kod najboljeg bošista u Zadru
Doda bih i jedinog (da ne dovedemo nekog u zabludu da ih je više bilo na raspolaganju ).......
teranavis je napisao/la:ŠARUN je napisao/la:zore što ti kažeš na ovo za propelu
daj ti mene nazovi kad stigneš
borro je napisao/la:Tacek, ako si mislio na mene, ispričavam se. Nije mi cilj opstruirati, upravo naprotiv! Pozdravljam tvoju inicijativu i trud da nešto sam napraviš, a posebno što pomažeš i nesebično se daješ!
Isto tako s druge strane pokušavam L.D-a uvjetiti da se varem i temi-dve uključi u rad foruma. Barem propeleri i tipovi dna - ponašanje barki i slično. Ali čovjek je svojevremeno sudjelovao na nekim forumima i kaže da mu je dosta toga da se trudi i daje svoje znanje, i to sa ostvarenim rezultatima, a da ga se pljuje i degradira. Mislim dijelom ga razumijem...ljudi su takvi, kad sve od tebe znaš obično ostaneš posran, no ja ću još probati.
nevezano za izračun propelera, u mom prisutstvu je jednom uvaženom članu ovog foruma objasnio vrlo slikovito, što znači kolumba za dolazak mora na propeler i što gubi sraćivanjem iste (i opet sam bio u totalnoj zabluci, kad ono sve suprotno). Dobio bi više štete nego koristi.
A usput, ako imaš volje, možeš meni dati izračun tek da vidim što bi rekao tvoj stroj (ne u svrhu da bi ti se suprotstavljao ili te opstruirao, tek informativno): brod 6,3m, 2 tone, na vodenoj liniji cca 5,8-6m. Makina 18 ks pri 3200, najveći moment na 2600. Očekivana brzina 6,5-7NM. Čisti deplasman.
ŠARUN je napisao/la:Evo kako stvari stoje motor prije generalke
max okretaji u leru 4400
minimum u leru 800
max u vožnji 3150
max brzina čisto dno i propela 11.5 čv
min brzina 2.2 čv
štelana boš pumpa kod najboljeg bošista u Zadru
propela korigirana 2950 na 3150 okretaja pri punoj brini sa 4 stokilaša
posli generalke
max okret 4400
minimum 800
max u vožnji 2800
max brzina 6 miseci u moru,obrasla propela 7.8 čv sam u brodu
kopča ista
min brzina 2 čv
pumpe,remeni,marinizacija ,isti od prije
okretaji ispitani od stručne osobe
lupis je napisao/la:nek me nitko ne shvati krivo,ali čemu ova diskusija....?
Što čovik ima od toga da ga vi ovdje savjetujete kad nitko nemore napravit propelu.
OK,kad pitam na forumu koji koper, tada ovdi dobijem savjet jer neki prodavači piture i neznaju preporučit...
Ali ovdi se radi o propeli!
Pa postoje ljudi koji rade propele,samo ima kažeš podatke koji su potrebni i to je to!
Ne kužim,pa zar će netko ovdje pokupit informaciju koja mu propela treba pa potom otić u čovika koji se time bavi i reć mu :"napravite mi molim vas propelu 17x13"
A meštar će pitat:za koji brod vam je to,za koji motor,,težina,brzina???"
A forumaš će na to:"ma niš vi ne brinite,vi samo napravite takvu propelu,ja sam se informirao na forumu rekli su mi da i to treba"...
borro je napisao/la:Tacek, kopča mi je ako se ne varam 2,4:1
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 0 gostiju.