Postao/la lupis » 03. 03. 2011. (11:53)
odkako su zapuhali neki novi vjetrovi na ovom forumu,i otkako sam shvatio da se netreba kontraštivat na svakakva mišljenja,s veseljem i radošću sam dočekao Papin(Papetov,Papanov??) text jer se s njim mogu složit,pa eto prilika da nešto napišem bez straha od toga da se sve izrodi u vrijeđanje.
Dakle,da skratim...,Pape imaš potpuno pravo!
Iako sam nestručan i svjestan da moje mišljenje nikome nemora ništa značit napisat ću nekoliko iskustava iako sam prema većini ostalih neiskusan!
Ta čudesa za skupljanje vlage su najobičnije bacanje nofca ,kao i ostale izolacije i monade,kao što svi već znate,posjedujem stanoviti plastični brod zastarjele koncepcije i nekvalitetne gradnje,ali meni neobjašnjivo je to da iako nema sakupljača vlage,iako nema neke posebne izolacije po bokovima,iako se brod redovito koristi te je tepison u unutrašnjosti mokar od vlage i tekućina kao što su one koje mokrom obućom unosim izvana,dakle iako,iako,iako....,nema kondenzacije,nema glivica.
Već sam nekoliko puta napomenuo da sam neiskusan i nestručan i ničim nemogu potvrdit moju teoriju,isto tako sam i svjestan da vas nemora uopće bit briga što pišem,ali eto ipak ću napisat da mi se čini(a znate kakav sam) da je bitno da se brod koristi,ili makar da se u njega uđe redovito,kao i to da je osigurano cirkuliranje zraka...,meni je sve diht,od petog miseca do danas santina pod motorom do danas je vidjela mooožda 2 deca vode,ona u kabini je kao barut,a jedina šupljina je pod vratima ,širine vrata,znači jedno 80 cm i visine 30 cm....
U blizini je vezano nekoliko brodova od 8-9 metara,modrenih i gotovo novih,sa aluprozorima i alu vratima,,sa vjetrolovkama,odvlaživačima itd,i naravno da se ti brodovi ne koriste ili jako rijetko,....samo što ne počnu vrganji rast a tartufa ima sigurno negdi...
Bla-bla-bla....,brod treba koristit,palit makinu,posjećivat i zračit redovito ,omogućit najjeftiniji i najprostiji dovod zraka i to je to,nečiju nebrigu ili nedostatak vrimena neće zamjenit 100 odvlaživača i neznam koja izolacija...
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.