APSURD

Diskusije o ekologiji, biologiji i zaštiti mora

Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori

Re: APSURD

PostPostao/la raptor » 24. 11. 2008. (23:46)

Po meni,ništa se neče prominit sa smjenom "vođa" pomenutih klubova jel je mentalni sklop članova takav kakav je ;) uvatit što više,veće,bolje i kao ;pa sve je to dozvolljeno, a ako i nije baš me briga :lol: ko če meni ča :mrgreen: E to se triba prominit a ne
jadnog malog birokrata ča vodi sve to a najvjerojatnije ni udicu nezna vezat :!: Neće balkanca prominit nikakva pravila,regule,
propisi i zakoni već samo GLOBA :!: :!: tu njega najviše boli,tu :!: Nažalost mi smo takvi svit da nas jedino novčane kazne mogu usmjerit ka ispravnom putu ;) pozdrav
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la baracuda » 24. 11. 2008. (23:47)

slika ča san posla je iz migavice a ne iz natjecanja...a natjecanja su čisti sport,bez obzira što se radi o ubijanju živih bića,slika pokaziva malu ribu koja veća ne more ni narasti i to je ono ča je labrax tia reći,zato se boduje količina a ne veličina ,ulovi iz natjecanja su cincele,špari,glavoči,knezi...felunići i kavali su retki i slučajni a arbunići i fratrići sigurno neće isčeznuti radi toga ..pa da dojdu ribići iz celoga svita i svi šćapi svita pohitaju u more..hehehe

nemojte brkati ribolov s antiribolovom,onda neka niko ne lovi ništa i ne pričajmo o udicama,predvezima,parangalima , šćapima...više ja volin uloviti bilo ku ribu nego pojisti najbolju ili prodati najskuplju,niki dan mi žena prigovorila da koliko san šoldov potroši na ribariju mogli smo svaki dan škampe i kovače isti a taman ja u novinama čitan kineske poslovice i među njima--"nemoj mi poklanjati ribu--nauči me loviti ribu" hehehe

mislin da je more puno zubaca jer nebi mi ijednoga ulovili da ih nema ,galebi dok tuču srdelu na površini, komadi i okrzunte srdele lelulaju prema dnu a zubaci jedu,da nije te njihove navike teško bismo ga ulovili i na parangal, zubacu i drugin ribama neće pofaliti hrane zato što mi lovimo nedoraslu ribu,jarče živote vi kada govorite o svijesti,katastrofi izlova i umiranju svega u moru iman utisak da nemate ideje koliko veliko je ovo more..kao da se zaboravlja da ribu uopće nije jednostavno uloviti,nikakvu i na nijedan način nije jednostavno,ona se miče ,živi u zajednici ,simbiozi..ka grug i rarog da zajebu hobotnicu..

apsurd je zapravo da se na forumu sportskog ribolova rugamo sportskim ribolovcima,ča ne..i to početnicima,većinom onakvima ka sa slike dječaka s keksom
..

ja osobno vučiće ispod kila bacan nazad u more ali to je zato jer znan poštu di su retki vučići ispod kila
baracuda
Member

PostPostao/la gof1 » 25. 11. 2008. (00:22)

baracuda je napisao/la:mislin da je more puno zubaca jer nebi mi ijednoga ulovili da ih nema ,galebi dok tuču srdelu na površini, komadi i okrzunte srdele lelulaju prema dnu a zubaci jedu,da nije te njihove navike teško bismo ga ulovili i na parangal, zubacu i drugin ribama neće pofaliti hrane zato što mi lovimo nedoraslu ribu,jarče živote vi kada govorite o svijesti,katastrofi izlova i umiranju svega u moru iman utisak da nemate ideje koliko veliko je ovo more..kao da se zaboravlja da ribu uopće nije jednostavno uloviti,nikakvu i na nijedan način nije jednostavno,ona se miče ,živi u zajednici ,simbiozi..ka grug i rarog da zajebu hobotnicu..

apsurd je zapravo da se na forumu sportskog ribolova rugamo sportskim ribolovcima,ča ne..

ja osobno vučiće ispod kila bacan nazad u more ali to je zato jer znan poštu di su retki vučići ispod kila

