Izbor motora

Diskusija o benzinskim motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Izbor motora

PostPostao/la Stari mul » 17. 08. 2010. (20:12)

Što mislite koji je bolji motor za kuster 15? Suzuki 40 4t,Yamaha 40 4t,Mercury 40 4t,Honda 40 4t????
Stari mul
New Entry

Re: Izbor motora

PostPostao/la Mali Dabar » 19. 08. 2010. (10:10)

Ja bi uzeo Evinrude E-tec !
A od gore navedenih : 1.Yamaha
2.Suzuki
3.Mercury- ali je preglomazan.
Hondu nebi nikada kupio .
Mali Dabar
Old Senior Member

PostPostao/la max » 20. 08. 2010. (16:17)

Slažem se u potpunosti s dabrom , E-tec ali pošto nije u izboru onda yamaha(bezšumno riješenje) :Drink40: :thumbup:
max
Korisnik baniran

PostPostao/la karamba » 23. 08. 2010. (20:57)

neznam zašto ste svi zapeli za taj e-teck , ja ga recimo nebi nikad uzeo ! Razgovarao sam sa prijateljem serviserom brodskim i on kaže da su davanja za taj e-tek puno veča nego za 4t bez obzira na tu lažnu američku dobru reklamu , rekao mi je par sitnica koje ču ovdje navesti : ulje za njega je neko specialno i košta 10x više nego normalno (za mješavinu), nema tj. nesmije ni jedno zamjensko unutra več isključivo to njihovo , svječice su neke ekstra isto skupe ko vrag , čekaju ih po mjesec i više dana , elektronike pun klinac, kad se nešto od toga pokvari jao tebi jer su cijene ohoho , tako mi je on rekao i još je rekao da ne pomišljam ni u ludilu na kupovinu istoga ! tako on kaže, išli smo u osnovnu zajedno i baš smo dobri prijatelji tako da nema razloga da laže. U rijeci gdje se prodaju i servisiraju ti e-tekovi sam jednom bio gledat neko polovno plovilo pa sam vidio jednog e-tecka od 225ks rastavljenog i rastopljenog, neznam šta mu se desilo ali je bio rastaljen u nutra kao da ga je netko brenerom rastopio to nisam nikad nigdje vidio.
ali eto najkorisnije bi bilo iskustvo nekog forumaša , ali ne instant moreplovca več nekoga koji ima 500-1000 radnih sati barem pa čemo onda znati realno stanje!
poz
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: 2bakan5 yam 40,60 ,galeon475yam70,sessa100

PostPostao/la dome » 23. 08. 2010. (21:44)

E-tec koristi tehnologiju ubrizgavanja goriva pod izuzetno visokim tlakom.Tu tehnologiju je koristio mercury na optimax modelima i napustili su ju, Yamaha je tu tehnologiju koristila na HPDI i V-max modelima i napustili su ju,OMC je tu tehnologiju koristio na FICHT modelima i to ih je došlo glave tj. bankrota.E sad zašto su svi koji su prije Bombardijera razvijali tu tehnologiju odustali od nje i razvoj nastavili u pravcu 4T ili kao Tohatsu u pravcu niskotlačnog ubrizgavanja na 2T motorima ima sigurno više razloga.E-tec ubrizgava gorivo u cilindar pri 40 bara e, sad metalci znaju što kapljica vode širine mlaza koji izbacuje šprica motora radi metalu pri tom tlaku i ubrzanju klipa.Eto zašto se rastapaju klipovi.............
1) predstavi se , ispuni rubriku “Lokacija” i tip plovila
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator i djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la karamba » 23. 08. 2010. (21:57)

pa o tome govorim , motori nevaljaju, često se kvare i skupa su održavanja a ljudi ih hvale na sve strane i kupuju a da ih vrlo ali vrlo malo ima više sati da bi se mogla donest kvalitetna procjena o kupnji , osim toga su i skupi tj preskupi jer ipak je to dvotaktni motor a po meni je jamaha, honda barem 5x bolja a vjerojatno sam malo i rekao .
Eto dome je također znalac po pitanju motora pa svakako dvaput razmislite pri odabiru!
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

PostPostao/la dome » 23. 08. 2010. (22:07)

Ma svi novi motori višeg cijenovnog razreda su jednako dobri pod uvjetom da se održavaju i koriste u skladu sa uputama proizvođača.Neće se ni E-tec ni Yamaha HPDI razletiti ako se servisira redovno i ako se separator kontrolira svaki dan ma ako im uleti voda u pumpu razlete se onako kako si vidio u onom servisu, svaki koji ima kompresorsko ubrizgavanje........Dok se to kod 4T motora ne može ni teoretski dogoditi jer je tlak ubrizgavanja 2 bara i to u granu koja je kod hondi i manjih yamaha čak plastična pa takav skupi kvar jednostavno nije moguć dok je kod ovih prije navedenih toliko čest do te mjere da se gotovo može reći kako je prije pravilo nego iznimka.........
1) predstavi se , ispuni rubriku “Lokacija” i tip plovila
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator i djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la karamba » 23. 08. 2010. (22:31)

ja mogu reči na svojoj hondi nemam separatora več rezervar direktno spojen na nju i radi bez problema več dugi niz godina , serviser mi je rekao da u np kornati ima takva honda s 5000 radnih sati i meni je to bio dovoljan razlog za kupnju .
jer treba znati koga pitati za savjet, znači podvodne ronioce,mehaničare, ribare koji su stalno na moru i sl. Najjači su mi likovi koji nahvale svoj motor a nemaju ni 200 sati rada i još ga zimi garažiraju i lickaju non stop. Motor mora malo smrdit na srdelu :shh:
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

