VEN - 590 -izrada novih modela

Forum namjenjen isključivo proizvođačima brodica, te opreme za brodice.

Moderator/ica: riberer

Pravila foruma
U ovom forumu nove teme mogu otvarati SAMO PROIZVOĐAČI BRODICA (i /ili opreme za brodice), dakle poduzeća registrirana za njihovu proizvodanju.
> DA BI SE OTVORILA NOVA TEMA, POTREBNO JE ISHODOVATI SUGLASNOST ADMINISTRATORA FORUMA O UVJETIMA NJEZINOG OTVARANJA<

Re: VEN - 590 -izrada novih modela

PostPostao/la primorac » 26. 02. 2011. (16:41)

Dva prijedloga Ven.

1. Krov natkabine "zaoštri" prema naprid, radi kiše, tako da kolikogod bude krma nakrcana pad uvik bude naprid. "Kapa" natkabine nek bude sa okapnikom, poseban dio od kalupa gornje polovice broda, tako da se vrlo jednostavno može udovoljiti želji kupca glede dužine krova natkabine, ujedno da bude i hard top do krme ako se kome sviđa.
2. Nemoj radit fiksnu pregradu di su ta vrata za ulaz u kabinu. Pregrada nek bude opcija, tako da je moguća montaža stražnjih staklenih vrata visine natkabine, di se dobija jako velik i funkcionalni prostor.
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la ivan3 » 26. 02. 2011. (17:24)

mali od palube je napisao/la:...

MoP, ti bi triba napisat jednu knjigu, recimo pod nazivon: " Patnje mladog "od palube" ".

Pazi, domaći Dalmatinski ljudi, recimo (do)sadašnji većinski korisnici brodova ala Dalmatinka nemaju običaj sidrit se na rivama. Nisu to brodovi za show off, a ni profil kapetana nije takav.

Ja san sa Primorkon puste godine đitava bec wc-a, a bilo bi nas 3-5 na brodu (2 odraslih, ostalo dica) i nikad niko nije činija skandale i piša po parkićima. Imaš more, imaš sić...
I ako nisi prova, kupanje u 6 ujutro je najlipše, pogotovo ako nije pogonjeno nuždon. A bogami i istovarit se u moru je neopisivo dobar osječaj. Nisan dugo, jedva čekan opalit đitu nakon 5-6 godina suše. Onaj wc za novi brod mi je totalno ne privlačan, a i ruku na srce straj me kad vidin onu malo rupicu za odvod...

@Ven tu ide ili oni mali kemijski wc ili ništa. daj pa valjda ti znas o cemu san ovde gori pisa.
Otra, dotra, utra, natra, potra, ustra, zatra, istra, satra, pritra, navrn'jo.
ivan3
Korisnik baniran

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Majama

PostPostao/la brodić » 26. 02. 2011. (20:21)

Ven, i ja bi se nadoveza na ovi drugi prijedlog od primorca, pa zar ćeš napravit novi brod a opet vrata od kabine, ja san isprve shvatija da ćeš učinit nešto ala je tg-boy učinija na svome, mislin isto da bi bar ka opcija dobro doša spojeni prostor kabine i natkabine sa "balkonskin vratima", onda bi se mogla dobit "multifunkcionalna unutrašnjost"
brodić
Member

Tip plovila: gliser 4m, Patrol 690 by Antares yamaha 150

PostPostao/la brodić » 26. 02. 2011. (20:29)

Mope nemoj se ljutit, al ono sve šta si ti nabroja da triba stavit u brod od 6m je :mrgreen:
Imaš lipo sad adrianu 36 ili monacus pharos pa možeš sudjelovat u uređenju oćeš dvi ili tri kabine, ili dva ili tri zahoda, tako da je moj savjet za tebe koji bi brod koristija par dana godišnje da ga lipo svako lito unajmiš na 10 dana i viruj mi da kad to staviš na papir koštat će te manje nego bilo koji brodza cilu godinu-ovo te ne podhebajen nego ti ozbiljno kažen
brodić
Member

PostPostao/la Ven » 26. 02. 2011. (21:08)

brodič ,

osnovna koncepcija ovog broda je sljedeča , u provi je kabina sa 2 + 1 ležaj . svaki fiksni ležaj je širine 60 cm a kad se

stavi umetak dobije se 2.15 x 1,80 m . ispod kreveta je ugrađen kemijski WC ( za hitne slučaje), a kad sidneš na krevet

možeš se ispravit.širina vrata je 60 cm a predviđeno je da se mogu ugradit i rolo vrata.

na početku kokpita s live strane je kormilarnica , pošto je kutija koja drži stolicu poseban element on se fiksira prema

želji kupca, ko želi može i s druge strane fiksirat kutiju za sjedalicu ili element za kuhinju.

iza toga 15 cm prije kraja boka nadkabine baza je za ugradnju klizne stijenke.

ko stavi kliznu stijenku normalno neče stavljati vrata na kabinu, ali ima puno ljudi šta oče da mu je kužina i kormilarnica

otvorena u kokpitu i zato je napravljeno tako da ima i opcija za vrata kabine.

livo i desno od motora su sjedalice koje mogu biti spremišta a mogu biti i bazeni za ješku i ribu.

osim toga ko želi može stavit na koju oče poziciju klupe koje se u kokpitu fiksiraju po želji.

