Moderatori/ce: tramontana, Moderatori
legi je napisao/la:u vinu,malo za promjenu,velike ribe nafetat i posolit,u padelu nasitno nasjeć kapulu i češnjak na maslinovom ulju,podinstat da uvene,dodat ribu da se malo zapeče s jedne i druge strane te ulit bijelo vino da pokrije ribu,tako kuhat dok riba ne omekša,cca 15-20 minuta,malo lovora ružmarina,može još malo m.ulja,ko oće kad se izvadi riba iz vina može se stavit u to i kuhat krumpir,vrhunska klopa,velika riba se tako brzo skuha a bude sočna,tako san radio gofa,škrpinu,zubaca....
porer je napisao/la:Jedan od boljih načina vidio sam kod Matisa (naš forumaš iz Slovenije, ljetuje uvijek tu u Premanturi). Zove on mene jednom na gradele, kaže peći će zubatca od 6 kila kojeg je digao jutros. Ok, rekoh, i pođem do njega kad tamo kolica iz marketa, brusilicom odsječeni kotači, ručke i svi plastični dijelovi, zubatac unutra, vatra ispod... Kažem ja njemu ok ideja ali jebemti tu si došao maznuti kolica, nije te sram' a on će meni 'ne brini, maznuo sam ih u Pulskom Mercatoru'
and je napisao/la:Pozdrav.
Spremanje kapitalca. Za mene su sve ribe veče od 3 kg kapitalci. Ako tako veliko ribu pečem na gradelama, potrebno je toliko vremena, da je najčešče prepečena.
And
and je napisao/la:Pozdrav.
Spremanje kapitalca. Za mene su sve ribe veče od 3 kg kapitalci. Ako tako veliko ribu pečem na gradelama, potrebno je toliko vremena, da je najčešče prepečena. Zato svakog večeg zubaca pečem u soli. Sol stvori oklop oko ribe, tako se ona u stvari kuha u lastnom soku. Največi zubatac, kojeg sam spremao na taj način imao je preko 7 kg. Na taj način ne možeš pogrešit. Ali za to se takva ribe ne može peči u normalnoj pečnici od 60 cm. Potrebna je pečnica od 90 cm ili pečnica u kakvoj restavraciji ili menzi.
And
Natrag na Mediteranska kuhinja
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.