PostPostao/la tacek » 27. 08. 2010. (16:41)

Stari mul je napisao/la:Što mislite koji je bolji motor za kuster 15? Suzuki 40 4t,Yamaha 40 4t,Mercury 40 4t,Honda 40 4t????

Da si pitao mene Yamaha i Mercury otpada odmah. Ja bi odlucio za Hondu . Isprobano, najtisi, najvise traje, nikad problema (uz redovno odrzavanje) Suzuki mozda, uvjetno
tacek
Meštar od propela

PostPostao/la rarog » 04. 02. 2011. (16:11)

Dobro da sam naletio na ovu temu, već neko vrijeme kontam koji motor uzet do 90 konja, malo me jesu zapalili ovi e-tec i optimax, ali nakon ovih postova domea i karambe mislim da izbacujem 2t i visoki tlak iz kombinacija.
Neznam koji mi je vrag uopće bio da o tome razmišljam, a imam yamahu 4t već 10 godina i nikad ništa.
Ipak mi je najvažnije da je motor trajan i siguran.
Zahvaljujem na super odgovorima na samo jednoj stranici za razliku od masu drugih tema. Evo sam sad malo i ponosan :Claping21:
Ali nisu znali da tom planu nešto fali
rarog
Member

Tip plovila: Kuster 550

PostPostao/la rarog » 04. 02. 2011. (16:13)

Bojim se dalje i pisat da sada ostaje pitanje: suza, jamaha ili tohatsu, honda ipak priskupa
Ali nisu znali da tom planu nešto fali
rarog
Member

Tip plovila: Kuster 550

PostPostao/la Dade » 04. 02. 2011. (20:52)

Honda BF-100..10ks 4-t iz 1984 svake godine radi 250-300 sati do sada menjao ulje svake godine u motoru uz dolivanje i getribi,grec za punjenje od 5W,svećice i dva cink protektora i 5-6 štiftova a nikad me ostavila nije i dan danas pali od druge.slikagura brod od 9m od 2 tone i pomoćni čamac od 6m od 300 kg...pogodite koji ću novi motor kupiti kad i ako ovaj krepa :?:
"Daj mi Bože da uhvatim tako veliku ribu da nemoram da lažem

slika
Dade
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni

PostPostao/la gonič zmajeva » 04. 02. 2011. (21:07)

rarog je napisao/la:Bojim se dalje i pisat da sada ostaje pitanje: suza, jamaha ili tohatsu, honda ipak priskupa

Eto Dade ti je iznio svoje iskustvo. Ti imaš Yamahu deset godina i nikad ništa. Valjda si je servisirao kod nekog u tih deset godina. Znaš otprilike cijenu servisa. Ako te ne deru uzmi opet Yamahu.
Ma šta god uzmeš od gori navedenih motora nećeš falit. Novo je novo. Vidi ko će dat bolju cijenu :shh: .
Oni love jer ne znaju da tamo nema ribe :mrgreen: :mrgreen: by Šešula
gonič zmajeva
Old Senior Member

Tip plovila: Boston 13, mercury 25

PostPostao/la udica » 04. 02. 2011. (23:35)

...prijatelj ima onu stariju Hondu 90 ks (ne VTEC), šta je ta pritrpila .....nebi pas, nebi pas (raka je Mate Vukorepa) samo 2 x mu se totalno topila :shock: zadnji put je mavala propelom iz mora dakle motor skroz potopljen :!: i radi ka singerica (jasno nakon Bobekovog servisa) a sati rada ko u priči što lići na bajku ;)
udica
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Atlantic 560 PH Honda 90VTEC

PostPostao/la slot » 05. 02. 2011. (00:09)

rarog je napisao/la:Bojim se dalje i pisat da sada ostaje pitanje: suza, jamaha ili tohatsu, honda ipak priskupa

sada su ti ionako sajmovi u điru pa lipo obiđeš i nađeš ono što je tebi novčano prihvatljivo...nedavno su bili i testovi od penti 60ks ..radili se o tome da su zastupnici penti sami stavljali pentu na gumenjak ..tako da nije bilo prigovora o nekoj namještaljci koja je bolja ...uglavnom sve su bile po nečem dobre...koliko se sječam honda je bila najbrža i najmanju je potrošnju imala ,,,yamaha je najviše trošila i bila je najtiša,ali ta potrošnja i nije neka velika razlika...još su bili i suzuki i
mercury....sve to je bilo u časopisu otvoreno more :thumbup:
voda je gradu podarila ime
slot
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Naval 19 Yamaha 40/60

Sljedeća

Natrag na Benzinci

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.