Baracuda,nije more tako neranjivo kao što neki misle ,i mi suprotnog mišljenja znamo (nemamo ideju) koliko je velo more kao što kažeš .Ima jako puno čimbenika koji ga devastiraju takmičari su na dnu te liste ali kao udruga športskih ribolovaca nebi smijeli biti na listi nikako u tomje poenta ove teme.Ova tvoja simbolika krugovima je jako ljepo predočena jer ubiti eko sustav i je jedan krug ili lanac i nije to bez neke nazvano tako,ali znaš kad jedna karika ispadne iz lanca što bude(neće zbog takmičenja ;) ).To što nekada nemožeš uloviti ribu i misliš da je prepametna taj dan ili da slabo "radi" je dobro za tvoju ribolovnu motivaciju,a jesi se kad zapitao da je nema uopće tu gdje loviš?Što tiče namijene ovog foruma bar koliko sam ja se potrudio pročitati ovo nije forum športaša nego svih ribara i zaljubljenika u more,imaš teme i o plivaričarima,kočarima itd.I da je forum samo za sportaše zar je apsurd iznositi drugčije mišljenje i iznositi primjedbe za dobrobit športskog ribolova,pravila se mijenjaju u svem pogledaj samo u slatkovodnim takmičenjima mislim da nepostoji natijecanje da nije c&r karaktera.Znači niko se neruga nego iznosi svoje mišljenje i dobro je da je tako i nemislim da je tu apsurd.Možda jesmo licemijerni jer velika većina nas bude u prelovu ali to je druga tema..................
gof1
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: trenutno bez plovila ;-)

PostPostao/la lupis » 25. 11. 2008. (08:51)

baracuda je napisao/la:ja osobno vučiće ispod kila bacan nazad u more ali to je zato jer znan poštu di su retki vučići ispod kila

:lol: ,zajebavaš,a?
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la karamba » 25. 11. 2008. (11:41)

problem je u tome što smo svi mi krenuli od glavoča i šparića s kraja,tako da to nemožeš preskočit,slažem se da bi bilo dobro c&r na natjecanjima ali je i tu problem jer se rjetke ribe kao kantar i orada mogu uspješno vratiti .
a s baracudom se slažem o količini riba i veličini mora, jer sam več napisao da ribe ima puno i nema predjela od 3 nM na jadranu gdje neču ulovit zubca ili oradu , nema lučice u kojoj nečeš ulovit lubena i nema braka na kojem nečeš ulovit kantra , jedino je greška što 90 % ljudi iz mora samo uzima a ništa nedaje . Kad ideš bacit parangal jednu kašetu naješkaj a jednu baci i neče bit problema za tvoju dicu. ;)
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: 2bakan5 yam 40,60 ,galeon475yam70,sessa100

PostPostao/la labrax » 26. 11. 2008. (09:44)

"budite malo oprezniji i malo manje zadrti na ovu temu." - ma ovo znaci da se ne sramotite bezveze..

meni je totalno bezveze se izdrkavat na knezima al ko voli nek izvoli.
glavni uzrok ove rasprave je sto neko nemoze shvatit da je knez od 15 cm veliki knez, i samo to je bitno. a to da se izlovljava sitna riba pa da ce se poloviti i da veca nece imat sto isti... aahhahahahahahahaa, majko mila, koja pogresna predodžba dogadjanja u moru... nemozemo tako pricat

i ono "na vecini natjecanja se ne postuje zakon" - i ovo je vlastiti pogresan dozivljaj.. nemozemo tako pricat

vi ka postujete sve zakone?

ja izlovija zubace? di si ti vidija da sam ja ikad uvatia vise od 3 zubaca u jedan dan, a pogotovo s iste poste? to sto si me vidia na 10 ak slika u PiM s po jednim zubacom? najlakse vas je ocarat slikama.., tu svi popuse, kad bi sad pocea lipit svoje slike (a imam 4 GB svojih slika (2100) s gofima i zubacima) mislili bi da sam bog isus, mislili bi da svaki dan lovim po 5-6 zubaca..., a nesicam se kad sam zadnji put bia u prelovu..
labrax
Old Senior Member

PostPostao/la porer » 26. 11. 2008. (12:14)

labrax je napisao/la:ja izlovija zubace? di si ti vidija da sam ja ikad uvatia vise od 3 zubaca u jedan dan, a pogotovo s iste poste? to sto si me vidia na 10 ak slika u PiM s po jednim zubacom? najlakse vas je ocarat slikama.., tu svi popuse, kad bi sad pocea lipit svoje slike (a imam 4 GB svojih slika (2100) s gofima i zubacima) mislili bi da sam bog isus, mislili bi da svaki dan lovim po 5-6 zubaca..., a nesicam se kad sam zadnji put bia u prelovu..

