NAVAL 19 mišljenja, kritike, pohvale...

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: NAVAL 19 mišljenja, kritike, pohvale...

PostPostao/la veliki amater » 08. 02. 2011. (18:56)

Pozdrav i čestitke na novom brodu.Još samo molba ako može i podatak o potrošnji. :clap:
Možeš kako hoćeš, ali ne možeš dokle hoćeš.
veliki amater
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: NAVAL 19 / HONDA 50

PostPostao/la gumi » 09. 02. 2011. (11:19)

Čestitam na novome brodu, a najviše me veseli to što si zadovoljan, jer nakon onih silnih pljuvanja lijepo je čuti glas zadovoljnog vlasnika a nadam se da ću u nekoj bližoj budućnosti krenuti tvojim stopama.
Bilo bi super da kad već imaš volju podijeliti svoja iskustva sa forumašima, napošeš koju i o ponašanju broda na valovima,potrošnji, opremi i cijeni koju si postigao. :P
Uživaj.
gumi
New Entry

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Qicksilver 700 Weekend

PostPostao/la Larus J.L. » 19. 02. 2011. (23:33)

S malim zakašnjenjem pokušati ću odgovoriti na postavljena pitanja:
1. Za cijenu Navala 19 najbolje se obratiti direktno proizvođaču firmi Gata Port, e-mail: gataport34@gmail.com.
Cijena Navala 19 se razlikuje ovisno o ugovorenoj opremi. Ja sam isto tako prvo zatražio cjenik plovila i opreme a zatim posjetio sajam u Rijeci gdje sam u direktnom kontaktu dogovorio detalje.
2. To isto važi za cijenu tende. Vidim da su je sada i usavršili – imaju zastore za prozore na tendi. Ona se pokazala odličnom, bilo da je plovilo na vezu ili kad sam plovio po jakom jugu i kiši. Kad se boravi u brodu uopće ne smeta a pogotovo jer se može kombinirati s otvaranjem stranica. Npr. svaka bočna stranica ima mogućnost da se otvara u jedan ili dva dijela.
3.Što se tiče brzine uspio sam ići maksimalnom brzinom preko 22 čvora. Trebam još malo vježbati s trimom. Ipak najugodnije je ploviti – glisirati brzinama u rasponu od 12 do 17 čvorova.
4. Kako moj Naval ima ugrađeni spremnik goriva od 95 litara a i nisam nikada plovio istom brzinom to ne znam kolika je potrošnja goriva. Po drugim testovima trebala bi biti oko pola litre goriva na milju a Honda je štedljivija od drugih motora. Mislim kupiti Garmin 421s pa ću između ostalog znati i potrošnju.
5. U međuvremenu plovio sam i po jakom jugu. Naval 19 se dobro ponašao. Za svoju klasu je stabilan (bolji od Dalmatinke), dobro prima valove, malo se bočno valja (brzo prestane) a nadstrešnica i tenda u potpunosti štite. Ipak, tada nisam glisirao ali gdje su bili nešto manji valovi Naval je išao bez problema 10 do 13 čvorova. S valovima u krmu treba korigirati kurs.
6. U kabini su ležajevi dugi 197 cm a široki 180 cm. Od ležajeva do vrata ima još 45 cm slobodnog prostora . Vrata su jednostavna ali funkcionalna – sastavljena su od dva dijela koja se izvlače. Kokpit je dug 211 cm a širok kod krme 172 do 180 cm. Visina ispod nadstrešnice je od 178 do 187 cm.
7. Evo nekoliko slika u prilogu.

slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
Larus J.L.
New Entry

PostPostao/la veliki amater » 20. 02. 2011. (13:24)

Hvala na slikama i informacijama.Mene interesira koliko je funkcionalan onaj kašun ispod vozača kad se preklopi sjedalo.Može li se koristit kuhalo.Kada bi potošnja bila 0.5 l/nm to bi bilo super, ali mislim da će to bit puno više :shifty:
Pozdrav. :thumbup:
Možeš kako hoćeš, ali ne možeš dokle hoćeš.
veliki amater
Member

Tip plovila: NAVAL 19 / HONDA 50

PostPostao/la Lando » 20. 02. 2011. (13:33)

lijepa barka , što jest jest :thumbup:
Lando
Old Senior Member

Tip plovila: Arta mala

PostPostao/la Rafter » 21. 02. 2011. (10:01)

ljepo izgleda :D :thumbup: :thumbup:

mene isto zanima kuhalo, dali si odabrao onaj manji blok ili veći koji je bio u ponudi??
Rafter
Senior Member

Tip plovila: Naval19

PostPostao/la glens » 21. 02. 2011. (12:38)

Ima li tko sliku gdje se vidi dno?
glens
New Entry

PostPostao/la Rafter » 21. 02. 2011. (12:48)

veliki amater je napisao/la:Hvala na slikama i informacijama.Mene interesira koliko je funkcionalan onaj kašun ispod vozača kad se preklopi sjedalo.Može li se koristit kuhalo.Kada bi potošnja bila 0.5 l/nm to bi bilo super, ali mislim da će to bit puno više :shifty:
Pozdrav. :thumbup:

Po mojoj procijeni i nadanju bi trebala biti 0.7 -0.8 l/nm :?: :?: pa kad stigneš provjeriti molim te javi...pozz
Rafter
Senior Member

PostPostao/la josip26 » 16. 03. 2011. (14:06)

