Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
Juraj je napisao/la:Momci,di ste poslagali rezervare po barci.Ja imam dva za naftu i 2 za vodu(ova dva su sa kosinom-bočni).Prijedlozi?
opus je napisao/la:Juraj je napisao/la:Momci,di ste poslagali rezervare po barci.Ja imam dva za naftu i 2 za vodu(ova dva su sa kosinom-bočni).Prijedlozi?
Ja imam upramcu 150 l vode te jos dva u krmenim bokovima od 100 l (2x50). Dva rezervoara goriva su ispod kuhinje i skiperskog mjesta, odnodsno bocno od motora (2x100 l). Ukupno 250 l vode i 200 l goriva.
4ever je napisao/la:opus, bacio sam oko na slike koje si da i brod je slozen i vise nego odlicno ali isto mislim da si ga malo prekrca.Ako ti tako malo trosi cemu toliko goriva a i mislim da u kabini nebi smilo bit toliko tereta jos i lanac za vinc,mozda grijesim ali ima tu motor sta gurat. Vode uvik fali pogotovo ako su zena i dica na brodu ,ja ove godine dovodim morsku vodu na lavandin i nadam se da cu tako bar donekle rjesit vodu posto imam samo 150 litara
opus je napisao/la:4ever je napisao/la:opus, bacio sam oko na slike koje si da i brod je slozen i vise nego odlicno ali isto mislim da si ga malo prekrca.Ako ti tako malo trosi cemu toliko goriva a i mislim da u kabini nebi smilo bit toliko tereta jos i lanac za vinc,mozda grijesim ali ima tu motor sta gurat. Vode uvik fali pogotovo ako su zena i dica na brodu ,ja ove godine dovodim morsku vodu na lavandin i nadam se da cu tako bar donekle rjesit vodu posto imam samo 150 litara
Malo si se presao jer ja nisam nista prekrcao osim sidrenog vitla, sve ostalo sam zatekao kod kupovine. Moram priznati da me ne smeta. Vode je taman, a goriva istina ima viska, ali od viska.....
P.S.
Jos stavim kod djite 50 l za popiti u krmu.
mare79 je napisao/la:Ovako, brzina max je 18nm ali nije to to jer ipak fale flapsovi tako da još nismo to skroz uštimali ali i sad je više nego dobro.
Na 7-8 nm brzine potrošnja je oko 3,5 l/h , na 13nm oko 15l/h,ali bi to sa flapsovima trebalo biti 14-15nm putne i potrošnje oko 14-15 l/h ali kad budu montirani javim.
Staviti ču par slika večeras.
pozzz
Juraj je napisao/la:Koliko je palčeva naslaga ode nam ubrzo i 4ever u klub vlasnika 150 ks i priko...
mare79 je napisao/la:Ovako, brzina max je 18nm ali nije to to jer ipak fale flapsovi tako da još nismo to skroz uštimali ali i sad je više nego dobro.
Na 7-8 nm brzine potrošnja je oko 3,5 l/h , na 13nm oko 15l/h,ali bi to sa flapsovima trebalo biti 14-15nm putne i potrošnje oko 14-15 l/h ali kad budu montirani javim.
Staviti ču par slika večeras.
pozzz
Juraj je napisao/la:Pas mater,obožavam kad napišem sto redaka onda nešto zaje... pa na kraju ne pošaljen tu moju muku i trud.Ajmo ispočetka...
Rezervare vode mislim staviti u kabinu,bočno ispod ležajeva čim više nazad,a nafte lijevo i desno od motora,čim više naprijed.Namjera mi je nekako centralizrati najveću masu u "sredinu" barke.E sad,jedna od ideja je i gurnuti tankove nafte skroz nazad u krmu.Inače krmu otvaram s desne strane a tu bih negdje volio imati i plinsku bocu(zapravo dvije).
A u krmi je hidraulika kormila koja uvjetuje par stvari.Treba još naj mista za akumulatore,par pumpi,bojler,spremište konopa,rezervno sidro...NIje frka,ali treba to dobro promisliti,jer mi je najgore premiještat jednom zavidano,a mora biti sve uredno, dostupno i svrsishodno ...
Trenutno korisnika/ca: genije i 8 gostiju.