Vrabac,ta riba ni za brujet
![Namiguje ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
Nitko se nije obrušio na klubove već na njihova pravila koja se sprovode na natjecanjima,ništa drugo.
Naravno da je teško ili nemoguće iskontrolirat svakog pojedinca ali natjecanja se svakako mogu i moraju kontrolirat.
Dalje,ja ovdi ne pišem o tome da bi pojedina društva trebalo prijavljivat već da ona sama promijene pravila a prilikom natjecanja
a to sad jel povečanjem veličine udive ili keč /relis manje važno
![Uskličnik :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
A i zašto se na nekom natjecanju mora izvuć i uništit stotina kila ribe bez veze
![Pitanje :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
a posli se dili ili pokloni
Pa malu ribu bi tribalo odma puštat a veču ostavit za potrebe žderačije i opijanja nakon ribolovne seanse
![Zelenko :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
A da ne govorim o "treninzima" organizatora prije samog natjecanja,pa nego ča se radi nego lovi do besvjesti a sve radi promiđbe pojedinaca ili udruge.A šta to cijenjene udruge pridonose glede očuvanja i obnavljanja ribe ili
brige o moru,a skoro pa ništa
Jednom na leto se kao organizira akcija čišćenja podmorja i to da nema klubova podvodnih ribolovaca koji i izvade sve smeće vanka nebi ni to napravili(osim ča su dali kao barke za prikupljanje)
Sićan se jednog leta,frend i ja smo tili dat 5000 maraka za kupnju mlađi i ošli pitat u jedan ŠRD da neka i oni primetnu pet iljadarki pa ćemo kupit nešto pomenute mlađi.Znaš ča su rekli "glavešine"
![Pitanje :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
da bi oni dali i to samo ako daju lovu i klubovi iz okolnih mjesta ,jer neče kao oni kupovat mlađ a posli će tu odraslu ribu lovit klubovi iz okolice a nisu dali ni lipe
Eto,od toga dana san raskrstija sa pomenutim "kružocima" ,uredno kupim dozvolu za ribičiju a oni i njiovo viđenje "brige" o moru
me ne interesira(baren dok se neke stvari ne promine)