Da ne zamre tema o Navalu 19 :D :D :D
Zadnja izmjena: josme; 16. 03. 2011. (14:08); ukupno mijenjano 1 put/a.
Razlog: Previše smajlića
josip26
New Entry

Tip plovila: Bez plovila

PostPostao/la Rafter » 16. 03. 2011. (16:15)

Ma nece zamrijet :)... evo ja idem za vikend u Zg dogovoriti jos par zadnjih detalja za mog N19 .. evo i ukratko kako ce izgledati i sto ce imati od opreme:
Trup-bordocrvena
Paluba-slonova kost(krem) naravno govorim o boji :D
Spirun+kolotura
Spojleri
Tapacirani jastuci u kabini
Nosac pomocnog motora na spojleru+skalice
Inox:pramcana ograda,rukohvati kabina,nadkabina,kokpit,jarbolet
Sjedalo za suvozaca sa spremistem i malim kuhalom
Sjedalo za skipera..preklopno
Tank za pitku vodu od 60L sa krmenim tusem
Tank za gorivo 95L sa separatorom
Kompletna elektricna instalacija sa ormaricem, navigacijska led rasv.,rasvijeta kokpitai kabine takodjer led, radio cd mp3 sa 2 zvucnika, i jos 3 uticnice 12V -upaljac
2 akumulatora: servisni 90ah + startni 55ah oba Vetus
kaljuzne pumpa,sirena
Sve to bi trebala gurat Honda bf 50
I jos nekakve sitnice...

Uglavnom isporuka je najkasnije za 4 tjedna u najgorem slucaju..ali tako smo i dogovarali..pocetak 4mjeseca...
Naravno kad sve to stigne doma cu podrobnije popratiti slikama i onim famoznim podatkom o potrosnji koji ni meni jos nije jasan ali u prosjeku se nadam potrosnji 8-10l na sat
:Iwave:
Rafter
Senior Member

PostPostao/la miki » 20. 03. 2011. (17:43)

Još jedan Naval dobio tendu, a i sjenilo za plexi.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
miki
Djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Karnic 210

PostPostao/la shime » 20. 03. 2011. (19:36)

Miljama se svi olako razbacuju.Što se tiće brodice puno ljepši i moćniji mi je brodica bakan za nešto malo više novaca.
shime
New Entry

Tip plovila: dalmatinka 590

PostPostao/la marin » 20. 03. 2011. (21:32)

Rafter je napisao/la:Ma nece zamrijet :)... evo ja idem za vikend u Zg dogovoriti jos par zadnjih detalja za mog N19 ..

.. i koliku si cijenu ugovorija za to sve skupa ?
marin
Old Senior Member

Tip plovila: Ocqueteau 735, Kuster 15

PostPostao/la Rafter » 20. 03. 2011. (23:09)

Sto se tice cijene ja sam barku kapario u Rijeci na sajmu a tamo je bila akcijska cijena 99.000 s Pdv i trosarinom, ja sam uzeo i jaci motor i nesto dodatne opreme i to me cca kostalo jos dodatnih 10.000...i to bi bila i konacna cijena + prijevoz, janjetina :D koliko znam cijena je sada nesto visa nego u Rijeci na premijeri sto je i logicno...

Ugl. jucer sam bio kod njih u Gata portu i proveo sam tamo cijelo prijepodne malo gledajuci kako se radi opremanje palube i razvlacenje kablova i instalacija te laminiranje nadkabine itd.....napravljene si i manje izmjene u sistemu samopraznjenja te ce kanali u kokpitu zavrsavati sa izljevom u krmenom zrcalu sa svake strane sto je puno bolje nego ono prije kada su bili smjesteni 10cm prije krme pa se voda zadrzavala u tih 10 cm..
Poklopac sidrenog spremista nije vise izbocen nego je u ravnini sa palubom na provi.. a i spojleri su doradjeni odnosno sad su visi tako da kad stanes na njih bi trebao ostat suh, a i dobili su strujnice pretpostavljam radi losije upravljivosti preko 17cv sto sam i sam primjetio vozeci ga...vrata na ulazu u kabinu sada idu u dvije varijante jedna rasklopna iz dva komada i druga preklopna koja se otvaraju na stranu (mahagonij ili spera), takodjer sam odabrao lagano zatamnjen plexi na prozorima nadkabine..i jos dosta sitnica od instrument ploce koje takodjer mozes birati u dvije velicine veca kakva je bila do sada i manja u koju u jednom redu stanu svi satovi a na plocu ide ff i kompas koju sam takodjer uzeo..i za kraj sam ipak dogovorio da mi oni naprave antiosmotsku zastitiu sa Hempelovim premazima(naravno broj premaza birate sami ... kod mene ih je 5) uzeo sam i konstrukciju za stol na krmi koja se sastavi od srednje spere kreveta...to mi izgleda mi dost funkcionalno za dosta stvari ali ce mo ubrzo vidjeti:) uglavnom malo je suhoparno ovako opisivati ali za 2 tjedna kada je i ugovoren rok isporuke cu moci podrobnije popratiti sa slikama :mrgreen: :Drink40:
Rafter
Senior Member

PostPostao/la marin » 21. 03. 2011. (00:12)

ako san dobro svatija 110000 kuna ukupno "na cestu" s motorom 50ks i svom opremom koju si nabrojio ?
to je stvarno povoljno, čestitam.
marin
Old Senior Member

Tip plovila: Ocqueteau 735, Kuster 15

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: Tomi1088 i 3 gostiju.