Kondenzacija vlage

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Kondenzacija vlage

PostPostao/la josme » 03. 03. 2011. (09:31)

Bura i samo bura(pod uvjetom da stalno puše).A u ostale dane dobra ventilacija i odvlaživač Ceresit. :thumbup: :thumbup: :thumbup:
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la Pape » 03. 03. 2011. (10:43)

...ma taj ceresit je kua. u dva miseca jedva da skupi dec vode. nevaja to čune tebe bez neke svoje prisilne ventilacije. ili ih nakendat 10 komada po brodu. iman ga doma, žali bože nojaca (ne malih) za njega... bitnije je imat jedan solarni ventilatorić koji će radit bavu na prve zrake sunca, a i češće vižitavanje broda i onda prozračit po ure-uru....primjetija san da se isti brodi ne znoje unutra jednako, dosta očito ovisi o mikroklimi dotične lokacije na kojoj se brod nalazi. dva ista broda u istoj lučici udaljena nekih 70m jedan od drugog...jedan plače ko ljuta godina, drugi ni bu ni be, suv ko barut...a nijedan nema izolaciju, klasična kontraštampa, prozori, vrata isti, nemaju ventilatora, reštela za prozraku kabine...itd,itd...
Pape
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la mrak » 03. 03. 2011. (11:09)

a santine ?
more je veliko jer ne podcjenjuje ni najmanju rijeku
muškarac bez trbuha je kao nebo bez zvjezda
mrak
Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: Meteor 8 Lombardini

PostPostao/la josme » 03. 03. 2011. (11:20)

Šta "a santine"???
josme
Old Senior Member

PostPostao/la mrak » 03. 03. 2011. (11:28)

da li su i u jednon i drugon suhe ?
mrak
Member

PostPostao/la josme » 03. 03. 2011. (11:43)

Santina nema veze sa ovom temom,to je prostor u brodu skuplja i vodu i ev.ulja (u motornom djelu)te ih pomoću pumpe izbacuje.Ona je skoro uvijek vlažna i tu nema puno pomoći.Ovdje se priča o kabinama... :wave:
josme
Old Senior Member

PostPostao/la lupis » 03. 03. 2011. (11:53)

odkako su zapuhali neki novi vjetrovi na ovom forumu,i otkako sam shvatio da se netreba kontraštivat na svakakva mišljenja,s veseljem i radošću sam dočekao Papin(Papetov,Papanov??) text jer se s njim mogu složit,pa eto prilika da nešto napišem bez straha od toga da se sve izrodi u vrijeđanje.

Dakle,da skratim...,Pape imaš potpuno pravo!
Iako sam nestručan i svjestan da moje mišljenje nikome nemora ništa značit napisat ću nekoliko iskustava iako sam prema većini ostalih neiskusan!
Ta čudesa za skupljanje vlage su najobičnije bacanje nofca ,kao i ostale izolacije i monade,kao što svi već znate,posjedujem stanoviti plastični brod zastarjele koncepcije i nekvalitetne gradnje,ali meni neobjašnjivo je to da iako nema sakupljača vlage,iako nema neke posebne izolacije po bokovima,iako se brod redovito koristi te je tepison u unutrašnjosti mokar od vlage i tekućina kao što su one koje mokrom obućom unosim izvana,dakle iako,iako,iako....,nema kondenzacije,nema glivica.

Već sam nekoliko puta napomenuo da sam neiskusan i nestručan i ničim nemogu potvrdit moju teoriju,isto tako sam i svjestan da vas nemora uopće bit briga što pišem,ali eto ipak ću napisat da mi se čini(a znate kakav sam) da je bitno da se brod koristi,ili makar da se u njega uđe redovito,kao i to da je osigurano cirkuliranje zraka...,meni je sve diht,od petog miseca do danas santina pod motorom do danas je vidjela mooožda 2 deca vode,ona u kabini je kao barut,a jedina šupljina je pod vratima ,širine vrata,znači jedno 80 cm i visine 30 cm....

U blizini je vezano nekoliko brodova od 8-9 metara,modrenih i gotovo novih,sa aluprozorima i alu vratima,,sa vjetrolovkama,odvlaživačima itd,i naravno da se ti brodovi ne koriste ili jako rijetko,....samo što ne počnu vrganji rast a tartufa ima sigurno negdi...

