Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori
žbirac je napisao/la:Denis je napisao/la:Kako sam skuzija to se udruzila neka ekipa entuzijasta na forumu pa svak kemija s HHO-om i onda se "bratski" dogovaraju sto i kako. Jako poucan forum, mada nisam puno razumija al mi vrag ni da mira dok nisam sve procita.. Ima tu nesto i svaka im cast
Slažen se da ima nešto, ali ipak nije se igrat s vodikom baš pametno
vodik je drugi po redu zapaljivi plin, vrlo je eksplozivan plin i visokokaloričan je i samim tim razvija velike temp, uz to vodik je lakši od zraka, lako "iscuri" na spojevima, tamo gdje ni zrak ni voda ne prolaze.
Pape je napisao/la:..koliko san svatija taj generator proizvodi i kisik uz vodik i prilikom izgaranja u motoru ponovo ka nastaje voda. e sad iz iskustva poznavajuči da su sviće u benzinskom motoru osjetljive na vlagu...
Pape je napisao/la: HHO generatoru triba 30-tak ampera...ok ništa specijalno za alternator, motor bi triba gutat nešto više goriva za pokrit taj gubitak snage...
Pape je napisao/la: dalje temperatura gorenja vodika...koliko ono 3000 stupnjeva pa i više...škodi li šta čelima klipana, ventilima, sicevima, samoj aluminijskoj glavi??!...
Pape je napisao/la: spominju čak i diesel motore da mogu pokretat sa vodikom. nisam vidija nijedan filmić sa dizelom...dakle, šta, kako?...poznavajuči princip rada dizela...još mi je manje jasno...jer je vodik puno zapaljiviji od samog dizel goriva...a znan da kad pomišaš dosta benzina sa dizelom pa upališ motor da ovi radi ko let lampa i brzo ode sve u prdac.....
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.