Što se ti odmah pjeniš, tko je tebi što rekao?
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la raptor » 26. 11. 2008. (13:03)

labrax je napisao/la:"budite malo oprezniji i malo manje zadrti na ovu temu." - ma ovo znaci da se ne sramotite bezveze..

glavni uzrok ove rasprave je sto neko nemoze shvatit da je knez od 15 cm veliki knez, i samo to je bitno. a to da se izlovljava sitna riba pa da ce se poloviti i da veca nece imat sto isti... aahhahahahahahahaa, majko mila, koja pogresna predodžba dogadjanja u moru... nemozemo tako pricat

i ono "na vecini natjecanja se ne postuje zakon" - i ovo je vlastiti pogresan dozivljaj.. nemozemo tako pricat

ja izlovija zubace? di si ti vidija da sam ja ikad uvatia vise od 3 zubaca u jedan dan, a pogotovo s iste poste? to sto si me vidia na 10 ak slika u PiM s po jednim zubacom? najlakse vas je ocarat slikama.., tu svi popuse, kad bi sad pocea lipit svoje slike (a imam 4 GB svojih slika (2100) s gofima i zubacima) mislili bi da sam bog isus, mislili bi da svaki dan lovim po 5-6 zubaca..., a nesicam se kad sam zadnji put bia u prelovu..

I ni ti neugodno :?: pa san si napisa da su panulaši smrt za zubaci i da čemo se sitit tvojih riči :?: znači po tebi su ostali panulaši smrt za ribe a ti si ča :?: prav :?: oli smatraš da to za tebe ne važi :?: e svašta :lol:
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la labrax » 26. 11. 2008. (13:21)

porer je napisao/la:
labrax je napisao/la:ja izlovija zubace? di si ti vidija da sam ja ikad uvatia vise od 3 zubaca u jedan dan, a pogotovo s iste poste? to sto si me vidia na 10 ak slika u PiM s po jednim zubacom? najlakse vas je ocarat slikama.., tu svi popuse, kad bi sad pocea lipit svoje slike (a imam 4 GB svojih slika (2100) s gofima i zubacima) mislili bi da sam bog isus, mislili bi da svaki dan lovim po 5-6 zubaca..., a nesicam se kad sam zadnji put bia u prelovu..

Što se ti odmah pjeniš, tko je tebi što rekao?

??
a tko je tebi? nisi mi ni na kraj pameti bia
labrax
Old Senior Member

PostPostao/la Gaso » 26. 11. 2008. (13:48)

Ova rasprava me podsječa, na faks kad smo modelirali polupacijske modele, kod nekog predmeta. A problem je bio sličan ovome, imaš hranu za knezove, kneze i zubatce, a sad treba pronači optimum, da ima što više pripadnika svih grupa u hranidbenom lancu. Pa kad smo smo vidjeli rezultate, šta ih da populacijski model, iznenadilo me svašta, i nije to bilo baš jednostavno razumjeti. Čovjek bi mislio, da ako očeš imati što više zubatca, nesmije se ih ubijati, ali nije baš tako, jer če ih na kraju bit toliko, da če onda nestat knezova i onda dođe kao posljedica do smanjenja populacije zubatca, što mi u stvari ne želimo, a isto da nema zubatca, bilo bi jednom toliko knezova, da bi nestalo hrane za knezove, pa bi onda populacija knezava za koju godinu pala, na manji broj nego ih je bilo na početku, Slično, ako nema dovoljno tuna za nekoliko godina može se smanjit populacija sardela, a u cjelom lancu je još čovjek, koji bi trebao racionalno koristiti resurse. Koliko god se to čini nelogičnim, ipak je to tako ...., ko se bavio sličnim problemima zna o čemu pričam, ali za ostale, mislim da je ipak najbolje sva takva pitanja prepustiti struki, pa neka ona napravi uredne propise, za društva, takmičenja, min mjere itd..., ja se jedino plašim, da se zbog raznih recesija, zaborave svi ekoliški i biološki aspekti, pa da se propisi naprave u smislu gašenja recesije-krize, socaialnih problema, bez stručnih fakta.
Gaso
Old Senior Member

Tip plovila: Pasara i Betina 700

PostPostao/la gof1 » 26. 11. 2008. (14:37)

labrax je napisao/la:"budite malo oprezniji i malo manje zadrti na ovu temu." - ma ovo znaci da se ne sramotite bezveze..

