MIŠLJENJE O YAMAHA 30 KS 4-T KARBURATOR

Diskusija o benzinskim motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Re: MIŠLJENJE O YAMAHA 30 KS 4-T KARBURATOR

PostPostao/la Kapo » 02. 02. 2011. (18:34)

teo_ribar je napisao/la:
ab ovo je napisao/la:A da organiziramo neki meeting pa da servisiraš svima Yamahe dok smo svi tamo :thumbup:

e ovo je pravo bodulsko razmišljanje :D :lol: :lol:

Imam i ja jedan Tohatsu,nije neka velika razlika od Yamahe, mislim da bi se Dome mogao snaci...
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

PostPostao/la slot » 02. 02. 2011. (21:09)

Kapo je napisao/la:
teo_ribar je napisao/la:
ab ovo je napisao/la:A da organiziramo neki meeting pa da servisiraš svima Yamahe dok smo svi tamo :thumbup:

e ovo je pravo bodulsko razmišljanje :D :lol: :lol:

Imam i ja jedan Tohatsu,nije neka velika razlika od Yamahe, mislim da bi se Dome mogao snaci...

:lol: :lol: super ....kad bude meeting kod dome pa čemo ga usput zatrpati pentama za servis :D
voda je gradu podarila ime
slot
Old Senior Member

Tip plovila: Naval 19 Yamaha 40/60

PostPostao/la dome » 02. 02. 2011. (23:15)

a, jesan li moga lipo :silent: sad mi neće biti druge nego se ćapat posla :Other9:
1) predstavi se , ispuni rubriku “Lokacija” i tip plovila
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator i djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la teo_ribar » 03. 02. 2011. (01:02)

slot je napisao/la: :lol: :lol: super ....kad bude meeting kod dome pa čemo ga usput zatrpati pentama za servis :D

lipo na mitingu stavite peć janjca......dome-a va garažu sa motorimi....i taman kad fini sa sin janjac je gotov :D :thumbup:
˝Nema veze kakav je zakon bitno je samo da ga ti i policajac koji te kontrolira tumačite na isti ili sličan način ˝ by: el passo

˝Ma nema problema ako ga zabrane (MR), važno je da kontrole ostanu iste.˝ by: ab ovo

˝Kuster , a da se prestaneš drogirat ?˝ by: Lady M
teo_ribar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Adria 501...Yam 6ks 4T

PostPostao/la Kapo » 03. 02. 2011. (18:10)

dome je napisao/la:a, jesan li moga lipo :silent: sad mi neće biti druge nego se ćapat posla :Other9:

Ovo nisi bas diplomatski obavio...
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

PostPostao/la riberer » 03. 02. 2011. (21:36)

riberer je napisao/la:Eto ... forum je zaista postao chat:" ... vidio sam te ... što se nisi javio ... a bilo je i pive ..."

Nije to od sada, to traje već puno vremena i ... ako je u okvirima dobrog ukusa zna biti i zabavno. U posljednje vrijeme, a i zahvaljujući nekima od ... novopridošlih članova ... forum postaje nečitljiv. Definitivno. Nečitljiv.
Uvesti željeznu ruku i očistiti sve što nije pametno isto nema smisla, jer smo ljudi od krvi i mesa i pokoja doskočica i šala nisu na odmet, no kada je previše ... previše je. Napisati u jednom danu trideset, četrdeset, pa i pedeset postova graniči sa ludošću ili, ako ne, barem je i svakako na granicama, granicama ... granicama normalnog. Barem što se tiče nekih osnovnih normi ponašanja na Forumima. Postoje telefoni, mobiteli, skype, forumi o napuštenim dušama, rastavljenim, odvojenim ... štikanju ...
Mišljenja sam da je, i kada je u Parlaonici (može se svakome dogoditi, no ... ponekad ili rijetko), napisati toliki broj postova u suprotnosti sa dobrim željama prema forumu ... minimumom dobrih želja koji bi svatko od nas trebao imati prema mjestu na kojem se redovito, rado i često nalazimo. I zabavimo.

Kada ta zabava pređe u isključivo pravo nekolicine osoba, a kako se je dogodilo i ovdje, onda to više nije zabava nego teror. Teror da ćemo biti , svakim otvaranjem foruma, biti prisiljeni čitati budalaštine i prepucavanja nekolicine, koji to shvaćaju kao isključivo pravo, na račun nas ostalih, na račun tema foruma i pogotovo na račun kvalitete tih tema. Pa bile one u Parlaonici , Mediteranskoj kuhinji ili, ne daj Bože, negdje višlje ... od tih tema.

Stvar je u tome da tražite od moderatora ono što sami niste u stanju napraviti, malo samokontrole.

Razgovarali smo i u Splitu i odlučili ... povećati broj moderatora. Znam da neće biti svima po volji, ni moderatori, ni njihov rad, nije to nikada ni bilo, no pokušajmo im pomoći.
Što manje skretanja sa teme, manje posla za moderatore.
Što manje skretanja sa teme, čitljiviji Forum.

Malo posla za moderatore i čitljiviji Forum, znači da je Forum bolji i da će nam svima biti ugodnije i zabavnije ... mislim pritom svima.

