HHO GENERATOR

Diskusija o benzinskim motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Re: HHO GENERATOR

PostPostao/la gre » 04. 02. 2011. (10:37)

Mene zanima što se dogodi kad auto ide nizbrdo, inercija kretanja vrti motor i motor ne troši ništa goriva, odnosno zanemarivo malo. Što se dogodi u tom momentu kada u cilindr uđe nekih 2 litre po minuti tog plina koji onda izgara. Jel se dignu điri motora ??
Po meni bi trebalo nekako preko papučice gasa regulirat struju koju vuće HHo generator pa onda kad nisi stisnija gas HHO generator ne proizvodi plin a kad stisneš gas struja se poveča i samim tim i proizvodnja plina.

Netko je napisa da mu je susid ugradija ovi HHO (mislin Boro) pa daj onda malo informacija iz prve ruke.
gre
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Jedrilica El Bimbo

PostPostao/la Pape » 04. 02. 2011. (11:48)

marin je napisao/la:lipo ga odneseš na ledinu iza punice, pošto te jenny nije čuja kad si brusija gradaca, moga bi te vidit kad odletiš u zrak s jugon na HHO :lol: :lol: :lol:

...pa taj moj experiment je uspija, i obisija san ovde sve o tome ;) ...sad si ti na redu, zašto ja moran baš sve?!...reci svojoj punici da nabavi ledinu...i ....šta čekaš...počmi tražit yuga... a Jenny će vidit ako odletiš u ariju i iz kaštila...za to nemaj brige.... :lol: :lol: :lol:
Pape
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la borro » 04. 02. 2011. (12:27)

Pa ne ide ista struja iz alternatora kad motor radi na leru i kad stisneš gas. Tu se regulira "samo po sebi".
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

Tip plovila: deplasmanac Zampieri mare iz 1976g. + VP2002

PostPostao/la gre » 04. 02. 2011. (13:53)

borro
ma nebi se složija s tobom oko ovog s alternatorom, istina je da alternator neće dati isto struje na minimumu i na full gasu, ali potrošać u ovom slučaju HHO generato će uvjek vući istio struje iz akumulatora :think:
gre
Member

PostPostao/la chomli » 04. 02. 2011. (18:34)

Jao, ljudi su mi baš zanimljivi! Kad tribaju plaćat račune, kukaju da nemaju šoldi al na ovakve pizdarije će bacat lovu.
Morate shvatit da u ovom veliku ulogu igra i psihološki efekt samozavaravanja da bi se opravdao trud i trošak ugradnje ove pizdarije. Nesvjesno će manje stiskat papučicu gasa, ubacivat u ler na nizbirdici i na bilo koje načine da smanje potrošnju. I onda će reći da ima auto troši 2 litre manje! Naprimjer mom starom saxu(kojeg sam proda) se gradska potrošnja kretala od 7-10L ovisno o tom koliko bi gasa dava pri startu i slično.
Zanimljivo nisam našao ni jedan podatak da se neki auto sa hho generatorom testirao u stvarnim labaratorijskim uvjetima! Dakle neki certificirani test...

I nije istina da sus motori ne sagore 30% goriva. To zapravo totalna glupost, sagore gotovo sve! Iskoristivost je 30% al ti gubici nastaju zbog trenja i toplinske energije :eh:
chomli
Senior Member

Tip plovila: Quicksilver 650 weekend / Mariner 115

PostPostao/la žbirac » 04. 02. 2011. (19:24)

chomli je napisao/la:Zanimljivo nisam našao ni jedan podatak da se neki auto sa hho generatorom testirao u stvarnim labaratorijskim uvjetima! Dakle neki certificirani test...
I nije istina da sus motori ne sagore 30% goriva. To zapravo totalna glupost, sagore gotovo sve! Iskoristivost je 30% al ti gubici nastaju zbog trenja i toplinske energije :eh:

a reci ti nama kakvi su to nestvarni laboratorijski uvijeti :? i motori sigurno ne sagore svo dobiveno gorivo :wave:
Jedini način da se izbjegnu greške je steći iskustvo. Jedini način da se stekne iskusvo
je praviti greške.
žbirac
Senior Member

