APSURD

Diskusije o ekologiji, biologiji i zaštiti mora

Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori

Re: APSURD

PostPostao/la tomi » 26. 11. 2008. (18:39)

ma dajte dečki šta se palite.svatko ima pravo na svoje mišljenje i pohvalno je da ga stavi na forum.pa mi smo samo forum i ništa više.pričamo i pričamo,koji put ok,koji put bla,bla bla, kao u oštariji.svi smo skriveni iza nicka i tako se ponašamo.
nisam taj da ocjenjujem ko je šta reka,da li slabo ili dobro,pratim ovaj forum i čitam,ništa više.
ako mislite da se nesto može promijeniti onda treba drugačije postupiti, osim pisanja na ovom,a i na sto drugih foruma.
i kod nas postoji udruga preko koje možemo progurati naša razmišljanja i prijedloge za promjene u pozitivnom smislu.ne želim nikoga reklamirati,dosta je malo prošvrljati internetom i tik tak se sve može doznati.jel tako?
tomi
Old Senior Member

PostPostao/la raptor » 26. 11. 2008. (18:53)

Ma je Tomi ali zašto klubovima triba zakon i njegove odredbe :?: Pa ja smatram da ŠRD mora bit institucija koja će čuvat floru i faunu a ne uništavat ne primjenom ili "pogrešnim" tumaćenjem istih propisa.Oli trba poslat murju ili kakvu inspekciju da se to promini :?: Po meni se tribaju prominit i članovi i uprava te sami odredit uvjete na natjecanjima(veličina udice,keč&relis,vaganje i slično)a ne da ih zakon na to primorava ;) Pa na kraju krajeva i profesionalce sad već više kontroliraju,uvađaju se kvote,razne zabrane lova,neizdavanje povlastica(novih),ukida se mali ribolov itd... ,toliko(za sad) :mrgreen:
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la labrax » 27. 11. 2008. (09:39)

raptor je napisao/la:I ni ti neugodno :?: pa san si napisa da su panulaši smrt za zubaci i da čemo se sitit tvojih riči :?: znači po tebi su ostali panulaši smrt za ribe a ti si ča :?: prav :?: oli smatraš da to za tebe ne važi :?: e svašta :lol:

sto mi ima bit neugodno? di sam ja napisa da se to i na mene ne odnosi? da, ja sam isto panulas i ja kao i ostali panulasi puno vise stete moru radim od natjecatelja... a tebi je nepojmljivo da je neko objektivan i da moze pljucat i po sebi a branit drugog, pa si zato mislia da nemislim ni na sebe?

naravno da svako moze iznit svoje misljenje ali mi je malo bilo glupo onako degutantno pljucanje bez pravih argumenata. a prvo svi trebamo pocistit u svom dvoristu. natjecatelji su pickin dim po pitanju nanosenja stete..

nekazem da sam svet, imao sam i ja prelova i svega, bas kao i svi vi tako da vas nemogu slusat kako pljujete po nekom gotovo bezazlenom.. nasi grijesi su puno gori..

a pro po nestajanja zubataca.. shvatite da se prelako lovi, nas je previse a zubac presporo raste s obzirom na to. osobno sam poceo prakticirati takav lov da nikad ne izvlacim vise od 2 zubaca s iste pozicije, ma koliko nas s dozvolama bilo u brodu. nedavno nas je s 3 dozvole bilo u brodu, to je u prosjeku 6 zubataca.. pa bia bi u kurcu kad bi to u jedan dan izvukao s iste poste.., tako par puta i tamo ih vise necu nac. draze mi je svaki put uvatit jednog nego danas 6 a sljececa 2 dana nista..

ma ove forumske rasprave su bezveze jer pisana rijec ostavlja prevelik prostor za slobodne interpretacije, a i tesko je argumentirano raspravljati ako nisi s nekim u oci.
moremo nastavit kad se vidimo namoru...
labrax
Old Senior Member

PostPostao/la unije » 27. 11. 2008. (10:00)

labrax potpisao bi 90 % tvog promišljanja....
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la raptor » 27. 11. 2008. (12:35)

labrax je napisao/la:ma kakvi natjecatelji, baracuda je bia u pravu kad je reka da je najveci neprijatelj zubacu panulaš..
zapamtite koliko lovite zubataca sad pa se sjetite toga za 3-4 godine, kad se to masu prorijedi..

sjetit cete se mojih rijeci..