Bla-bla-bla....,brod treba koristit,palit makinu,posjećivat i zračit redovito ,omogućit najjeftiniji i najprostiji dovod zraka i to je to,nečiju nebrigu ili nedostatak vrimena neće zamjenit 100 odvlaživača i neznam koja izolacija...
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la josme » 03. 03. 2011. (13:19)

Lupis ova zadnja rečenica je sve rekla..Potpuno se slažem s tobom...Ja na svoju istranku odem u prosjeku svaki drugi dan,a pošto mi stakla puštaju(kad je kiša) moram je prebrisati i osušiti,ostale dane je luftiram a najsretniji sam kad puše bura( ne orkanska) pa lijepo sve otvorim pa dobro prozračim i nema gljivica...ni smrada..
josme
Old Senior Member

PostPostao/la ćuba69 » 03. 03. 2011. (13:42)

bravo :clap: Pape i Lupis...to je srž ciloga problema...
ja sam u MAKANI iznutra zalipija letvice,s time sam i ojača trup,na letvice špera od 3 mm,a na nju tepison lipljen s neostikom (imaju tu slike na temi )...
ali svaki dan,a ono baš svaki dan sam na brodu...malo rastvorim,dignem tendu ako ne pada kiša,sidnim,zapalim dva duvana,svežem 2-3 udice ili predveza...
ili ako je sunčano ili bura,ostavim otvoreno a ja u lučici popijem kavu...
evo skoro prolazi zima a unutra ni vlage ni kondezacije...
...jist,pit,hajduk split...
ćuba69
Old Senior Member

Tip plovila: bez plovila

PostPostao/la teo_ribar » 03. 03. 2011. (13:49)

i pape i lupis i ćuba.............to je to.......ali lako je sve to nami napravit ki smo na moru i ki smo svaki dan na ili oko barke....problem je onima ki vežu barku i reču to je to do drugog leta.......i dojdu do barke 1 ili 2 do druge sezone
˝Nema veze kakav je zakon bitno je samo da ga ti i policajac koji te kontrolira tumačite na isti ili sličan način ˝ by: el passo

˝Ma nema problema ako ga zabrane (MR), važno je da kontrole ostanu iste.˝ by: ab ovo

˝Kuster , a da se prestaneš drogirat ?˝ by: Lady M
teo_ribar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Adria 501...Yam 6ks 4T

PostPostao/la Homer » 03. 03. 2011. (13:56)

Ja na sreću imam barku bez kabine pa nemam problema s vlagom, ali zato imam i jako malo slobodnog vremena i ne mogu svaki dan bit na barci. Zato zavidim svima vama koji možete svaki dan bit na barci sat-dva. :wave:
Homer
Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Vega i Honda 10 ks

PostPostao/la ćuba69 » 03. 03. 2011. (13:58)

je teo...ali ja da živim ovdi di živim...a da imam traktor ili kombajn negdi u Međimurju ili Posavini,nije bitno...zamolija bi nekog susida da mi ga bar dikod zimi upali
ili napravi đir po nekoj ledini...
...jist,pit,hajduk split...
ćuba69
Old Senior Member

Tip plovila: bez plovila

PostPostao/la teo_ribar » 03. 03. 2011. (13:59)

hehe :D
a i to ča govoriš :thumbup:
˝Nema veze kakav je zakon bitno je samo da ga ti i policajac koji te kontrolira tumačite na isti ili sličan način ˝ by: el passo

˝Ma nema problema ako ga zabrane (MR), važno je da kontrole ostanu iste.˝ by: ab ovo

˝Kuster , a da se prestaneš drogirat ?˝ by: Lady M
teo_ribar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Adria 501...Yam 6ks 4T

PostPostao/la mrak » 03. 03. 2011. (20:31)

josme ,vidiš , ima brodi ke imaju santine i va kabini i ako je imalo vode nutri to ti je osnova za dizanje vlage i posljedično kondenzacije , naravno uz prvi uvjet oko koga su se svi složili , da nisi bil obać brod par dan. :thumbup: Uf ,nemojte me tirat da ovoliko pišen i objašnjavan , nisan Van ja luponja :D
mrak
Member

Prethodna

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 14 gostiju.