Meni stvarno ništa nije jasno iz ovog tvog posta.Nemislim da se itko sramoti jer ima drugčije mišljenje i viđenje nečega.Kao prvo tema je APSURD "športskih" natijecanja a ne neupućenost nečija u riblje vrste i hranidbeni lanac u moru ,mada nemislim da u ovoj temi ima takvih,pa stoga treba pisati u okvirima te teme .Ako neko razmišlja na način da neka pravila u takmičenjima treba mijenjati i da od ljudi koji istinski promoviraju ribolov kao šport očekuje da se prije svega odnosi zaštitnički prema moru u bilo kojem aspektu što je u tome loše.Što se tiče poštivavanja zakona uvijek polazim od sebe,da budem u prelovu i licemijerno bi bilo da to nepriznam ali nedorasle primjerke bilo koje vrste vratim.Što se tiče tvog ega koji je prerastao lov sitne ribe to je tvoja osobna stvar ,da si izlovio zubace nemislim da će ti to iko staviti na teret od svih prisutnih na forumu. Što se tiče tvog prezentiranja u nekim časopisima i tvojih uslikanih ulova svaka ti čast i osobno mi je jako drago kad neko okači sliku kakvog kapitalnog primjerka pa bi mi neizmjerno bilo drago da okačiš slike, ali potrebno mi je puno veće čudo dame ubijedi da je svevišnji sišao sa neba i utjelovio se u nekog ko lovi ribu ;). Stari svako ko je upućen imalo u ozbiljniji ribolov nemislim da će "popušiti" očaravajuće fore sa slikama i štivima iz nekih reklamno-promidžbenih časopisa koje i sam ponekad kupim iz čiste razonode ili eventualno oglasnika a štivo nejčešće uzmem sa neozbiljnošću jer npr. blijeda mi je prezentacija panule za gofa kad neko pozira za felunima od kila a ja ga neostavljam ispod 4-5 kila,nekažem da nema nekad koja "mudra" u sličnim časpoisima ali većina sadržaja je EPP.Znači tema je dali su "športska" ribolovna natijecanja apsurdna zbog onoga što se na njima vidi i što se kosi u jednoj mjeri sa statutima takvih organizacija,znači nečije drugčije mišljenje o sportskim takmičenjima nije blamiranje nego želja da slična udruženja pokažu više etike i da budu više sportska jer su takvi skupovi edukativni i mediski eksponirani te prezentiraju svijest sportskog ribolovca i krovnih organizacija ,možda nisam u pravu ali tako razmišljam.I još jednom napominjem nije niko protiv takmičenja niti ljudi koji love manju ribu nego je protiv pravila koja su zastarijela .
gof1
Senior Member

Tip plovila: trenutno bez plovila ;-)

PostPostao/la raptor » 26. 11. 2008. (15:13)

Gof1.apsolutno se slažem sa tobom i potpisujem :!: Vidim da poneki ovdi ne kuže poantu ove teme.Naime,nije meni a najvjerojatnije još nekima ovdi ocrnit klubove ili bit za zabranu natjecanja već ukazat na neke zakonske odredbe koje su loše a klubovi se njih drže ka pijani plota ,umjesto da sami reguliraju neke od zastarjelih a loših zakona ili odredaba a u svezi ribolova odnosno natjecanja.Gašo piše da treba stvar prepustit struci :!: ma kojoj struci majo mila :o jel onoj u Smogogradu,ča sidi u Banskim dvorima :?: onima ča dvi vrste riba ne raspoznaju ali znaju dobro požderat istu :lol: Neće bit sriće dok se pisanja zakona o moru ne uvati čovik s mora,ribar,poznavaoc stanja i situacije u moru i oko mora ;) a onda klubovi ako je potriba još malo modificirat neka svoja pravila i regule.Oli nisu profesionalci a i mi sportaši gotovo sve potaracali,pa netribaju onda i klubovi slijedit
navedene.Eto na to san tija upozorit,ništa manje ni više :!:
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la Gaso » 26. 11. 2008. (15:24)

Na struko mislim INSTITUT ZA OCEANOGRAFIJU I RIBARSTVO, Šetalište I. Meštrovića 63, 21000 Split, jedino oni su prava struka u vezi toga, a ne ribari.
Gaso
Old Senior Member

Tip plovila: Pasara i Betina 700

PostPostao/la karamba » 26. 11. 2008. (17:46)

ja mislim da je žalosno da hrvatska ima jedan dragulj a to je more i tisuće otoka a niti jedan opremljen brod zadužen za ispitivanje i očuvanje mora i obale ,te mislim da poneki ribari više znaju o ponekim vrstama riba nego svi u institutu zajedno
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: 2bakan5 yam 40,60 ,galeon475yam70,sessa100

PostPostao/la Jablan » 26. 11. 2008. (18:10)

I onaj tko smatra da treba nešto mijenjati treba napisati i poslati pismo na gornju adresu!
Državni uredi uglavnom odgovore na dopise
Tako se može nešto učiniti
....i tad su došli popovi.... pa topovi.... pa lopovi...
Jablan
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ekologija, biologija i zaštita mora

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.