Za sada ćemo postaviti nove moderatore. Zamišljeno je da se oni sami dogovore koji bi dio foruma željeli moderirati. Nije da neće moći moderirati i drugdje, jer će to moći na cijelom Forumu, no imati će obavezu kontrole (OFF topic, krivi postovi, prevelike fotografije i sl.) onih dijelova Foruma koji odaberu tako da neće morati čitati cijeli Forum (ili njima nezanimljive teme) i time olakšati rad jedni drugima. Jednome je to jako teško ... ne znam odakle mi to saznanje ... :wtf:

Ako i bude "duhovitosti" skrenuta će biti pažnja "duhovitima" da se malo kontroliraju, kada i pobjegne može se pustiti par dana i potom pobrisati, no ... nije u moderatorima stvar, stvar je u svima nama koji pišemo ...

U očekivanju njihovog dogovora ...

viewtopic.php?f=126&t=5978&p=130837#p130837
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la slot » 02. 03. 2011. (20:08)

mene još jednom zanima koliko košta ali iz pouzdanih izvora pojačavanje pente F30 AETL za 10ks,to jest da postane F40.....
jedni izvori kažu cca 1000kn a drugi od 7000kn-10000kn....koja je tvrdnja točna....može i na PP :thumbup:
slot
Old Senior Member

PostPostao/la slot » 08. 03. 2011. (20:54)

u rezervoaru je bilo 2 lit kad je brod i penta stigli ,ja ulio još 21 litru ukupno 23 litre...prošao sam do sada 5 radnih sati a ostalo je cca 6-7 lit...znači da mi je prosječna potrošnja oko 3 lit. i koji decilitar u razradi motora
slot
Old Senior Member

PostPostao/la slot » 24. 03. 2011. (14:31)

baš mi je glupo što imam 3 posta zaredom ali još jednom pitam da li tko zna šta se minja na ovoj dotičnoj penti da je pojačam na 40ks i koliko bi to koštalo ofrlje....pa nije vrag da nitko nezna ama baš ništa o tome....za sada mi je stanje takvo što imam propelu 11 3/8 x 12-G koja se stavlja inače i na 40 ks i na 60 ks pa smatram da bi trebalo manju propelu staviti ,ali mislim da mi je bolje pojačati za tih 10 konja ako nije neka velika cijena u pitanju...spašajite me :thumbup:
slot
Old Senior Member

PostPostao/la dome » 25. 03. 2011. (01:37)

Da naravno da nas ima koji znamo što treba napraviti u prije navedenom slučaju ............
1) predstavi se , ispuni rubriku “Lokacija” i tip plovila
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator i djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la slot » 28. 03. 2011. (13:01)

evo malo prije san skinija propelu i naručija drugu ,manju od 11 pitca ....... pojačavanje za 10 ks košta cca 1000 kn,pa čemo i to viditi kako se bude ponašati sa manjom propelom...
slot
Old Senior Member

PostPostao/la riberer » 28. 03. 2011. (19:54)

Slot, ako sada promijeniš propelu i naknadno se odlučiš "pojačati" motor, hoće li ti u tom slučaju valjti ova nova ili ćeš je opet morati mijenjati? Raspitaj se dobro prije ... ili razmisli ;)
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la slot » 28. 03. 2011. (20:23)

a kaže taj kolega iz servisa i da ima iskustva baš sa mojim tipom propele 11 3/8 x 12-G stavljaju na brodove manje težine ,gumenjake i slično,pa mi je predložio , zaboravio sam koje su brojke u pitanju i da bi trebao dobiti cca između 300 okr....čim dođe odmah ču isprobati sa 3 i 4 osobe,jer to me najviše zanima...najviše zbog 3 osobe i puno prtljage ako se ide u ribolov na duže đite da nemučim puno motor..pa ako i to ne bude ispunjavalo moja očekivanja posegnuti ču za tih 10 ks dodatnih... trenutno stanje do sada.kad sam sam 4700 max,2 osobe 4500 max ,3 osobe 4300 max.....sa novom propelom bi trebalo sve biti za cca 300 okr. više,a ako pojačam na 40 ks trebalo bi sve digniti za još valjda 400 - 500 okr.......
uglavnom ova nova propela bi najviše odgovarala za 40 ks...ovo je sve pucanj uprazno :lol:...ako nebude i to odgovarati opet čemo zamjeniti ,dobro je dok je mukte :lol:
slot
Old Senior Member

PostPostao/la Mali Dabar » 29. 03. 2011. (11:03)

s propelama je igra bez granica...........a skoro sve je u propeleru.
Dok možeš minjati propele,vidiš da nije problem skinuti s broda, probaj što više tipova koje ti nude............kad je mukte :D
Isto tako bi pregrizao tih 1000 kn i digni snagu........tako da sve rješiš u par testova,ovako priče..............sada propeler,poslje snaga.........
Mali Dabar
Old Senior Member

PostPostao/la slot » 03. 04. 2011. (17:16)

riberer je napisao/la:Slot, ako sada promijeniš propelu i naknadno se odlučiš "pojačati" motor, hoće li ti u tom slučaju valjti ova nova ili ćeš je opet morati mijenjati? Raspitaj se dobro prije ... ili razmisli ;)

ova nova če valjati ,ali mislim na moj stil vožnje i moja očekivanja bi bilo najbolje ako pojačam na 40 ks da vratim propelu....sa starom plopelom mi je veća putna za 1,5nm na 4000 okr.....a ako ostavim 30ks onda je najbolje ne vračati staru propelu,jer je bolji sa velikim teretom ....danas smo ja i emils prešli oko 19nm sa tim da nam je penta ukupno radila blizu 3 sata ,od toga oko minimalno 1 sat u leru i potrošili 12 litara benzina ...vožnja je bila u rasponu od 3900-4100 okr.
slot
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Benzinci

Trenutno korisnika/ca: / i 27 gostiju.