A ki je ovo napisa :?: moj pokojni čača :?: ti sebe kontroliraj u lovu na zubace :!: Dobro da nemaš veliki brod pa bi vas moglo ić petnaestak sa dozvolama, Uvik si neki qr@c protiv,koda ja meljem protiv očuvanja ribljeg fonda,ajd biž ča sa tim tvojim bedastoćama :evil:
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la morskivrabec » 28. 11. 2008. (00:07)

Ma ja ne znam o čemu vi pričate... Ne treba zabranit natjecanja nego se držat pravila. Na svakom natjecanju postoji mjera, svaki natjecatelj jednostavno dobije štapić određene veličine i odmah može vidjet je li riba odgovara veličinom, najmanja mjera u seniorskom natjecanju je 15 cm, a svaki ulov ribe koja je ispod mjere za svoju vrstu makar bila i veća od 15 cm vraća se u more.
To da bi sportski natjecatelji mogli ugrozit riblji fond, moš' mislit. :o
Ja ne znam na kojim natjecanjima se to riba baca i ide se na ćevape ili se riba daje mačkama. Uostalom i mačke moraju nešto jest, pa što ih ne bi počastili iako osobno nisam ljubitelj maca (onih na četiri noge). Na sportskim natjecanjima ulovi znaju bit mali, odnosno zna se dogodit da najveća riba bude 200 - 300 grama, ali treba uzet u obzir da je natjecanje unaprijed određeno vremenom kada se održava i da često uvjeti za lov nisu baš najbolji.
Zaključak: samo ću ponovit - treba se držat pravila i Zakona
'Ko ne zna bestimat, neka kupi parangal
morskivrabec
Korisnik baniran

PostPostao/la morskivrabec » 28. 11. 2008. (00:40)

Poneka športska ribolovna društva s kojima se ovdje neki rugaju svake godine poribljavaju more određenim vrstama, a pri tome članovi društva ne misle hoće li te ribe kada odrastu uhvatiti netko tko je njihov član ili ne, pa mislim da poneke ulove možemo zahvaliti i takvim akcijama, posebno na najfrekventnijim postama u blizini gradova. Evo, npr. ŠRD ORhan Dubrovnik prije dvije godine u more je pustio nekoliko tisuća primjeraka riblje mlađi orade i lubina što je sigurno doprinjelo da se te dvije vrste godinu nakon puno više love nego prije.
Što se tiče lova sitne ribe... Pa ja djecu radije odvedem lovit bukvice s kraja i to ih veseli (da neće možda i bukava nestat kad ulovimo pola kante :lol: ) nego u "pravi ribolov" iz kojega se znam vratit bez ulova. Što bi im bilo zanimljivije - da penduližaju (panulavaju) uz mene pola dana a ne ulove ništa, ili bi djeca bila sretnija s deset ulovljenih bukvica? Čime bi ih više približio moru da ga vole, prvim ili drugim načinom?
Uostalom, koji k... jedete srdele, gavune, gere, to nije za vas VELIKE ribare ili je ta riba možda manje vrijedna. Mala riba je othranila generacije i generacije, a ne zubaci, gofovi i tune. Koliko srdele potrošite na ješku i brumanje da bi ulovili neku ribu? Da i to nije "ribocid", jer pola toga baci se za ništa. Nije sve baš crno - bijelo.
A što se tiče ideje o vraćanju ribe u more na natjecanjima, pa i one koja je u skladu s propisanim mjerama... Ja sam za to da se u more vraća sve što se neće pojest, a ako će se to pojesti, a zašto vratiti? Kad uhvatim ribe toliko da znam da je neću pojesti (a ne volim smrzavat) odnesem susjedu koji ima penziju 800 kuna.
morskivrabec
Korisnik baniran

PostPostao/la raptor » 28. 11. 2008. (00:56)

Vrabac,stani malo na loptu,di letiš :?: jesil pročita od prve do zadnje stranice o ćemu mi to ovdi :?: Nitko ovdi ne govori da treba zabranit natjecanja već da pojedina ribolovna društva tribala bi se pridržavat normi i zakona.I nemoj mi sad odgovarat da se svi drže propisa jer se NE drže :!: E to se triba prominit i ja o tome ovdi lamantiram a ne o zabranama ili slično;) I naravno da je pohvalno to što neka ŠRD poribljavaju nebitno kojom vrstom ribe :!:
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la morskivrabec » 28. 11. 2008. (01:03)

"Koča je dječja emisija ča moru napravit takmičari tako da san mišljenja da bi bilo potrebito donest zakonsku odredbu di bi se u budučnosti zabranio ovakav ribocid" - eto raptore, pročitao sam, to je prvi post, otvaranje teme. Možda si se samo krivo izrazio, ali tako ispada, da bi zabranio. Valja birati riječi. ;)
Uzalud je poslije govoriti da nisi za zabrane kad onoliko gorčine i omalovažavanja prospeš u prvom postu.
morskivrabec
Korisnik baniran

PostPostao/la raptor » 28. 11. 2008. (01:23)

morskivrabec je napisao/la:"Koča je dječja emisija ča moru napravit takmičari tako da san mišljenja da bi bilo potrebito donest zakonsku odredbu di bi se u budučnosti zabranio ovakav ribocid" - eto raptore, pročitao sam - to je tvoj prvi post, otvaranje teme. Našlo bi se još, ali ne da mi se ponovo sve čitat.
Istina, na žalost ne drže se svi zakona ali za to nisu zaslužna ribolovna društva nego pojedinici.