Tip plovila: plasticna pasara

PostPostao/la Max65 » 04. 02. 2011. (19:33)

Najbolja stvar oko svega ovog je da će mnogi ipak silom prilika nešto naučiti o radu motor, iskoristivosti, alternatoru i ostalom.
Pitanje je samo dali će to biti popračeno i kratkim i jakim zvučnim efektima.
Samo naprijed imate moju podršku.
Problem je jedino u tome što stari dobri Yugo ima mašinu s karburatorom (fergazerom) a to je nešto totalno drugačije od današnjih motora.
slika
Max65
Member

PostPostao/la chomli » 04. 02. 2011. (20:01)

žbirac je napisao/la:
a reci ti nama kakvi su to nestvarni laboratorijski uvijeti :? i motori sigurno ne sagore svo dobiveno gorivo :wave:

Što glumiš gljivu?? :crazy: Znaš na što mislim. Testiranje u potpuno kontroliranim uvjetima na mjestima koja su za to predviđena.
Napisao sam gotovo svo gorivo (kod novih neraštimanih motora)
chomli
Senior Member

Tip plovila: Quicksilver 650 weekend / Mariner 115

PostPostao/la žbirac » 04. 02. 2011. (20:14)

ispravit ću se, nesagore sigurnih 20-30% goriva, neću ulazit u detalje (da sad nebi neko spomenia mercedesa S klase...), i ne, ne glumin gljivu :)
Jedini način da se izbjegnu greške je steći iskustvo. Jedini način da se stekne iskusvo
je praviti greške.
žbirac
Senior Member

Tip plovila: plasticna pasara

PostPostao/la emils » 04. 02. 2011. (20:26)

chomli je napisao/la:Zanimljivo nisam našao ni jedan podatak da se neki auto sa hho generatorom testirao u stvarnim labaratorijskim uvjetima! Dakle neki certificirani test...

Evo ti par linkova sa "laboratorijskim" testovima (na engleskom):

http://www.popularmechanics.com/cars/al ... ge/4310717

http://www.youtube.com/watch?v=Kv9vMzXJbho

http://www.youtube.com/watch?v=XK5UVpWpq0w

http://www.youtube.com/watch?v=m6SB2Nq_NMo
emils
Moderator

Tip plovila: Bez plovila

PostPostao/la som » 04. 02. 2011. (22:03)

gre je napisao/la:Mene zanima što se dogodi kad auto ide nizbrdo, inercija kretanja vrti motor i motor ne troši ništa goriva, odnosno zanemarivo malo. Što se dogodi u tom momentu kada u cilindr uđe nekih 2 litre po minuti tog plina koji onda izgara. Jel se dignu điri motora ??
Po meni bi trebalo nekako preko papučice gasa regulirat struju koju vuće HHo generator pa onda kad nisi stisnija gas HHO generator ne proizvodi plin a kad stisneš gas struja se poveča i samim tim i proizvodnja plina.

Netko je napisa da mu je susid ugradija ovi HHO (mislin Boro) pa daj onda malo informacija iz prve ruke.

Automatik je.Svejedno mu je uzbrdo ili nizbrdo,
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la vuxy » 18. 02. 2011. (13:48)

Vidim da ima ovdje svacega ali ja sam to ugradio u auto ali za sada mi samo stoji jer mi oduzima jako puno struje...kad napravim...javim!
vuxy
New Entry

PostPostao/la Arbun » 18. 02. 2011. (17:38)

susid kupija u americi hho i bacija 250$
Arbun
New Entry

PostPostao/la vuxy » 19. 02. 2011. (15:13)

Arbun je napisao/la:susid kupija u americi hho i bacija 250$

puno je to jer se moze naci i za 50 dolara!
vuxy
New Entry

PostPostao/la gre » 19. 02. 2011. (17:50)

Stvar je u tome što treba kupot HHo generator sa suvim čelojama (dry cell). S njima se postižu najbolji rezultati. Ima ih kupit koji daju 2 l na minutu a to je ka dovoljno i onda se igrat sa ostalom skalamerijom.
Ovo pišem bez nekog iskustva nago ono sta sm procita na drugim mistima
gre
Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Benzinci

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.