Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
đirandula je napisao/la:Super, pročita san većinu prošlih postova i mogu van reć da se da svašta naučit iz njih, nedavno san naručio Grašu 19 a do sada san ima dobru staru Jugoplastiku 4.60 ( modrenizira san se) pošto mi je to novi brod i veći od dosadašnjeg, stvarno neman iskustva s tim kakvo i koliko teško sidro da stavin na njega? Brod ima 1000 kg i dužina mu je 5.80 m.
Teren na kojem se sidrim je u većini slučajeva pijesak ( kad se kupan) a kad lovin ribu to su kameni pragovi, škrape u kojima sidro poput mačka ne igra ulogu jer zapne i ne možeš ga izvadit a dubine su oko 50 m tako da ronjenje ne dolazi u obzir, da li da napravin nešto iz kućne radinosti sa inox žicom 8mm tako da se pri zapinjanju vežen za bitu i žica se ispravi ili ima neko bolje jednostavnije riješenje? Hvala!
đirandula je napisao/la:Nema šta sve 5 sidra su ti vrhunska, svaka čast!
Više me zanima ovaj mačak, takvo našto i mislin sam sebi napravit takođe od inoxa, samo san mislio stavit inox žicu 8 mm baš radi zapinjanja u kakvoj škrapi i malo pojednostavnit izradu sa sklapanjem samo dvi žice ( onako kako rade u Profil inox-a na TTTS-u) sa leptir vijkom, i uzet neku cijev koju ću napunit olovom tako da ima nekih 7-8 kg! I to bez lanca jer kad lanac zapne u škrapi moraš opet kidat konop. Na kaiću san ima takvo sidro samo manje i nisan nikad ima problema.
I to nosi neke posljedice, recimo ne može stat u sidreno spremište? Šta misliš?
udica je napisao/la:đirandula je napisao/la:Nema šta sve 5 sidra su ti vrhunska, svaka čast!
Više me zanima ovaj mačak, takvo našto i mislin sam sebi napravit takođe od inoxa, samo san mislio stavit inox žicu 8 mm baš radi zapinjanja u kakvoj škrapi i malo pojednostavnit izradu sa sklapanjem samo dvi žice ( onako kako rade u Profil inox-a na TTTS-u) sa leptir vijkom, i uzet neku cijev koju ću napunit olovom tako da ima nekih 7-8 kg! I to bez lanca jer kad lanac zapne u škrapi moraš opet kidat konop. Na kaiću san ima takvo sidro samo manje i nisan nikad ima problema.
I to nosi neke posljedice, recimo ne može stat u sidreno spremište? Šta misliš?
...Stanić I. ......u Omišu dućan "Barba" prodava je takva sidra jako povoljno pa pitaj u dućanu, začepiš dno i uliješ olova
fantazista je napisao/la:Bok, evo da ozivim temu malo.
Je li za brod gradac 5,80 dovoljno kao glavno sidro bruce 5 kg i 5 metara lanca od 6 mm, kao pomocno macak 6 kg?
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 0 gostiju.