Odlično si me citira :!: oli san nešto krivo reka :?: ovdi di pišem zakonsku odredbu ; mislim na to da se takmičenja reguliraju strogim pravilnicima,uredbama i zakonom a ne da se zakonom zabrane ŠRD:!: Znam da sva društva imaju svoje pravilnike o takmićenju(valjda) ali se ona naravno i redovito krše od pojedinaca ili više njih ali se ne i sankcioniraju od istih društava.
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la Gaso » 28. 11. 2008. (02:11)

Raptore, Labrax se dugo nije javljao na forumu, sad si ga poslao ča, ko da ga waltherom od 6,35 mm tjeraš. Voli on more i riblji fond, pa i zakone dobro poznaje i studira iste, šta se smije i šta ne, a biologija i oceanografija, to mu je zanimanje kao i ribolov, tako da bezveze sumnjaš u njega.
Gaso
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Pasara i Betina 700

PostPostao/la raptor » 28. 11. 2008. (03:00)

Gaso je napisao/la:Raptore, Labrax se dugo nije javljao na forumu, sad si ga poslao ča, ko da ga waltherom od 6,35 mm tjeraš. Voli on more i riblji fond, pa i zakone dobro poznaje i studira iste, šta se smije i šta ne, a biologija i oceanografija, to mu je zanimanje kao i ribolov, tako da bezveze sumnjaš u njega.

Ma di san ga ja posla ča,ako misliš ono kad san reka ajd biž ča sa bedastoćama :lol: pa to san reka kao u zajebanciji,metaforički,
karikirano :lol: Pa ne dajem ja sebi za pravo da nekog tiram ča sa foruma,krivo si svatija Gašo ;) Ovdi na forumu svako od nas ima pravo iznjet svoje mišljenje onako kako najbolje zna ili umije(riberer :mrgreen: )Možda je malo retorika žešća ali to je sve u duhu zajebancije i razonode ;) A ča veliš da on studira navedeno onda bi mu trebalo bit jasno to na ča ja oću i pokušavam upozorit.
Jebote,napalo me sa sviju strana ka da oću nešto loše učinit ,ka da je naslov teme; potaracajmo sve u moru :!:
Sve mi ovo pari ka onomad kad su kočari izjavili da oni pomažu ribljem fondu kočarenjem te još i rekli;pa i zemlju kad izoreš bolje
biljke rastu :lol:
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la labrax » 28. 11. 2008. (10:22)

odjednom mi sve smišno...

a svašta sa svima nama..

ma niko mene nemore potirat pogotovo sto sam bija po ovim forumima odavno, prije vas 99%..
ja sam uvik reka, i onaj ko me uvridi na forumu ja cu rado popit pice s njim namoru jer znam da su ljudi kad su sakriveni iza monitora u stanju svasta rec a uzivo skroz druga pisma.. to nek vam uvik bude ne pameti, da nekazete za tipkovnicom ono sto nebi uzivo jer se svi mi kad tad sretnemo..
otprilike smo sve rekli, neko je osta tvrd, neko je prihvatia tuđe, neko je izgradia mišljenje jer ga prije nije ima, i svi smo izasli pametniji iz ovoga.

e btw, ja sam uvik reka, jebes post koji nikog nista ne nauci ili ne izazove burne reakcije..

e tako ti ja cesto volim zastupat protivno misljenje iako ni sam ponekad ne vjerujem u to (sad nije slucaj), samo da bi dosli do objektivne istine.

pozdrav svima
labrax
Old Senior Member

PostPostao/la raptor » 28. 11. 2008. (13:48)

Cijenjeni Labrax,kao prvo blesavo je tvrdit da si ti bija po forumima prije negoli 99% članova ovdi jer to neznaš i nemoreš znat :!:
Kao drugo ne sviđa mi se ova tvoja tvrdnja da se neko skriva iza monitora te da jedno pišu a drugo misle a što isto neznaš :!:
Večina prisutnih forumaša ovdi stalno pišu,daju savjete,upute,gube svoje vrime da bi pomogli drugima,vode se lipe rasprave u duhu zajebancije,bez vrijeđanja,pametovanja itd.... :!: Najgori su oni ča malo ili ništa ne pišu a jave se samo povremeno da izazovu tenzije,prepirke,svađu i ostalo ;) Sićan se tebe sa bivšeg foruma u temi Vertical jigging di si u prvim postovima izaša sa primjedbom ;jel to ono kad ti jaja opadnu do poda,ništa od toga itd...a tema je bila super,kako po posječenosti tako i po postovima :!: Dakle nemoreš reć hop a posli skočit :!:
A kao treće definitivno mi se ne sviđa citiram ;to nek vam uvik bude ne pameti, da nekazete za tipkovnicom ono sto nebi uzivo jer se svi mi kad tad sretnemo :!: Kakva je ovo retorika :?: jel to prijetnja ili ča :?: A ako si mislio pozitivno onda tako i napiši tj.dovrši misao i smisao rečenog :!:

ps.i ne drži mi prodike jer ti moren bit čača a ima ovdi i forumaša ča ti moru bit dida
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la opus » 28. 11. 2008. (16:27)

Raptor, malo si napet? :?
opus
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: A790

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ekologija, biologija i zaštita mora

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.