također ima 3 vrste nadkabina : nadkabina koja je ustvari vizir sa bočnim stranama predviđena da se spaja

sa bimini tendom , nadkabina kojoj krov završava 50 cm iza rolo vrata i nadkabina čiji krov ide skoro do kraja

kokpita ( radi lova na štape i ulaza u brod )

kokpit je ravan , predviđen za ugradnju VM , a ko oče unutrašnji motor označena je pozicija koja kad se otpila ima

ugrađena pojačanja na poziciji di se montira kutija motora sa več napravljenom bazom ( amerikanci ovaj sistem koriste

oko 40 godina). puno če se vidit na slikama iduče subote kad model več triba bit pri kraju , jer mora bit gotov za sajam

male brodogradnje u Lava za 1 maja.

VEN
"VEN" MARINA
Smiljanićeva 2, Split
Tel.: 098/ 365 163
E - mail: vnevesca@inet.hr
Ven
Djelatnik u sektoru nautike

PostPostao/la mali od palube » 26. 02. 2011. (22:13)

Između pregrade s ulazom u kabinu i početka ležajeva nema ni malo mjesta?
mali od palube
Senior Member

Tip plovila: Pasara Kosanović 500

PostPostao/la brodić » 26. 02. 2011. (22:30)

a oće li kupac moć skroz ispilat livu stranu od vrata kabine tako da se ajmo reć prostor kabine i natkabine spoje u jedan i ako se to napravi oće li to utjecat na čvrstoću broda (nešto ala grašo 19, jer je i njemu prva verzija bila s vratima na kabini a sad toga više nema), inače svaka čast na tri izbora natkabine, vjerojatno će sad neko pitat da može li bit i četvrti sa navrnjenon lozon za odrinu učinit :lol:
brodić
Member

PostPostao/la Ven » 26. 02. 2011. (22:37)

ležaji u kabini su do pregrade.

onaj koji ne želi lijevi dio pregrade neče morat pilat , več može pri naruđbi tražit otvor koji želi i takav če mu

biti isporučen bez nadoplate.

VEN
"VEN" MARINA
Smiljanićeva 2, Split
Ven

PostPostao/la brodić » 26. 02. 2011. (22:42)

nisan moga dobit konkretniji odgovor od ovoga,fala
brodić
Member

PostPostao/la udica » 27. 02. 2011. (20:30)

...za rolo vrata mislim da trebaš pitat dopuštenje u Tg -boya on je taj detalj patentira ;) :) :wave:
udica
Old Senior Member

Tip plovila: Atlantic 560 PH Honda 90VTEC

PostPostao/la CVITA » 27. 02. 2011. (21:17)

Šta se tiče pregrade između kabine i natkabine nije loša verzija sa vratima pogotovo ako se u nadkabini planira uradit mini kuhinja a ko želi bez live strane tako naruči ka šta je reka i VEN a ne znam kakve bi to imalo veze sa čvrstoćom. Šta se tiče WCa po meni dolazi u obzir samo kemiski. :wave:
CVITA
New Entry

Tip plovila: bez plovila

PostPostao/la Ven » 28. 02. 2011. (19:39)

evo ga , ni model za kalup nije gotov a prvi je partija

drago mi je da ga je uzeja znalac i to pod punom opremom

VEN
"VEN" MARINA
Smiljanićeva 2, Split
Ven

PostPostao/la pito » 28. 02. 2011. (20:38)

Kako može partit kad nije ni gotov.Aj nam malo objasni koji model nadkabine , za koliko para itd... :clap:
pito
New Entry

PostPostao/la Ven » 28. 02. 2011. (21:27)

pito , nije ti Split daleko po dođi vidit jeli gotov i kako je napravljen

čovik je cili život na moru , a i dida mu je bija kalafat po se valjda šta i razumi

doša je kupit VEN - 590 pa smo pričali o novom i kad ga je dobro prigleda izvadija je šolde i kapara

da je naručija VEN - 590 nebi stiga na red prije 9 ili 10 mj. a ovako pošto je prvi dobit če onog šta če

ič na sajam u Lava za 1 maja. pošto je brod pod punom opremom i cijena je bila povoljna , a službeno če bit

cijenik objavljen na sajmu u Lava kad če se i počet primat naruđbe.

da se krivo nebi razumili nije počela prodaja novog modela koji još nije ni završen , nego je kaparan brod koji

če iči na sajam a za kojeg je več napravljen trup ( za sada isti kao i u VEN-590) i spojler.

ovako smo svi zadovoljni , čovik če dobit brod s kojim je prezadovoljan i to početkom lita , a i ja sam

zadovoljan, prvo reakcijom svih koji su ga vidili, a drugo sad ovi projekt financira sam sebe.

još te jednom pozivam da dođeš vidit uživo , jer da i pješke dođeš iz Šibbenika neš falit

a i močeš napisat svoje mišljenje na forumu

VEN
"VEN" MARINA
Smiljanićeva 2, Split
Ven

PostPostao/la pito » 28. 02. 2011. (22:19)

Kad bude pri kraju onda se vidimo.Čekamo još slika. :thumbup: :geek:
pito
New Entry

PrethodnaSljedeća

Natrag na Proizvođači brodica i opreme

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.